رول عدس یا رولت عدس یه غذای گیاهی بدون گوشت دیگه از منطقه مدیترانه که به عنوان فینگرفود و پیش‌غذا و ناهار و شام قابل استفاده است. امیدوارم که درست کنید و خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه رول عدس

  • عدس ۱ پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده یک عدد بزرگ
  • فلفل قرمز به مق ار لازم
  • پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
  • سیر له شده ۲ تا ۳ حبه
  • زنجبیل رنده شده ۱ قاشق چایخوری
  • رب گوجه‌‌فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
  • گشنیز خرد شده ۴ قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مواد لازم برای خمیر

  • آرد گندم (ترجیحا آرد سبوس‌دار) ۲ پیمانه
  • آب جوش نصف پیمانه
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • سرکه سیب یا انگودر ۱ قاشق سوپخوری
  • روغن مایع نصف پیمانه

دستور پخت رول عدس خوشمزه بدون گوشت و مرغ

طرز تهیه رول عدس

عدس را از روز قبل با مقداری آب بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید سپس با مقداری آب بپزید تا دانه‌ها نرم شوند و عدس را آبکش کنید.

در تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود؛ سیر، زنجبیل رب و ادویه‌جات را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد. عدس و مقداری نمک و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

برای تهیه خمیر، آب جوش. نمک، سرکه، روغن مایع را به آرد گندم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود. روی خمیر را بپوشانید و یکساعت در دمای محیط استراحت دهید.

پس از این مدت، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه به ابعاد ۲۰ در ۴۰ سانتی متر روی سطح ارد پاشی شده نازک باز کنید (هرچه نازکتر بهتر) و نیمی از مخلوط عدس را روی آن پخش کنید و سپس خمیر را رول کنید و داخل سینی فر قرار دهید. با این مواد دو عدد رول عدس خواهید داشت.

فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد و روی رولها را کره ذوب شده یا روغن بمالید و حدود نیم ساعت در فر بپزید تا طلایی شود.

نوش جان

طرز تهیه رولت عدس

طرز تهیه رول بادمجان کبابی با سیخ چوبی