مجبوس یا مکبوس یا کبسه؟ مساله این است! مجبوس عربی با مرغ به عنوان یک غذای عربیشناخته شده؛ سراسر عربستان، قطر، کویت و … یه پلوی پخته شده با آب گوشت یا مرغ و ادویه‌جات معطر که کشمش و بادام تفت داده هم جزو روش های سروه!

اصل این برنج زعفران نداره، اما خوب خوش رنگترش میکنه دیگه… با خودتون که زعفران بریزین یا نه، کمی رب گوجه هم میتونین استفاده کنین!

به جای لیست بلند بالای ادویه‌جات هم میشه ادویه پلویی رو جایگزین کنین! در ادامه می تونید دستور پخت مجبوس مرغ عربی یا طرز تهیه پلو عربی با مرغ رو در وبسایت فیدیا بخونید.


مواد لازم برای تهیه مجبوس عربی با مرغ

مواد لازم مقدار
مرغ قطعه بندی شده به تعداد نفرات
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۲ عدد بزرگ
هویج خلالی خرد شده ۲ تا ۳ عدد
عصاره یا استاک مرغ ۱ لیتر
سیر خرد شده ۲ تا ۳ حبه
پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر فلفل سفید ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر لیمو عمانی ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ۱/۴ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
زیره ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر دانه گشنیز ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر میخک ۱/۸ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
زعفران دم کشیده ۴ قاشق سوپخوری
برگ بو ۲ عدد
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن برای تفت دادن
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق سوپخوری (به دلخواه)
کشمش و خلال بادام تفت داده شده مقداری برای سرو

دستور پخت مجبوس عربی با مرغ به روش اصلی

طرز تهیه مجبوس عربی با مرغ به روش اصلی
برای شروع ابتدا برنج را با مقداری آب بشویید و اجازه دهید نیم ساعت خیس بخورد سپس آب آن خالی کنید.

تمام ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید.

نیمی از مخلوط ادویه‌ها و کمی نمک را روی مرغها بپاشید و اجازه دهید نیم ساعت استراحت کند و مرغ مزه دار شود.

در تابه‌ای گود پیازهای نگینی خرد شده را با مقداری کره تفت دهید تا طلایی شود؛ در اواخر کار سیر خرد شده را اضافه و کمی دیگر تفت دهید.

نیمی از پیاز داغ را برای پخت مرغ کنار بگذارید و به باقیمانده پیازهای طلایی، خلال هویج و یک عدد برگ بو را اضافه کنید و وقتی هویج نرم شد باقیمانده، مخلوط ادویه و برنج بدون آب را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه کوتاه هم بزنید تا طعم ها به خورد هم روند.

سپس عصاره یا استاک مرغ، زعفران و در صورت لزوم مقداری نمک به تابه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا برنج به روش کته بپزد.

در تابه دیگری مرغ های مزه‌دار شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند و سپس برگ بو پیاز داغ و مقداری آب به ظرف اضافه کنید تا روی حرارت ملایم مرغ ها مغز پخت شوند. در صورت تمایل می توانید برای رنگ بهتر مرغ و کمی زعفران یا رب گوجه تفت داده هم به آن اضافه کنید. اجازه دهید آب خوراک کشیده شود.

مرغ را در کنار برنج تزئین شده با کشمش و بادام سرو کنید.

همچنین می تونید مجبوس مرغ یا مکبوس مرغ رو تو یه قابلمه هم درست کنید. یعنی مرغ های تفت داده رو کف قابلمه میچینن و بعد برنج و باقی مخلفات رو روی مرغها میریزن و به قابلمه آب گوشت یا مرغ اضافه میکنن تا برنج و مرغ به صورت همزمان بپزه.

یه جورایی مثل ته‌انداز‌های جنوبی. وقتی قابلمه رو برمیگردونن هم مرغ پخته هم آب مرغ تو پخت برنج استفاده شده. این هم روش خوبیه. میتونین امتحانش کنین. من امتحان کردم.

نوش جان