شاید باور نکنید ولی کاستلا کیک جزو کیکهاییه که اگر هرروز درستش کنم و هر روز بازم با به به و چه چه می خورم و آخرش میگم باز هم درست باید درست کنم!
مواد لازم برای تهیه کیک کاستلا ژاپنی وانیلی شکلاتی
- تخم مرغ ۴ عدد
- شیر ۶۰ میلی لیتر
- روغن ۵۰ میلی لیتر
- آرد ۶۵ گرم
- شکر ۷۰ گرم
- پودر کاکائو ۱۰ گرم
- نصف قاشق غذاخوری شیر
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت کیک کاستلا ژاپنی وانیلی شکلاتی
زرده و سفیده ها رو جدا کنید. زرده ها رو با نمک، وانیل، شیر و روغن بزنید تا یکدست بشه.
آرد رو روش الک کنید و با همزن دستی بزنید تا یکدست بشه.
مواد رو دو قسمت کنید. به یک قسمت پودر کاکائو و نصف قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و به هم بزنید تا یکدست بشه.
سفیده هابا آبلیمو با دور تند همزن بزنید تا کمی حجم بگیره، حالا شکر رو طی سه مرحله به سفیده ها اضافه کرده و هربار سی ثانیه بزنید تا کامل سفیده ها فرم بگیره.
سفیده ی فرم گرفته رو دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت رو به مواد کاکائویی اضافه و فولد کنید.
نصف دیگه رو هم به مواد وانیلی اضافه و فولد کنید. فولد کردن به این معنیه که با لیسک و به صورت دورانی سفیده رو به خورد مواد بدین.
داخل قالب مربعی ۱۶×۱۶×۷ کاغذ روغنی بذارید که از دیواره ها بالاتر باشه.
مایه کیک شکلاتی رو اول بریزید، روش مایه وانیلی، بعد با سیخ چوبی یا ته کفگیر به حالت دورانی و از ته قالب، سیخ رو بچرخونید واسه اینکه شکلش موج دار بشه در آخر هم روش شکلاتی چیپسی بریزید و قالب رو داخل سینی فر بذارید، توی سینی فر آب جوش بریزید تا یک سانت از دیواره قالب آب بالا بیاد.
داخل فر ۱۵۰ درجه به مدت ۷۰ دقیقه قرار بدین تا کیک شما آماده بشه.
این کیک فوق العاده سبک، پفکی، اسفنجی، خوش بافت و خوشمزه ست.
مصداق این جمله ست که میگه تو دهن آب میشه واقعا تو دهن آب میشه ها! این کیک کاستلا خوشمزه رو از دست ندین، حتما درستش کنید و به هنر آشپزی خود درود بفرستید. نوش جان
طرز تهیه کیک کاستلا شکلاتی
مواد لازم
- زرده تخم مرغ ۴ عدد (هر تخم مرغ با پوسته ۶۰ گرم)
- شیر ۵۵ گرم
- پودر کاکائو ۱۲ گرم
- آرد ۵۸ گرم
- نمک یک پنس
- شکلات چیپسی ۱۴ گرم
- روغن هسته انگور و با هر نوع روغن مایع دیگر ۴۸ گرم
- سفیده تخم مرغ ۴ عدد
- پودر شکر ۵۸ گرم
- کرم تارتار یک چهارم قاشق چایخوری
تمام مواد باید به دمای محیط رسیده باشند
طرز تهیه
کف قالب گرد ۱۵ سانت لبه ۷ سانت را کاغذ روغنی بیاندازید. یک نوار کاغذ روغنی با پهنای ۷ سانت بریده و دیواره قالب را پوشش دهید.
ارد، پودر کاکایو و نمک را الک کرده کنار بگذارید. شکلات را با قرار دادن ظرف آن درون مایکرویو یا روی بخار آب و یا داخل آب جوش ذوب کرده کنار بگذارید.
روغن را روی شعله مستقیم گرم کنید تا به دمای ۷۵-۸۰ درجه برسد. بعد به ترکیب ارد، پودر کاکایو و نمک اضافه کنید دمای روغن نباید بیش از ۸۰ درجه باشد.
این تکنیک روغن گرم به شدت در کیفیت عالی این کیک موثر است.
با ویسک دستی همزده تا کرمی شود. زرده ها را به این ترکیب آرد و روغن اضافه و با ویسک دستی مخلوط کنید.
سفیده تخم مرغ ها و کرم تارتار را جداگانه با همزن برقی هم بزنید تا فومی شود در ادامه شکر را طی دو مرحله به سفیده اضافه کرده و به همزدن ادامه دهید تا به سافت پیک برسد.
یک سوم از سفیده را به ترکیب زرده و ارد بالا اضافه و آرام فولد کنید. (با ویسک دستی و یا لیسک)
حالا این مواد را روی مابقی سفیده ریخته و با احتیاط فولد کنید. مواد را داخل قالب بریزید.
برای خارج کردن حباب های بزرگ زمان ریختن مواد داخل قالب ظرف حاوی مواد کیک را کمی بالاتر از قالب بگیرید. (مثلاً ۲۰ تا ۲۵ سانت) تا ریزش مواد از ارتفاع به داخل قالب باعث خروج حباب های بزرگ شود.
۱-۲ قاشق غذاخوری از مواد کیک را نگه دارید. در صورت تمایل ۱۰ گرم شکلات را ذوب کرده و با مواد کیک کنار گذاشته شده مخلوط کرده داخل قیف ریخته و روی کیک نوارهای موازی بکشید.
سپس با یک خلال دندان طرح مکزیکی بکشید.
قالب کیک را درون یک سینی لبه دار قرار داده و داخل سینی را تا ۲-۳ سانت از آب جوش پر کنید. مجموعه سینی و قالب کیک داخل آن را به مدت ۷۰ دقیقه درون فر از پیش گرم شدن با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا کاملا پخته شود.
دقت کنید دما و مدت زمان را مطابق فر منزل خودتون تنظیم کنید.
دستور پخت کیک ژاپنی کاستلا ساده
اگه برای مهمونی نمیدونی برای دسر چی درست کنی پیشنهاد میدم که حتما این کیک رو تهیه کنید چون به طرز باور نکردنی لذیذ و نرم و خوش بافته یعنی اگه تا حالا امتحانش نکردین مطمئن باشین که برای اولین بار حتما عاشقش میشین!
مواد لازم
- کره ۵۵ گرم
- آرد نصف لیوان
- سفیده تخم مرغ ۳ عدد
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- شیر ۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۵۵ گرم
- وانیل ۱۰ قطره
طرز تهیه
ابتدا در ظرفی سفیده تخم مرغ را کمی هم زده و بعد شکر را اضافه کرده و آنقدر با همزن میزنیم تا خامه ای بشه و از ظرف نریزه در ظرفی دیگر زرده ها شیر و کره را با هم میزنیم تا خوب مخلوط شوند و بعد آرد را روی آن الک میکنیم بعد سفیده را به آن اضافه کرده و به صورت دورانی و به آرامی مخلوط میکنیم و در قالب ۱۶ سانتی که کاغذ روغنی انداخته شده میریزیم و در قالبی بزرگ تر که در آن آب جوش ریخته شده قرار دهید و برای ۶۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۵۰درجه قرار دهید.
نوش جان