کیک هندوانه ای بدون فر برای شب یلدا مخصوص یلدای امسال یه کیک خوشمزه و زیباست و دوستانی که دسترسی به فر ندارن هم میتونن راحت درستش کنن. اصلا این کیک رو نمیشه تو فر بذارین چون رنگش تیره میشه!
مواد لازم برای تهیه کیک تابه ای شب یلدا
- تخم مرغ ۳ عدد
- آرد سفید ۲ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- ماست یا شیر ۲/۳ لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- بیکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری سرپر
- وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
- رنگ قرمز و سبز مقداری
- شکلات چیپسی اشکی مقداری
طرز تهیه کیک تابه ای برای شب یلدا
ابتدا کف ماهیتابه (قطر ماهیتابه من ۲۸ سانت بود) رو دو عدد کاغذ روغنی قرار داده و با روغن جامد یا کره چرب میکنیم.
حالا تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل با همزن آنقدر میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه. بعد روغن و ماست (یا شیر) رو اضافه کرده در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
سپس مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو روی مواد الک کرده خیلی آرام هم میزنیم تا مواد مخلوط و یکدست بشن.
حالا مواد کیک رو ابتدا به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و یکی از ظرفها رو رنگ قرمز میزنیم. ظرف دیگر رو به دو قسمت ۱/۳ و ۲/۳ تقسیم کرده و ظرف حاوی ۲/۳ مواد رو رنگ سبز میزنیم و ظرف ۱/۳ رو سفید باقی میذاریم. یعنی قسمت سبز دو برابر سفید باشه.
در اینجا ابتدا مواد سبز رو وسط ماهیتابه ریخته و پهن میکنیم. بعد رنگ سفید رو در مرکز سبز ریخته و سطحش رو آرام با قاشق صاف میکنیم. ماهیتابه رو اصلا تکان ندید که ترکیب بهم نخوره. رنگ قرمز رو هم به همان صورت در مرکز سفید ریخته و خیلی آرام سطحش رو با قاشق یکدست میکنیم.
حالا شعله گاز رو ابتدا روی درجه متوسط قرار داده و شعله پخش کن گذاشته و ماهیتابه رو روی اون قرار میدیم. روی در ماهیتابه دمکنی قرار میدیم و ده دقیقه با شعله متوسط میذاریم بمونه بعد شعله رو کم (مثل دم کشیدن برنج) کرده و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دیگه زمان میدیم تا کیک بپزه. (قبل از ۴۰ دقیقه درب ماهیتابه رو باز نکنین که پف کیک نخوابه).
من چون ارتفاع ماهیتابه کم بود بالای کیک به دمکنی چسبید. اگه قابلمه بذارید یا دیواره های ماهیتابه کمی بلندتر باشه بهتره.
بعد از اینکه با خلال دندان به کیک زدیم و مواد بهش نچسبید از روی حرارت برداشته و کمی که خنک شد کاغذ روغنی رو جدا کرده و شکلات چیپسی ها رو تا زمانی که کیک هنوز کمی گرمه میچینیم که با حرارت کیک شکلاتها بهش بچسبند. سپس به سایز دلخواه برش میدیم.
نوش جان