کیک ساده بدون شیر و بکینگ پودر یه کیک خیلی راحته و تنها با چهار ماده اصلی یعنی آرد، تخم مرغ و شکر، روغن و کمی وانیل درست میشه. پف کیک از هم زدن سفیده تخم مرغ هستش و نیازی به بکینگ پودر نداره. این بافت خیلی نرم و لطیفی داره و و سریع آماده میشه. در ادامه با دستور پخت کیک ساده بدون شیر و بکینگ پودر مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده بدون شیر و بکینگ پودر
- تخم مرغ 5 عدد
- آرد یک و یک سوم پیمانه (برابر با 190 گرم)
- شکر 1 پیمانه سر خالی (170 تا 180 گرم بسته به ذائقه)
- روغن مایع دو قاشق غذاخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری (من نصف قاشق چای خوری ریختم)
طرز پخت كيك ساده بدون شیر و بکینگ پودر
مرحله اول، مخلوط کردن زرده تخممرغ و شکر
برای شروع زرده و سفیده تخممرغها رو جدا کنید و هر کدوم رو جداگانه داخل یک کاسه بزرگ بریزید، شکر و وانیل رو به زرده تخم مرغ اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا مواد خوب باهم دیگه مخلوط بشن و به یک ترکیب کاملاً یکدست با رنگ روشن برسید.
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
آرد رو سه مرتبه الک کنید و کم کم و طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن یا لیسک هم بزنید در حدی که آرد مخلوط بشه. در زمان هم زدن چند مرتبه دور گیری کنید تا آرد به طور کامل با مواد مخلوط بشه.
مرحله سوم، اضافه کردن سفیده تخم مرغ
به اندازه نوک قاشق چایخوری نمک به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و با دور تند همزن به مدت 7 تا 8 دقیقه سفیده رو هم بزنید تا کاملا پف کنه و حجمش چند برابر بشه و به اندازهای سفت بشه که اگه ظرف رو برگردونید از ظرف نریزه.
سپس سفیده رو به مایه کیک اضافه کنید و مایه کیک رو به آرومی به صورت دورانی و فقط در یک جهت هم بزنید تا سفیده با مواد مخلوط بشه.
مرحله چهارم، پخت کیک
کف قالب رو کاغذ روغنی بیندازید و دیوارههای قالب رو کمی چرب کنید. مایه کیک رو وسط قالب بریزید. قالب رو 3 مرتبه آروم به سطح کار بکوبید تا هوای اضافی خارج بشه و در فر که از یک ربع قبل گرم شده بذارید و با دمای 180 درجه سانتیگراد حدود 35 تا 45 دقیقه زمان بدید تا کامل بپزه.
برای پخت کیک ساده بدون شیر و بکینگ پودر با قابلمه، یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده میکنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.
میتونید قابلمه رو به صورت مستقیم روی شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا کیک روی حرارت کم بپزه و مغز پخت بشه.
برای درست کردن کیک ساده بدون شیر و بکینگ پودر با تابه روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. کف تابه رو چرب کنید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و بعد درب تابه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده میکنید که هیچ اما اگه از تابه معمولی استفاده میکنید، درب تابه دمکنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و به توجه به قطر تابه حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.
برای مطمئن شدن از اینکه کیک پخته شده یا نه، یه خلال دندون یا سیخ چوبی رو داخل کیک فرو کنید و بیرون بیارید. اگه به خلال دندون خمیر نچسبیده بود، یعنی کیک کامل پخته و آماده شده.
اگر خواستید کیک کاکائویی ساده بدون شیر و بکینگ پودر درست کنید، کافیه تا 2 قاشق غذاخوری از آرد رو کم کنید و به جاش پودر کاکائو اضافه کنید.
نوش جان
طرز تهیه کیک دو رنگ با آب بدون شیر (کیک آب)
مواد لازم:
- 4 عدد تخم مرغ بزرگ
- 1 پیمانه + یک پنجم پیمانه شکر
- سه پنجم پیمانه روغن مایع
- 1 پیمانه + یک پنجم پیمانه آب (در دمای محیط، نه گرم و نه سرد)
- 2 پیمانه + دو پنجم پیمانه آرد
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 1 قاشق چای خوری دارچین
- 2 پاکت بکینگ پودر (20 گرم یا 5 قاشق چای خوری)
- 2 قاشق مرباخوری پودر کاکائو برای قسمت کاکائویی
- گردو برای روی کیک (به دلخواه)
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر را خوب هم بزنید. آب و روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید. آرد، وانیل و بکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید.
نصف مایه کیک را داخل ظرفی بریزید و پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید. قالب کیک را چرب کنید و آرد و سپس گردوی خرد شده بپاشید. فر را با درجه 180 گرم کنید.
ابتدا مایه کیک ساده را بریزید سپس مایه کیک کاکائویی را بریزید و با دسته قاشق یا هر وسیله دیگری مایه کیک را کمی هم بزنید. روی کیک کمی گردو بپاشید و در فر بذارید.
وقتی کیک پف کرد و روی کیک سرخ شد درجه را روی 170 بذارید و کمی دیگر بپزید. حدود زمان 35 تا 40 دقیقه با خلال چوبی پخت کیک را کنترل کنید. (زمان پخت با توجه به حرارت فرها میتواند تغییر کند.) نوش جان
طرز تهیه کیک ساده با پیمانه لیوان
یه کیک ساده، با بافتی عالی و نرم و لطیف که برای صبحونه و حتی عصرونه بی نظیره!
مواد لازم
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن مایع ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- شیر ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
- شکر ۱۶۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
- آرد سفید ۲۲۵ گرم (حدود ۱.۵ لیوان)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۵ گرم (حدود ۱ قاشق مرباخوری)
طرز تهیه
تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم. دورگیری کردم و وانیل رو ریختم. روغن مایع اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم .شیر رو هم ریختم و در حد مخلوط شدن زدم. آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و سه بار الک کردم و کم کم به موادم اضافه کردم.
قالب من سایزش ۱۰ در ۲۶ هست. قالب رو با ارده یا روغن جدا کننده چرب کردم و مایه کیک رو ریختم و روش مقداری خلال بادام ریختم، می تونید از کنجد، خلال پسته و … استفاده کنید. برای ترک رویه کاردی که آغشته به روغن هست داخل مایه کیک یک مقدار زدم.
در فر از یک ربع قبل گرم شده، طبقه وسط، حدود ۴۰ الی ۴۵ دقیقه قرار دادم.
یک ربع اول با حرارت ۱۹۰ درجه گذاشتم و بعد حرارت رو ۱۷۰ کردم. برای این که رویه ترک بخوره اول با دمای بالا گذاشتم، المنت بالا و پایین رو روشن کردم (دمای فر برقی هست برای گازی ده درجه بیشتر کنید.)
بعد از پخت کمی از دما افتاد از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم خنک بشه و بعد برش دادم.
نمیشه وانیل نریزیم؟
وانیل برای گرفتن بوی تخم مرغ خیلی خوبه اما می تونی به جاش یک قاشق جای خوری پوست پرتقال رنده شده یا پوست لیمو رنده شده یا زعفران دم کرده بریزی.
روغن کجا بود
روغن رو برای چرب کردن قالب استفاده کردم سارا جان.
خیلی هم عالی👌🏻
ممنون سارا جان
من دو رنگ رو درست کردم خیلی عالی شد واقعا خوشمزه شد ترکیب گردو و کاکائو وانیل حتی با اینکه شیر نداشت مزش عالی بود
خواهش. نوش جان