نان کرمدار کاستارد نرم برای میان وعده و افطار. برای تهیه این نان بهتر است از آرد نان فانتزی استفاده کنید اما چنانچه امکان پذیر نیست، آردهای بسته‌بندی فروشگاهی (معروف به آرد همه کاره) گزینه مناسبی‌ست اما باید مدت بیشتری خمیر را ورز دهید.


مواد لازم برای تهیه نان کاستارد کرمدار

مواد لازم برای خمیر

  • آرد حدود ۳/۴ ۲ پیمانه (۳۵۷ گرم)
  • آب ولرم ۱ پیمانه
  • مایه خمیر ۱/۲ ۱ قاشق چایخوری
  • نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
  • کره یا روغن ۳ قاشق سوپخوری
  • شکر یا عسل ۵۰ گرم

مواد لازم برای کاستارد

  • زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
  • شکر ۱/۴ پیمانه (۵۰ گرم)
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق سوپخوری(۱۵ گرم)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • شیر ۱ پیمانه

رومال

  • تخم‌مرغ همزده ۱ عدد
  • کره ذوب شده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

دستور پخت نان کرمدار کاستارد نرم

طرز تهیه نان کاستارد

برای تهیه خمیر، آب ولرم، شکر، مایه خمیر را با هم مخلوط کنید و ده دقیقه استراحت دهید تا روی خمیر کف کند. کره ذوب شده یا روغن مایع ، نمک و آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفی تهیه شود.خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود. روی خمیر را با سلفون یا پارچه تمیز مرطوب بپوشانید و دو ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

در این مدت کرم کاستارد را آماده کنید. برای این کار، در قابلمه کوچکی شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید سپس زرده تخم مرغ‌ را مخلوط و شیر سرد را به تدریج اضافه کنید تا مخلوط یکدست شود.

مایه را روی حرارت کم مرتب هم بزنید تا کاملا غلیظ شود. دقت کنید کرم نباید به هیچ وجه بجوشد چون تخم‌مرغ لخته می‌شود. در آخر وانیل را اضافه و از روی حرارت بردارید. روی کرم را با سلفون بپوشانید تا لایه نبندد و اجازه دهید خنک شده و به دمای محیط برسد.

خمیر را مجددا ورز دهید و به دوازده قسمت مساوی تقسیم کنید. هر خمیر را به صورت گلوله‌های کوچک چانه‌‌گیری کنید و زیر دستمال نخی قرار دهید تا خشک نشود.

روی سطح کار آردپاشی شده خمیر را به صورت دایره‌ای به ضخامت ۳ میلیمتر باز کنید.

نان کرمدار کاستارد نرم

از چهار طرف خمیر تا نزدیکی مرکز دایره برشهایی مساوی ایجاد کنید. مقداری کاستارد در مرکز دایره قرار دهید و مانند شکل خمیر را به شکل گل ببندید و در سینی فر قرار دهید. روی سینی را با دستمال بپوشانید و اجازه دهید همه نان‌های آماده یکساعت دیگر استراحت کرده و حجم آن‌ها دو برابر شود.

طرز پخت نان کاستارد

فر را با حرارت ۱۸۰ درجه گرم کنید و روی نانها را با قلمو رومال بمالید و حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فر داغ بپزید تا طلایی شوند. مادامی که نان‌ها هنوز گرم هستند با قلمو روی آنها کمی کره ذوب شده بمالید.

نان کرم کاستارد


طرز تهیه نان پیچی کاستارد

یه نون خوشمزه که پیچوندنش هم آسونه. برای بچه ها هم مقوی و جذابه!

مواد لازم

  • آرد ۳ تا ۴ لیوان
  • آب یا شیر ولرم ۱ لیوان
  • خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱/۴ لیوان
  • نمک نصف ق مرباخوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ذوب شده ۵۰ گرم

برای کاستارد

  • شیر نصف لیوان
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری سرپر
  • آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
  • نشاسته ذرت نصف قاشق غذاخوری
  • کره نصف قاشق غذاخوری
  • وانیل یک پنس
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شکلات چیپسی نسوز ۱۰۰ گرم

طرز تهیه

ابتدا آب ولرم و خمیرمایه و نصف قاشق از شکر رو با هم مخلوط میکنیم و درب ظرف رو میذاریم و حدود ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا خمیرمایه عمل بیاد و کف کنه.

در ظرف تخم مرغ و روغن و نمک و باقی شکر و خمیر مایه عمل اومده رو مخلوط کرده و هم می‌زنیم. بعد آرد رو کم کم بهش اضافه میکنیم تا حدی که به دست نچسبه. (زیاد آرد نریزید که بعدا خمیر سفت میشه). جنس آردها متفاوته ممکنه کمتر یا بیشتر بخواد.

خمیر رو کمی ورز میدیم و روی ظرف سلفون کشیده و ۱ تا ۱.۵ ساعت در یه جای نسبتا گرم استراحت میدیم تا حجمش دو برابر بشه.

برای کاستارد، زرده تخم مرغ رو با شکر و وانیل کمی همزده بعد آرد و نشاسته رو اضافه کرده هم میزنیم. شیر رو هم اضافه کرده و وقتی حل شد روی حرارت قرار میدیم و کره رو افزوده و هم میزنیم تا بجوش اومده و قوام بیاد سپس از روی حرارت برداشته و همانطور که گرمه روش یه کیسه فریزر میکشیم که رویه نبنده.

پف خمیر رو گرفته کمی ورز میدیم بعد روی میز کار (میتونین آردپاشی کنین) به صورت مستطیل به ضخامت نیم سانت پهن کرده بعد کاستارد خنک شده رو روی نصف خمیر پهن کرده و شکلات چیپسی ها رو روی کاستارد پخش میکنیم. حالا خمیر رو به قسمت های مساوی برش داده و بعد با کاتر در وسط هر قسمت یک برش داده و مطابق فیلم می پیچانیم. نونها رو درون سینی چیده و روشون رو پوشونده و دوباره نیم ساعت استراحت میدیم.

بعد روشون مواد رومال (تخم مرغ کامل و وانیل و زعفران) زده و درون فر ۱۸۰ درجه که از یکربع قبل گرم شده و یک ظرف آبجوش هم داخل آن قرار داده ایم، به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخته و یکی دو دقیقه آخر شعله بالای فر رو روشن میکنیم که روی نونها هم طلایی بشه.

این مقدار مواد برای من ۱۶ عدد نون شد تعدادشون به تقسیم بندیتون بستگی داره. نوش جان