کیک 4 مغز آجیلی یه کیک فوقالعاده شیک و مجلسی و خوشمزه هست که برای مهمونیها انتخاب بسیار خوبیه. برای تهیه کیک چهار مغز دار میتونید به سلیقه خودتون از انواع مغزها استفاده کنید. در این دستور پخت کیک چهار مغز دار از خلال پسته و خلال بادام و گردو و فندوق خرد شده استفاده شده.
برای تهیه کیک چهار مغز میتونید مغزها رو روی مایه کیک بریزید و بعد کیک رو بپزید یا اینکه در پایان پخت کیک مغزها رو کمی تفت داده و به همراه شهد به صورت رویه سطح کیک بریزید.
مواد لازم برای تهیه کیک آجیلی چهار مغز دار
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد سفید 3 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
- روغن مایع 1 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- مغز گردو خرد شده 2 قاشق سوپخوری
- فندوق خرد شده 2 قاشق سوپخوری
- خلال بادام 2 قاشق سوپخوری
- خلال پسته 2 قاشق سوپخوری
- کنجد 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه کیک چهار مغز دار آجیلی داخل قابلمه روی گاز مرحله به مرحله
مرحله اول، آماده کردن کایه کیک چهار مغزدار
برای شروع ابتدا تخم مرغ ها و وانیل و شکر رو با همزن به مدت چند دقیقه هم بزنید. سپس شیر رو اضافه کنید. در ادامه روغن مایع رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک آلبالو با شیر بدون فر
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
قبل از اضافه کردن آرد ابتدا آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کنید و سه مرتبه الک کنید. سپس آرد رو طی سه مرحله و کم کم به مواد مابع اضافه کنید و با لیسک به طور دورانی و فقط در یک جهت هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر در قابلمه
مرحله سوم، ریختن مایه کیک داخل قابلمه
داخل قابلمه کاغذ روغنی بذارید و دیوارههای قابلمه رو چرب و آرد پاشی کنید. نصف مایه کیک رو بریزید. نصف دیگه مایه کیک رو با پودر کاکائو مخلوط کنید و به شکل دایره روی مایه قبلی بریزید. سپس با خلال چوبی بهش طرح بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی ساده خانگی بدون فر روی گاز
مرحله چهارم، اضافه کردن مغزها
در این مرحله مغزها رو روی مایه کیک بریزید. برای درست کردن کیک چهار مغز دار آجیلی روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. درب تابه دمکنی بپیچید. حرارت رو کم کنید و قابلمه رو روی شعله پخشکن بذارید و حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.
یه روش دیگه برای پخت کیک چهار مغز دار آجیلی بدون فر داخل قابلمه اینه که یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده میکنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.
برای پخت کیک چهار مغز دار آجیلی، فر رو از قبل داغ کنید و قالب رو داخل فر بذارید و با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 تا 50 دقیقه بپزید. نوش جان
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک ژله ای ساده بدون خامه بدون فر
نکات مهم و فوت وفن های پخت کیک آجیلی چهار مغز دار
یک روش دیگه پخت کیک چهار مغز دار آجیلی اینه که اول کیک رو بپزید و بعد از پخت مغزها زو به کیک اضافه کنید. برای اینکار 50 گرم کره و 5 قاشق غذاخوری عسل و 50 گرم پودر قند رو به همراه 2 قاشق غذاخوری گلاب و 1 قاشق غذاخوری زعفران آب شده داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط بذارید.
مواد رو به مدت پنج تا هفت دقیقه روی حرارت متوسط هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شده و به غلظت عسل روان برسه. سپس مواد رو از روی حرارت بردارید و کمی زمان بدید تا از داغی بیفته و لرم بشه. وقتی که ولرم شد، نصف مواد رو روی کیک بریزید و روی سطح کیک پخش کنید. سپس مغزها رو روی شهد بریزید و نصف دیگه شهد رو روی مغزها بریزید تا سطح کیک براق بشه و مغزها روی کیک فیکس بشن.
دقت داشته باشید که اگه شهد رو خیلی غلیظ کنید پس از سرد شدن سفت میشه و روی سطح کیک پخش نمیشه، همپنین اگه شهد رو خیلی رقیق بردارید روی سطح کیک نمیمونه و از روی کیک میریزیه و نمیتونه مغزها رو روی کیک نگه داره.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک رژیمی با آرد جو دوسر
فیلم طرز تهیه کیک چهار مغز دار آجیلی بدون فر دو رنگ و خوشمزه
طرز تهیه کیک آجیلی خیس
آموزش کیک مرطوب آجیلی
مواد لازم
- شکر ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۱۱۵ گرم
- وانیل یک قاشق چایخوری
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
- نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
- ماست سون پرچرب ۱۲۵ گرم
- جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری
- آجیل مخلوط بدون نمک ۶۰ گرم
برای شربت کیک:
- آب ۱۲۵ گرم
- شکر ۱۰۰ گرم
- عسل ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا ماست و جوش شیرین رو درون ظرفی باهم ترکیب کنید و کنار بزارید، شکر، روغن، وانیل رو مخلوط کنید یک دقیقه با همزن بزنید.
بعد تخخ مرغ هارو دونه دونه اضافه کنید (تخم مرغ ها هم دمای محیط باشن) و بعد اضافه کردن هر تخم مرغ ۳۰ ثانیه هم بزنید بعدی رو اضافه کنید، آرد، بکینک پودر و نمک رو الک کنید نصف آرد رو به مواد اضافه کنید یا همزن هم بزنید.
بعد مخلوط ماست و جوش شیرین رو اضافه کنید دوباره هم بزنید و در آخر باقی مونده آرد رو اضافه کنید و کمی با همزن هم بزنید تا مواد یکدست بشه، کف قالب ۲۳ یا ۲۵ سانت کاغذ روغنی انداخته مواد رو ریخته در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت تقریبی ۳۵ تا ۴۵ دقیقه قرار دهید، قدرت فر ها با هم متفاوته حواستون باشه کیک نسوزه برای اطمینان از پخت کیک با سیخ چوبی امتحان کنید.
بعد اینکه کیک پخت بزارید از داغی بیوفته بعد شربت داغ رو بهش اضافه کنید.
برای درست کردن شربت:
شکر، آب، عسل رو روی حرارت بزارید شکر که حل شد آبلیمو و زعفران و پودر هل رو اضافه کنید و با حرارت ملایم ۵ دقیقه بجوشه بعد سطح روی کیک رو با سیخ چوبی چندتا سوراخ کنید و شربت داغ رو روی کیک نیمه گرم بریزد.
نوش جان