چلو گوشت جنوبی با نخود آبگوشتی یه غذای مجلسی و شیک و خوشمزه ست. این پلو گوشت با نخود رو به راحتی میتونین تو خونه و خوشمزه تر از غذاهای رستورانی درست کنین.
در ادامه این آموزش آشپزی از وبسایت فیدیا براتون دستور پخت این چلو گوشت با نخود که یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین پلوهاست رو آماده کردم.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت با نخود برای 4 نفر
- گوشت گوسفندی حدود 800 گرم
- پیاز چهار عدد
- نخود پخته یک لیوان یا کنسرو نخود یک عدد
- ادویه های درسته: چوب دارچین، دانه هل، دانه فلفل سیاه، میخک
- ادویه های پودری: زردچوبه، پودردارچین، پودرهل، پودر پاپریکا، ادویه گوشت، پودر فلفل سیاه
- زعفران دمکرده دو الی سه قاشق غراخوری (میتونین از رنگ زعفرانی هم استفاده کنین)
- زرشک سه قاشق غذاخوری
دستور پخت چلو گوشت با نخود، بسیار خوشمزه و مجلسی
برای شروع ابتدا دو عدد پیاز رو خلالی خرد میکنیم به همراه گوشت و یک قاشق غذاخوری روغن داخل قابلمه میریزیم روی حرارت کم به مدت یک ساعت میزاریم تا پیازا آب بیندازه و گوشت نرم بشه.
بعد از یک ساعت زردچوبه، پودر دارچین، پودرهل، پودرفلفل سیاه، ادویه گوشت و نمک اضافه میکنیم یک ساعت دیگه میزاریم تا پیازا آب بشن و گوشتا به قول معروف تو دهن آب بشن.
دقت کنین حرارت باید خیلی پایین باشه تا گوشتا به آرامی و با آب پیاز پخته بشن نیازی به اضافه کردن آب نیست.
برای برنج هم به آب درحال جوش، ادویه های درسته و نمک اضافه میکنیم، برنج میریزیم بعد آبکش میکنیم و طبق معمول دم میزاریم.
مقداری از برنج رو برای تزئین زعفرانی میکنیم.
برای حشو (مواد روی برنج)، دو عدد پیاز رو خلالی خرد میکنیم با حرارت کم میزاریم پیازا نرم بشه.
نخود پخته یا کنسرو نخود اضافه میکنیم.
سپس زردچوبه، پاپریکا، ادویه گوشت و فلفل سیاه میزنیم کمی که مخلوط شد و ادویه ها به خورد نخود رفتند آمادست.
موقع سرو لایه اول برنج میریزیم. روی برنج، حشو نخود، لایه بعدی گوشت و در آخر با برنج زعفرانی و زرشک که از قبل تفت دادیم تزئینش میکنیم.
نوش جان