پیتزا کالزونه چیست؟ در بیشتر اوقات پیتزاها رو گرد دیدیم، اما پیتزا کالزونه از معدود پیتزاهایي هست که به شکل نیم دایره درست میشه چون خمیر پیتزا تا میخوره. تو ایران برای اغلب دو لایه خمیر کامل رو برای کالزونه روی هم میذارن تا شبیه سایر پیتزاها بشه.

کالزونه از اوایل قرن هجدهم میاد و از همون اول هم به جور غذای فوری خیابانی ایتالیایی به شمار می اومده و برای مصرف به صورت سرپایی ابداع شده.

البته ناپل منشأ انواع کالزونه‌های پرگوشت و پنیر بوده اما همونطور که انتظار میره، کالزونه های سبکتر و گیاهی بیشتر از آپولیای ایتالیا، بزرگترین تولید کننده‌ی گوجه‌فرنگی و زیتون در این سرزمین سرچشمه گرفتن.


در ادامه با دستور پخت پیتزا کالزونه ایتالیایی گیاهی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای پیتزا کالزونه

مواد لازم برای تهیه خمیر

  •  آرد نان فانتزی 350 گرم
  • نمک 1 قاشق مربا خوری
  • روغن 2 قاشق غداخوری
  • بکینگ‌پودر 1 قاشق مربا خوری
  • آب دو و نیم لیوان

مواد لازم برای سس گوجه‌فرنگی

  • گوجه‌فرنگی 100 گرم
  • گوجه‌فرنگی خشک 50 گرم
  • شکر (معمولی یا قهوه‌ای) 2 قاشق غذاخوری
  • آب یک لیوان
  • روغن 1 قاشق غداخوری
  • سیر 3 حبه
  • آرد ذرت 3 قاشق غداخوری

مواد لازم برای فیلینگ (داخل پیتزا)

  • قارچ 160 گرم
  • اسفناج 10 گرم
  • فلفل دلمه سبز یا قرمز 50 گرم
  • کدو سبز 60 گرم
  • پیاز قرمز 100 گرم
  • شکر 3 قاشق غداخوری
  • پنیر موزارلای معمولی یا وگن 200 گرم
  • هالوپینو و پونه کوهی به میزان دلخواه

دستور تهیه تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی گیاهی

طرز تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی گیاهی بدون گوشت و مرغ

مرحله اول، آماده سازی مواد میانی

برای شروع اول فیلینگ رو آماده کنید. به این صورت که پیاز رو به همراه شکر به صورت کاراملی سرخ کنید و باقی سبزیجات و ادویه‌های فیلینگ رو توش بریزید و با هم تفت بدید.

پیتزا کالزونه ایتالیایی


مرحله دوم، آماده کردن سس مخصوص کالزونه

در این مرحله سس رو آماده کنید. باری این کار گوجه‌های تازه رو پوست بگیرید و رنده کنید و به همراه پودر گوجه خشک و سیر ریزشده در تابه با روغن، شکر قهوه‌ای و نمک تفت بدید و بذارید آب بندازه، سپس یک لیوان آب هم اضافه کنید بهش و کمی که جوشید مواد رو با هر وسیله که دارید پوره کنید و مجدداً به همراه آرد ذرت روی حرارت قرار بدید تا غلظت مناسبی (کمی شل‌تر از ماست) پیدا کنه و بذارید خنک‌ بشه.


مرحله سوم، آماده کردن خمیر

برای آماده کردن خمیر، داخل یک کاسه آرد و نمک و بکینگ‌پودر رو مخلوط کنید، سپس روغن و آب رو بهش اضافه کنید و اونقدر ورز بدید تا خمیر یک دست و منسجم بشه و به دست نچسبه، اگه لازم بود حین کار گاهی خیلی کم آب اضافه کنید.

پیتزا کالزونه چیست

بعد خمیر روی یه سطح آردپاشی‌شده منتقل کنید و باز ده دقیقه دیگه ورز بدید و نهایتاً به دو توپ بزرگ تقسیمش کنید، هرکدوم رو پهن کنید و با دست منظمش کنید.


مرحله چهارم، پر کردن کالزونه

در ادامه اول روی نصف هر کدوم از خمیرهای پهن شده یک لایه سس و مواد فیلینگ بریزید.

پیتزا کالزونه ایتالیایی


مرحله پنجم، تا زدن کالزونه

سپس نیمه‌ی خالی خمیر رو مثل تصویر زیر روی مواد برگردونید و لبه‌ها رو ببندید.

روش تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی

مثل تصویر بالا کمی پنیر بریزید و خمیر رو ببندید.

دستور پخت پیتزا کالزونه گیاهی


مرحله ششم، پختن کالزونه

در آخر پیتزا رو داخل فر که از قبل گرم کردید با دمای بین 170 تا 180 درجه سانتی‌گرا بذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کالزونه بپزه و آماده بشه.

طرز تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی با عکس تصویری مرحله به مرحله

نوش جان.

طرز تهیه پیتزا کالزونه بدون گوشت و مرغ ایتالیایی اصل و نکات مهم و فوت و فن های آن

همچنین بخوانید: