اسم این کیک جذاب و خوشگل و دلبر کیکه گریانه. حالا چرا گریان؟ چون وقتی برش میزنی یه تیکه برداری کرم شکلاتی روش شره میکنه و میاد پایین یا به قولی گریه میکنه.

خدایی آخه این چه اسمیه به نظرم فک کنیم یه اسم جذاب واسش پیدا کنیم. یه لایه کیک شکلاتی جذاب و خیس با یه لایه خامه فرم گرفته و یه لایه سس یا کرم شکلاتی به شدت لطیف و خوشمزه. یعنی مجموعه ای از خوشمزه ها کنار هم.


مواد لازم برای تهیه تهیه کیک گریان ترکیه ای

مواد لازم برای کیک:

  • 4 عدد تخم‌مرغ
  • 1 لیوان شکر (190 گرم)
  • 1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
  • 4 قاشق‌ غذاخوری شیر
  • 4 قاشق‌ غذاخوری روغن‌مایع
  • 1 لیوان آرد (120 گرم)
  • 2 قاشق‌ غذاخوری سر پر پودرکاکائو (30گرم)
  • 1 پاکت بکینگ‌پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)

برای خیس کردن کیک:

  • 1 ونیم لیوان شیر (300میلی‌)

برای کرم سفید:

  • 2 پاکت پودر کرم شانتی ساده(یک پاکت 75 گرم است، به جای پودر کرم شانتی میتوانید پودر خامه استفاده کنید)
  • 2 لیوان شیر سرد
  • (به جای پودر کرم شانتی و شیر میتوانید از خامه قنادی استفاده کنید)

برای سس شکلاتی:

  • 2 لیوان شیر (400 میلی‌)
  • نصف استکان شکر (55 گرم)
  • 1 قاشق‌ مرباخوری سر پر نشاسته ذرت (10گرم)
  • 1 قاشق‌‌ غذاخوری سر پر پودر کاکائو (15گرم)
  • 100 گرم شکلات تلخ

اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی‌ (یا چهار پنجم لیوان دسته دار فرانسه)
اندازه استکان 120 میلی‌ (یا نصف لیوان)
اندازه قالب 28×28


دستور پخت کیک گریان ترکیه ای خیس با پیمانه لیوان

طرز تهیه کیک گریان ترکیه ای خیس با پیمانه لیوان
برای کیک ابتدا تخم‌مرغ‌ها، شکر و وانیل را 5 تا 105 دقیقه تا وقتی به قوام خامه برسد با همزن‌برقی هم بزنید. سپس پودر کاکائو، آرد و بکینگ‌پودر را اضافه کنید و هم بزنید. درآخر شیر و روغن‌ مایع را اضافه کرده و هم بزنید.

سپس مایه کیک را داخل قالب چرب شده بریزید.

در فر 180 درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا / پایین بدون فن حدود 20 تا 25 دقیقه با کنترل بپزید. (اگر فر شما این حالت را ندارد فقط شعله پایین را روشن کنید)

حدود 2 دقیقه بعد از اینکه کیک از فر خارج شد‌ با یک و نیم لیوان شیر خیس کنید.(میتوانید مقدار شیر را کمتر بریزید.)

برای روی آن، شیر سرد و پودر کرم شانتی‌ها را داخل ظرفی بریزید و به مدت طولانی تا وقتی کاملا غلیظ شده، سفت شود با دور تند همزن برقی بزنید. داخل یخچال بذارید. وقتی کیک شیر را جذب کرد کرم شانتی را روی کیک بمالید.

برای سس شکلاتی شیر، شکر، پودرکاکائو و نشاسته را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی هم بزنید سپس روی اجاق تا وقتی بجوشد و قوام بگیرد.

مدام هم بزنید و بپزید. اجاق را خاموش کنید، شکلات را اضافه کنید و تا وقتی شکلات آب شود هم بزنید. صبر کنید تا سس شکلاتی سرد شود سپس با کمک قاشق روی کیک بمالید.

حداقل یکی دو ساعت، در صورت امکان یک شب داخل یخچال نگه داشته سپس سرو کنید. نوش جان


روش دوم

مواد لازم:

  • 2 عدد تخم مرغ
  • 2.5 استکان شکر
  • 1.5لیوان آرد
  • شیر نصف لیوان
  • نصف لیوان روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 1 ق چ بیکینگ پودر
  • یک چهارم ق چ وانیل
  • 2 قاشق غذاخوری نوتلا (یا هر شکلات صبحانه دیگری)

برای کرم:

  • 1.5 لیوان آرد
  • 1.5 لیوان شکر
  • 2.5 لیوان شیر
  • وانیل نوک قاشق چایخوری
  • 200 گرم خامه صبحانه

برای روی کرم؛

یک بسته سس شکلات که باید بر طبق دستور روی جعبه به ان شیر اضافه کنید و روی اجاق بپزید که من از نصف شیر گفته شده استفاده کردم تا سس شکلاتی غلیظ تری داشته باشم یا میتوانید یک پاکت خامه 200گرمی را گرم کرده (خامه نباید بجوشد) سپس 110 گرم شکلات تلخ به ان اضافه کنید و اجازه دهید شکلات آب شود و بعد مخلوط را هم بزنید و اجازه دهید کاملا خنک شود.

طرز تهیه؛

برای کیک ،تخم مرغ و شکر را مخلوط کرده (حدود5تا7دقیقه)، مواد مایع را اضافه کرده و مخلوط می کنیم ، مواد خشک را الک کرده و به آن اضافه می کنیم ، 2 قاشق غذاخوری نوتلا اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط میکنیم سپس در ظرف چرب و ارد پاشی شده ریخته، آن را به صورت کنترل شده در فر 180 درجه میپزیم، قبل از اینکه کیک آماده شود پودینگ را آماده میکنیم.

برای پودینگ؛
شیر و ارد و شکر را مخلوط کرده و روی اجاق میگذاریم، مرتب هم میزنیم تا قوام بگیرد سپس نوک قاشق وانیل اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم تا سرد شود سپس خامه را اضافه میکنیم، آن را با همزن مخلوط میکنیم تا یکنواخت شود.

2 لیوان شیر سرد را روی کیک داغی که از فر بیرون اورده ایم میریزیم و روی آن از پودینگ پهن کرده و سپس سس شکلات را روی آن میریزیم.

سس شکلات را قبل از خنک شدن خامه سفید نریزید، مخلوط می شود.

سس شکلات را گاهی هم بزنید تا پوسته پوسته نشود.

توجه: اندازه لیوان من 200 میلی است. اندازه استکان 100میل.