این دسر قاشقی از دو تا قسمت تشکیل شده لایه اول دسری به نام تاووک گؤوسو است (تاووک گؤوسو یعنی سینه مرغ، ترکها دسری دارند که با سینه مرغ درست میشه خیلی وقتها هم بدون مرغ درست میکنن و یالانجی (دروغی) تاووک گؤوسو میگویند) لایه دوم دسر سوپانگل است.

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دسته دار فرانسوی است.

مواد لازم برای تاووک گؤوسو:

  • 125 گرم کره
  • 1 لیوان آرد
  • 1 لیتر شیر (با پیمانه قنادی 4 پیمانه میشه)
  • 1 لیوان شکر
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)

طرز تهیه تاووک گؤوسو برای لایه اول دسر قاشقی

کره را داخل قابلمه ای بریزید و روی اجاق آب کنید. آرد را اضافه کنید و با حرارت کم حدود 5 دقیقه تفت دهید. شیر را کم کم اضافه کنید و همزمان هم بزنید.

تا وقتی که بجوشد مدام هم بزنید و بپزید. وقتی شروع به حباب زدن کرد کمی دیگر هم بزنید و بپزید سپس شکر را اضافه کنید و 1 دقیقه هم بزنید. اجاق را خاموش کنید و داخل ظرف گودی بریزید وانیل را اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید و داخل ظرف بزرگی بریزید.

میتوانید داخل ظرفهای کوچک بریزید و برای لایه دوم هم کمی سرخالی پر کنید. روی ظرف سلفون بکشید و یک شب در یخچال نگه دارید تا کاملا خودش را بگیرد.

طرز تهیه دسر قاشقی ترکیه ای خوشمزه و شیک و مجلسی

مواد لازم برای سوپانگل

  • 2 و نیم لیوان شیر (500 میلی ، با پیمانه قنادی 2 لیوان میشود)
  • 2 قاشق غذاخوری پر پودر کاکائو(قاشق کاملا سرپر باشد)
  • 2 قاشق غذاخوری پر نشاسته( نشاسته ذرت یا گندم فرق نمیکند ، قاشق کاملا سرپر باشد)
  • 1 استکان شکر (نصف پیمانه)
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • نصف پاکت خامه مایع (یا خامه صبحانه)
  • 1 قاشق غذاخوری کره
  • 100 گرم شکلات
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)

طرز تهیه سوپانگل برای لایه دوم دسر قاشقی

شیر، شکر، پودر کاکائو، نشاسته و زرده تخم مرغ را داخل قابلمه ای بریزید. (اصلا بوی تخم مرغ نمیدهد حتما زرده تخم مرغ را اضافه کنید) با همزن دستی خوب هم بزنید. خامه را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.

سپس روی اجاق بذارید و تا وقتی که بجوشد و قوام بگیرد مدام هم بزنید و بپزید. وقتی قوام گرفت اجاق را خاموش کنید کره، وانیل و شکلات را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شکلات و کره آب شوند.

گاهی هم بزنید تا خنک شود و پوسته نبندد. سپس داخل ظرف روی دسر اولی بریزید. 4 ساعت در یخچال بذارید سپس روی دسر قاشقی پودر کاکائو بپاشید و سرو کنید.


روش دوم

طرز تهیه دسر قاشقی

مواد لازم دسر قاشقی

  • کره ۱۲۵گرم
  • آرد گندم یا نشاسته ذرت یک لیوان دسته دار فرانسوی
  • شکر یک لیوان
  • وانیل یک قاشق چای خوری
برای لایه دوم
  • دو و نیم لیوان شیر
  • نصف لیوان شکر
  • نشاسته ذرت۳ قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
  • شکلات تخته ای ۱۰۰ گرم
  • کره دوقاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • خامه نصف یک پاکت صبحانه
  • زرده تخم مرغ دو عدد

دستور تهیه

برای شروع تابه رو روی شعله بزارید آب که شد آرد رو اضافه هم بزنید قبل از اینکه تغییر رنگ بده شیر رو اضافه هم بزنید و بعد شکر هم بزنید وانیل رو اضافه و با همزن خوب بزنید وقتی از روی شعله برداشتین با همزن خوب بزنید که بافتش خراب نشه شعله رو خاموش توی ظرف سرو بریزید سلفون بکشید توی یخچال بریزید به مدت ۱۹ تا ۲۴ ساعت.

برای لایه دوم شیر رو با پودر کاکائو شکر آرد تخم مرغ خوب بزنید و بعد خامه صبحانه خوب هم بزنید روی شعله بزارید به قوام که رسید کره رو اضافه کنید شکلات تخته ای و وانیل رو هم اضافه کنید خوب بزنید و شعله رو خاموش کنید بزارید کمی از داغی که افتاد روی لایه اول بریزید و بزارید یخچال.


طرز تهیه تاووک گؤوسو (Tavukgöğsü)

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار(لیوان دسته دار را کمی سرخالی پر کنید)

مواد لازم

  • 1 لیتر شیر
  • 1 لیوان آرد
  • 1 لیوان شکر
  • 125 گرم کره
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نوک قاشق چای خوری)

طرز تهیه

کره را آب کنید آرد را اضافه کنید و با حرارت کم حدود 5 دقیقه تفت دهید.

شیر را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید حرارت اجاق را زیاد کنید و مدام هم بزنید و بپزید.

وقتی جوشید و قوام گرفت از روی اجاق بردارید وانیل را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ولرم شود و پوسته نبندد.

سپس با همزن برقی یا داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید تا صاف و یکدست شود با هم زدن طعم و قوامش خیلی بهتر میشود.

سپس بلافاصله داخل قالب 20 تا 25 سانتی که با آب خیس شده بریزید و یا داخل داخل کاسه های کوچک بریزید و حداقل 2 ساعت در یخچال نگه دارید.

اما اگر میخواهید داخل ظرف بزرگ بریزید و برش بزنید و سرو کنید حداقل 3 تا 5 ساعت و یا یک شب در یخچال نگه دارید و سپس سرو کنید. (وقتی داخل یخچال میزارید روی ظرف سلفون بکشید برای بیرون آوردن از ظرف بزرگ ابتدا با انگشت به کناره های دسر فشار بدید تا از ظرف جدا شده و سپس داخل ظرف دیگر برگردانید)

میتوانید با دارچین، فندق، پسته، شکلات، سس میوه ای یا هر چیزی که دوست دارید سرو کنید.