پیتزا همانند ماکارونی ریشه‌ای ایتالیایی دارد در ابتدا پیتزا نانی بود که با کمی روغن زیتون و پنیر و سبزی خورده می شد. اما امروزه محبوبیت آن از مرزهای ایتالیا فراتر رفته و تبدیل به غذایی بین المللی شده است.

در تهیه پیتزا علاوه بر به کارگیری مواد اولیه خوب باید خمیر با حوصله ورز داده شود. پنیر استفاده شده در پیتزا نیز مهم است. در ایران بسیاری از پنیرهای مختلف را به نام کلی پیتزا می‌شناسند. اما استفاده از پنیرهای مختلف به پیتزا طعم می‌دهد.

در ادامه با آموزش تهیه خمیر پیتزای ساده خونگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


روش تهیه خمیر پیتزای ساده در خانه بدون شیر

طرز تهیه خمیر پیتزای ساده در خانه بدون شیر

تهیه خمیر پیتزا دستورهای مختلفی دارد که به سه نمونه از آن اشاره می شود. قابل ذکر است که خمیر آماده پیتزا به صورت آماده نیز در بازار موجود است و کار شما را راحت‌تر نموده است. در ضمن می‌توانید از نان‌هایی به نام “نان پیتا” که آن‌ها هم در بازار و فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شوند نیز استفاده کنید.

حتی در بسیاری از موارد با استفاده از نان‌های معمولی مانند لواش و نان بربری نیز پیتزاهای خوشمزه‌ای می‌توان پخت.

روش اول تهیه خمیر پیتزای ساده

نصف قاشق خمیر مایه را در یک چهارم فنجان آب ولرم حل کنید و در محلی گرم کنار بگذارید. سپس یک فنجان و نیم آرد را با یک قاشق و نیم چای‌خوری نمک الک کرده و مایه خمیر ترش را در وسط آن ریخته و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن معمولی به آن اضافه کنید و بیست دقیقه خوب ورز دهید تا خمیر کاملا در دست بازی نماید و به دست نچسبد.

اگر خمیر چسبناک بود کمی آرد اضافه کنید و اگر خشک بود کمی آب ولرم بیفزایید. سپس خمیر را گلوله و گرد کرده و در ظرفی قرار دهید. روی ظرف را با پارچه ای تمیز پوشانده و ظرف را حدود یک تا دو ساعت در جای گرمی قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود. این دستور برای تهیه سه عدد پیتزای متوسط کافی است.


روش دوم تهیه خمیر پیتزای ساده

10 گرم خمیر مایه را با نصف قاشق چای‌خوری شکر و 2 قاشق سوپ‌خوری آب ولرم و 2 قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید. سپس روی آن را پوشانده و نیم ساعت تا 45 دقیقه در جای گرمی قرار دهید تا ور بیاید.

پس از نیم ساعت، 180 گرم آرد را روی سطحی تمیز ریخته و وسط آن را گود کنید. نوک قاشق چای‌خوری نمک و نصف لیوان آب نیم گرم (حدود 125 میلی لیتر) را مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

خمیر را به شکل یک گلوله در آورده و در کاسه ای گذاشته و روی آن را با پارچه و پلاستیکی تمیز بپوشانید و برای 1 تا 2 ساعت در مکانی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر گردد. این دستور برای تهیه 2 عدد خمیر پیتزا کافی است.


روش سوم، طرز تهیه خمیر پیتزا تابه ای بدون ماست

نوع سوم یا خمیر تابه ای خمیری است که برای درست کردن پیتزا بدون فرو روی اجاق گاز معمولی، در تابه مناسب است. 225 گرم (1 فنجان و نیم) آرد را در کاسه ای بزرگ الک نمایید. 30 گرم کره را که نرم شده است به آن اضافه کرده و نصف فنجان شیر (125 میلی لیتر) را به آن افزوده و خمیر را روی سطحی آردی مالش دهید تا نرم شود.

این مقدار خمیر برای تابه ای به اندازه 23 سانتی متر کافی است. پس از پر کردن مواد روی پیتزا در تابه را گذاشته و روی حرارت متوسط قرار داده و 20 دقیقه بپزید تا زیر آن قهوه ای شود.

پهن کردن خمیر پیتزا خمیر ور آمده را روی یک سطح آرد زده شده قرار دهید. سپس به تعدادی که در دستور ساخت خمیر آمده است، خمیر را تقسیم کنید. پهن کردن را از وسط خمیر با سرانگشتان شروع کنید و کم کم سطح آن را باز نمایید.

ضخامت خمیر باید نیم سانتی متر باشد و لبه های آن کمی ضخیم تر باشد. ته سینی و یا ظرف سرامیکی پیتزا را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید.


سس پیتزا

به طور معمول سس پیتزا سس کچاپ است که دستور آن در قسمت سس‌ها آمده است. از سسهای آماده نیز می توانید استفاده نمایید.

پخت پیتزا

فر را روی حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم نمایید. سطح خمیر را با کمی روغن زیتون چرب کرده و سس گوجه بمالید سپس مواد را بر اساس نوع پیتزا روی آن بپاشید.(مواد باید با لبه پیتزا فاصله داشته باشند و روی همه پنیر پیتزای رنده شده بریزید و یک ربع تا 20 دقیقه آن را در فر قراردهید تا پنیر روی آن طلایی رنگ شود و کناره های خمیر کمی رنگ بگیرد.

5/5 - (2 امتیاز)