دمنوش به، به دلیل عطر و بوی بسیار مطبوعی که داره از لحاظ آروماتراپی (رایحه درمانی) باعث تقویت اعصاب میشه و بسیار نشاط آور و همچنین رفع کننده استرس هست. این دمنوش برای تمامی فصول به خصوص پاییز و زمستان بسیار مناسبه.

دمنوش یا چای به طبع معتدل و کمی گرم و تر داره و از مهمترین خواص این دمنوش میشه به آرامبخش بودن، تقویت کنندگی قلب، ضد میکروب بودن و ضد زخم‌های داخلی بودن و همچنین درمان سرمازدگی اشاره کرد.

دیگه اینکه خون ساز و ضدالتهاب هست و سرشار از آنتی اکسیدان.

هر وقت احساس کردید بی‌حالید و خسته دمنوش به رو امتحان کنید، چون که اکسیژن رسانه و کلی عملکرد قلب رو تقویت میکنه. همچنین اگه اگه یه کمی زعفرون هم بهش اضافه کنید، هم طعم و عطر بهتری میگیره و هم خواصش بیشتر میشه.

برای درست کردن دمنوش به خانگی، اگه تو فصلی هستید که به در بازار هست، دست به کار بشید و برید به بخرید و این دمنوش بی‌نظیر رو درست کنید.

در ادامه با روش خشك كردن به براي دمنوش مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


طرز تهیه به خشک برای دمنوش در فر

طریقه و روش خشك كردن به براي دمنوش در فر یا روی بخاری

مرحله اول، شستن به

برای شروع ابتدا به ها رو خوب بشویید و پرزهای روی پوست به رو تمیز کنید و سپس بذارید خشک بشه یا با دستمال خشکش کنید.


مرحله دوم، رنده کردن به

در این مرحله به ها رو با رنده درشت و با پوست رنده کنید. حتما درشت رنده کنید.


مرحله سوم، خشم کردن به در فر

برای خشک کردن به، روی سینی فر کاغذ روغنی به صورت یک لایه پهن کنید. حرارت فر رو بین 70 تا 80 درجه سانتی‌گرا تنظیم کنید و حدود 2 تا 3 ساعت به رنده شده رو داخل فر بذارید تا خشک بشه.

به مقداری داخل سینی فر به بریزید که زیاد روی هم قرار نگیرن و به رو خوب روی سینی پخش کنید تا یک لایه نسبتا نازک روی سینی باشه. اگه مقدار به زیاد هست بهتره که به رو طی دو تا سه مرحله خشک کنید.

نکته مهمی که باید حتما بهش توجه کنید اینه که هر یک ربع، به رو زیر و رو کنید تا همه به ها به طور یکنواخت خشک بشه.

خشک کردن به بدون فر روی داریاتور (شوفاژ) یا بخاری

برای خشک کردن به برای دمنوش بدون فر ، به رنده شده رو روی فویل روی شوفاژ بذارید تا خشک بشه. حدود 48 ساعت روی شوفاز و حدود 12 تا 24 ساعت روی بخاری با درجه کم.

همچنین می‌تونید به رنده شده رو به مدت 3 تا 4 روز جلوی نور مستقیم آفتاب بذارید تا خشک بشه.

اگه هم دستگاه میوه خشک‌کن دارید که خوش به حالتون. از هم روش‌ها راحت‌تر و بهتره.

برای خشك كردن به براي چاي در توستر، به رنده شده رو روی کاغذ پهن کنید و با کمترین درجه توستر حدود سی تا چهل دقیقه زمان بدید تا آب به کشیده و خشک بشه. حدود یک تا دو مرتبه به رو زیر و رو کنید.

آموزش خشك كردن به براي چاي

خشك كردن به براي چاي در ماکروفر

برای خشك كردن به براي چاي در ماکروفر، به رنده شده رو روی کاغذ پهن کنید و با درجه 180 درجه حدود پنج دقیقه زمان بدید تا آب به کشیده و خشک بشه. بعد از گذشت پنج دقیقه، به رو زیر و رو کنید و دوباره داخل ماکروفر بذارید دو تا سه مرتبه این کار رو تکرار کنید.

برای خشك كردن به براي چاي در سولاردام، اگه دستگاه‌تون گزینه میوه خشک‌کن داره از اون استفاده کنید، اما اکه نداره، به رنده شده رو به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم، در حالت کانوکشن با دمای 100 درجه‌سانتی‌کراد با سولاردام خشک کنید. در این مدت دو تا سه مرتبه به رو زیر رو کنید.


مرحله سوم، الک کردن به

وقتی که رنگ به قهوه‌ای روشن شد، از فر خارج کنید و به مدت 8 ساعت تو دمای محیط بذارید تا رطوبتش از بین بره.

سپس به‌های خشک شده رو داخل یک الک بریزید و الک کنید تا به‌های خرد شده جدا بشه.


مرحله چهارم، تفت دادن به

در این مرحله به‌های خشک شده رو داخل یک تابه بریزید و روی حرارت با شعله بذارید و (بدون روغن) کمی تفت بدید و آروم هم بزنید.

رنگ به باید قهوه‌ای تیره بشه (اما نه خیلی تیره) تا زمانی که چای به درست می‌کنیم و به رو دم میذاریم، رنگ خوبی بهمون بده.

خشك كردن به براي چاي در فر توستر ماکروفر سولاردام

البته بهتره که به رو تفت ندید. بدون تفت دادن، شاید رنگ دمنوش به کمی روشن بشه، اما در عوض خواصش بیشتر و بهتر حفظ میشه و ارزش غذایی بیشتری داره.

سپس به رو داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


طرز تهیه دمنوش یا چای به خانگی

برای تهیه یه فنجون دمنوش به، یک قاشق غذاخوری به خشک، یک فنجون آب جوش و به دلخواه یک تکه چوب دارچین یا هل رو داخل قوری بریزید و به مدت حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت بذارید دم بکشه.
در آخر به دلخواه کمی نبات یا عسل اضافه و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن های خشک کردن به برای دمنوش

  • تفت دادن به برای اینه که دمنوش به خوشرنگ و تیره تری داشته باشیم. این مرحله به سلیقه خودتون بستگی داره و می‌تونید به رو تفت ندید و دمنوشی با رنگ ملایم‌تر داشته باشید.
  • همچنین اگه به رو تفت نمی‌دید، نیازی به الک کردن به هم نیست.
  • به برو برای این الک می‌کنیم تا قسمت‌های ریز و خرد شده جدا بشن. چون که این قسمت‌های خرد دشه در زمان تفت دادن میسوزه.
  • برای بهره بردن از خواص بی‌نظیر دمنوش به خوش عطر و طعم، بهتره به رو بعد از خشک کردن دوباره تفت ندید.