کیک برگردان موز یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین و فوری ترین کیک هایی که تا حالا دیده درست کردم. انقدر راحته که اگه الان شروع کنید که درستش کنید، ۴۵ دقیقه ی دیگه حاضر و آمادهست.
بریم سر وقت این کیک موزی کاراملی (راستی میتونی به جای موز از سیب هم استفاده کنید یا هلو یا …)
مواد لازم برای تهیه کیک برگردان موز کاراملی
- موز سه تا چهار عدد
مواد لازم شکر کاراملی
- شکر ۸۰ گرم
- آب ابتدا ۳۰ گرم در ادامه ۳۰ گرم دیگر (۳۰ گرم معادل ⅛ لیوان)
مواد لازم مایه کیک
- تخم مرغ دو عدد
- شکر ۱۰۰ گرم (نصف لیوان به اضافه یک قاشق غذاخوری)
- نمک ½ قاشق چای خوری
- آرد ۱۵۰ گرم (یک لیوان)
- وانیل به مقدار لازم
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
دستور پخت کیک برگردان موز کاراملی به روش کافی شاپی
برای شروع ابتدا شکر کاراملی را حاضر کنید. برای این کار شکر را به همراه ⅛ لیوان آب در یک تابه بریزید،روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شود، آب درون شربت تبخیر شده و اندکی شربت تغییر رنگ دهد. حرارت را زیاد نکنید چون شکر ممکن است بسوزد.
بار دیگر یک هشتم لیوان آب اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را خاموش کنید.
کف قالب مورد نظر خود را با کره کامل چرب کنید. شکر کاراملی را کف قالب بریزید. موزها را به صورتی که در فیلم آمده از درازا نصف کنید و کف تابه بچینید.
کیک را حاضر کنید. برای این کار شکر و تخم مرغ و وانیل را با همزن بزنید تا حجیم شود.
کره ذوب شده را هم اضافه و ترکیب کنید.
مواد خشک را با هم ترکیب و الک کرده و طی دو مرحله به مایه ی کیک اضافه و آرام هم بزنید تا یکدست شود.
مایه کیک را روی موز های داخل قالب بریزید. قالب را به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد منتقل و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه آن را بپزید.
طرز تهیه کیک موز کاراملی
مواد لازم
- آرد ۱۲۵ گرم (یک پیمانه)
- شکر ۱۰۰ گرم (نصف پیمانه)
- کره یا روغن جامد یا کره ی گیاهی صد گرم
- تخم مرغ متوسط دوعدد
- وانیل دوسوم قاشق چایخوری
- بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
مواد لایه موزی
- موز دو عدد
- شکر با توجه به سایز کف قالب ۳ یا ۴ قاشق
- کره ۱۵ گرم (من ۲۰ گرم ریختم ولی به نظرم ۱۵ گرم کافیه براش)
طرز تهیه
ابتدا شکر رو در تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته تا کم کم آب بشه گه گاه تابه رو تکان بدید که یکدست کاراملی بشه بعد کره رو اضافه کرده هم بزنید و از روی شعله بردارید ته قالب بریزید. موزها رو به اندازه کف قالب برش بزنید و روی سس بچینید.
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و الک کنید. کره نرم شده در محیط رو با شکر و وانیل بزنید بعد تخم مرغها رو اضافه کرده خوب با همزن بزنید.
بعد مخلوط آرد رو اضافه کرده با همزن دستی مخلوط کرده و خمیر کیک رو یکدست روی موزها در قالب بریزید و در فر از قبل گرم شده قرار بدید.
وقتی کیک رو از فر خارج کردین بعد از ۴ دقیقه کیک رو از قالب خارج کنید ودر ظرف سرو برگردونید وگرنه اگه سرد بشه به قالب میچسبه.
دمای فر ۱۸۰ درجه زمان پخت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه.
دمای توستر ۱۸۰ درجه المنت بالا و پایین با هم، مدت پخت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه.
تخم مرغ حتما حتما باید هم دمای محیط باشه.
برای همه ی کیک ها بعد از اضافه کردن مخلوط آرد و بکینگ پودر از هم زدن زیاد مواد اجتناب کنید چون پف کیک میخوابه در حدی که مخلوط بشن کافیه.
قالب من ۲۴ در ۱۲ سانته با ارتفاع ۷ سانت.
بهتره از موزهای سالم و تازه استفاده کنید تا رویه موزی خوش رنگ تر بشه.
درست کنید و از عطر و طعم خاص این کیک لذت ببرید.
طرز تهیه کیک موز کاراملی
امیدوارم دوست داشته باشید و مهمون لحظه های شیرین زندگیتون بشه.
مواد لازم
- موز رسیده ۳ عدد
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۸۰ گرم برای کیک و ۵۰ گرم برای کارامل
- کره آب شده ۶۰ گرم
- ماست یا خامه ترش ۱۲۰ گرم
- آرد قنادی ۲۰۰ گرم
- جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
- شکلات ریز خرد شده ۵۰ گرم
- آب ۵۰ گرم
طرز تهیه
ابندا فر را با دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید.
داخل قالب مورد نظرتون کاغذ روغنی انداخته و دو تا از موزها را نصف کرده کف قالب بچینید.
یک عدد موز باقیمانده را پوره کنید.
۵۰ گرم شکر رو با ۵۰ گرم آب داخل تابه ریخته و آرام حرارت دهید بدون اینکه هم بزنید تا شکر ذوب شده و کاراملی شود سپس کارامل را روی موزها در قالب بریزید.
دقت کنید که کارامل و مایه کیک همزمان آماده شوند تا کارامل سفت نشود.
برای تهیه کیک، تخم مرغ ها و شکر را با همزن بزنید تا کرمی رنگ و حجیم شود سپس خامه ترش یا ماست، کره و پوره موز را اضافه کرده و مخلوط کنید.
آرد و جوش شیرین را سه مرتبه الک کرده و در دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا یکدست شود. در پایان شکلات را اضافه و مخلوط کنید.
مایه کیک را در قالب ریخته و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقبقه قرار دهید.
سپس کمی که خنک شد کیک را برگردانده سرو و نوش جان کنید.