کیک شربتی شیرازی از آن کیک‌های ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذه که کمتر کسی هست که دوستش نداشته باشه. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکیه، اما مشهور ترینش کیک شربتی شیرازیه!


مواد لازم برای تهیه کیک شربتی شیرازی

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر. ۲۰۰ گرم (یک لیوان)
  • ماست ۸۰ گرم یا یک سوم لیوان
  • آب یا گلاب نصف لیوان
  • روغن مایع نصف لیوان
  • آرد سه لیوان یا ۴۴۰ گرم
  • بیکینگ پودر دو ق چ
  • جوش شیرین یک چهارم قاشق چای خوری
  • شربت بار ۳۰ گرم یا دو قاشق سوپ خوری
  • و مقداری برای روی شیرینی ها
  • وانیل یا اسانس هل یک چهارم قاشق چای خوری
  • نمک یک پنس

دستور پخت کیک شربتی شیرازی با ماست

طرز تهیه کیک شربتی شیرازی با ماست

برای شروع ابتدا مواد خشک را یعنی آرد یک پنس نمک جوش شیرین و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید.

در ظرفی تخم مرغ ها را ریخته و با همزن بزنید از لختی که درآمد بعد شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و خوب بزنید تا سفید و کش دار بشه.

حالا به ترتیب اول ماست بعد آب و گلاب و بعد شربت بار بریزید بعد هم بزنید. بعد آرد، نمک، بیکینگ پودر و جوش شیرین را که سه بار الک شده را اضافه کنید و با دور کند مخلوط کنین.

همزن را خاموش کرده بعد روغن مایع را اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید دیگه نباید زیاد هم بزنید.

قالب های کیک را با کره کمی چرب کنید و از مواد دو قاشق داخل خونه های قالب بریزین. قالب را داخل فر داغ از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه فر برقی قرار دهید و چند دقیقه آخر شعله بالا را روشن کنین تا روی کیک طلایی بشه.

پس از سرد شدن کیک ها را از قالب خارج کرده و رویش را شربت داغ بریزین.

برای تهیه شربت بار اول یک لیوان آب و دو لیوان شکر باهم مخلوط می کنیم و رو حرارت ملایم میزاریم تا جوش بیاد. بعد که جوش اومد بهش یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم بعد میزاریم 40 دقیقه رو حرارت بمونه.

بعد از اینکه کیک رو از فر بیرون آوردین از با خلال دندان سوراخ کنید و از شربت روی کیک بریزید.

10دقیقه آخر 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه می کنیم، بعد کمی از شربت و تو یه یه ظرف میریزیم میزاریم یخچال اگه بعده چند دقیقه به غلظت عسل رسید شربت بار ما آماده ست. اگه نه 10 دقیقه دیگه بزارید رو حرارت بمونه.


طرز تهیه کیک شربتی شیرازی با مقدار دقیق مواد اولیه

مواد لازم

  • تخم مرغ ۵ عدد
  • آرد ۳۴۰ گرم
  • شکر ۲۴۰ گرم
  • ماست پر چرب ۲۰۰
  • روغن مایع ۲۰۰گرم
  • بکینگ پودر ۲ ق م
  • وانیل ۱/۲ ق م
  • پودر هل ۱ ق م
  • برای شربت آب ۴ لیوان
  • شکر ۲ لیوان زعفران دم کرده غلیظ ۱ الی ۲ ق غ
  • جوهر لیمو کمی یا لیموی تازه ۱ ق غ

طرز تهیه

تخم مرغها وانیل شکر و پودر هل را با همزن برقی ده دقیقه با دور تند همزن میزنیم بعد. روغن مایع و ماست را اضافه و دو دقیقه با همزن میزنیم بعد آرد بکینگ پودر را روی مواد الک می کنیم و با دور کند همزن میزنیم تا یکدست بشه.

بعد داخل قالبها را ارده چرب می کنیم یا روغن مایع کمی میریزیم بعد مواد را تا ۱/۳ قالب میریزیم داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.

برای شربت همه مواد را داخل ظرف میریزیم و روی حرارت میزاریم وقتی کمی جوشید و کمی غلیظ شده داغ داغ روی کیک های سرد سرد میریزیم و میزاریم تا شربت کامل به خورد کیک بره بعد روش را با پودر پسته تزیین می کنیم.

این کیک طعم باقلوا میده حتما درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.


طرز تهیه کیک شیرازی به روش قنادی

مواد لازم

  • تخم مرغ 48 عدد
  • شکر 3700 گرم
  • ماست 1 کیلوگرم
  • آب یا گلاب 1800 گرم
  • روغن مایع 1800 گرم
  • آرد 5300 گرم
  • بکینگ پودر 2 قاشق غذاخوری
  • نمک‌میوه یا جوش 1 قاشق غذاخوری
  • بار (شربت) 400 گرم
  • وانیل یا اسانس هل مقداری

اندازه خونگی

  • تخم مرغ ۵ عدد
  • آرد ۵۳۰ گرم
  • شکر ۳۷۰ گرم
  • روغن مایع ۱۸۰ گرم
  • آب و گلاب مخلوط ۱۸۰ گرم
  • ماست ۱۰۰ گرم
  • پکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
  • وانیل مقداری
  • هل و زعفران به دلخواه
  • نمک میوه ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکر را داخل همزن (میکسر) میریزیم و روشن میکنیم بادنده دو تاخوب شکر حل بشه و قاطی بشن باهم.

بعد ماست (فرق نداره چه ماستی باشه پرچرب یا کم چرب) را اضافه میکنیم و بعدش اب یا گلاب و بار (شربت) را اضافه میکنیم بعد ارد و بکینگ پودر و جوش یا نمک میوه سه بارالک شده را اضافه میکنیم و اخر سر روغن مایع را میریزیم دقت کنید بعداز ریختن روغن مایع زیاد نزاریم دستگاه بزنه (این مرحله بادست هم ممکنه)

مایه را داخل قیف ریخته وداخل فنجون کیک یزدی چرب شده (دقت کنین کپسول نمیزاریم بلکه با روغن جامد اب شده چربش میکنیم) یا قالبهای سیلیکونی در شکلها و طرح های مختلف میریزیم و روش لازم نیست چیزی بپاشیم و درون دیس مرتب چیده و داخل فر میگذاریم بادرجه 230 به مدت بیست دقیقه بعداز پخته شدن تا موقعی که حرارت داره از فنجون یا قالب سیلیکونی در میاریم و شربت داغ میزنیم بهش و به سلیقه خودمان روکاری میکنیم و نوش جان میکنیم.

نکته ها

  • بجای جوش و نمک میوه از آمونیاک هم میشه استفاده کرد.
  • برای چرب کردن میتوانید روغن مایع وجامد را باهم مخلوک کنیم وداخل فنجانها اندازه یک قاشق بریزیم دیگرلازم نیست دور فنجانها را چرب کنین.چون موقعی که مایه را داخل فنجان میریزم روغن خودش به کناره های فنجان کشیده میشه.
  • خمیر را بیش از حد هم بزنین تسمه میشه و وسطش گنبدی خواهد شد.

نوش جان