چرا میگم دویماج قزوین؟ چون شهرهای دیگه هم درست میکنن، حالا یه کم ترکیبش با هم فرق میکنه، البته که در مورد دویماج قزوینی هم سر ریختن خیار توش بین علما اختلافه، اما من خیار نریختم.
موادش نون لواش خشکه که میکوبیمش و خرد میشه، پنیر کوزهای و البته من پنیرلیقوان هم یه کم می زنم که شور شه. گردو خرد شده، سبزی خوردنی که معطراش زیاد باشه، پیاز داغ، یه کوچولو سیاه دونه و نصف قاشق نعناع خشک.
دیماج یا دویماج در واقع یک میان وعده و عصرانه تابستانی سنتی در قزوینه. البته با تفاوتهایی در همدان، زنجان و بعضی شهرهای دیگر هم تهیه میشه. در بعضی از دستورها از خیار رنده شده یا گوجه فرنگی رنده شده و … استفاده میکنند.
مواد لازم برای تهیه دویماج سنتی قزوین
- نان لواش خشک ۴ عدد (با لواش محلی هم عالی میشه)
- پیاز متوسط ۶ عدد
- سبزی خوردن ۲۵۰ گرم
- خیار سالادی بررگ ۱ عدد یا ۳ عدد خیار معمولی
- مغز گردو ۵۰ گرم
- پیازچه ۵ عدد
- تربچه ۵ عدد
- کره پاستوریزه یا محلی ۲۰۰ گرم
- پنیر کوزه یا پنیر سفید ۱۰۰ گرم
- سیاه دانه یک قاشق مرباخوری
- نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
- شوید خشک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه دویماج سنتی قزوین
برای شروع ابتدا داخل یک ظرف بزرگ نان ها را کاملا خرد کنید ولی پودر نشه. سپس با اسپری به نان آب بپاشید تا کم کرطوب شود. بعد دو عدد پیاز را رنده کنید و یک عدد پیاز را خرد کنید و به نانها اضافه کنید، سبزی، پیازچه و تربچه را هم خرد کنید و اضافه کنید، خیار را هم رنده کنید، مغز گردوها و پنیر را خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید. اما من همه پیاز ها رو ریز خرد می کنم و تو مخلوط روغن و کره تفت میدم و اصلا پیاز خام اضافه نمی کنم. اینجوری خوشمزه تر میشه.
در ظرف را ببندید، حالا ۳ عدد پیاز باقی مانده را با کره خوب سرخ کنید تا کاراملی بشه، چون از کره استفاده میکنید حتما شعله ملایم باشه تا کره نسوزه، بعد اینکه پیازها خوب سرخ شد به بقیه موادمون اضافه کنید.
در آخر هم نمک و فلفل سیاه و به دلخواه کمی سماق و سیاه دانه و نعنا خشک و شوید خشک را اضافه کنید در ظرف را ببندید و به مدت ۲ ساعت بگذارید در محیط آشپزخانه استراحت کند، بعد این زمان مواد را به شکل کوفته درآورده میل کنید. نوش جان
نکات مهم تهیه دویماج قزوین
- نان لواش نباید خیلی ریز و خیلی درشت باشد.
- پنیر کوزه ای برای تهیه دومانج مناسب است اما اگر دسترس ندارید از پنیر فتا استفاده کنید و آن را رنده کنید.
- سبزی خوردن را ریز خرد کنید.
- تمام مواد با هم مخلوط کنید وکمی اب بهش اضافه کنید حواستان باشد آب زیادی اضافه نکنید و نان را خمیر نکنید.
- اجازه بدهید مواد ١ الی ٢ ساعت استراحت کند ونان نرم مزه دار شود.
- مقدار مواد بسته به ذائقه شما دارد.
- به نظرم پیازچه و تربچه دومانج را خوشمزه میکند.
- اگر نان لواش قزوین در دسترس ندارید از نان لواش ساده خشک شده هم میتوانید استفاده کنید.
- بعضی ها از پیازچه بجای پیاز استفاده میکنند اما من چون پیازچه در سبزی خوردن داشتم با پیاز درست کردم.
- گردو را خرد کنید تا هنگام خوردن طعم آنرا احساس کنید.
- چون پنیر لیقوان کمی شور است در استفاده از نمک دقت زیاد بکنید تا دیماج شور نشود.
- نان های خشک را با آب هم میتوانید نمناک کنید اما اگر میخواهید طعم ترش داشته باشه از دوغ استفاده کنید.
- دوغ را فقط به میزانی که نانها خیس شوند استفاده کنید و نباید غوطه ور شوند.