دلمه انواع مختلفی داره و غذای پرطرفداریه، اما خب طرز تهیه دلمه یه کم قلق داره. دلمه کلم پیج سفید یه غذای سبک، سالم و مقوی که هم میشه با گوشت و هم بدون گوشت یا حتی با مرغ هم درست کرد. در ادامه طرز تهیه دلمه کلم پیچ آورده شده که میتونید با حذف گوشت دلمه کلم پیچ سفید بدون گوشت درست کنید و اگر مرغ رو ترجیح میدید میتونید با جایگزین کردنش، دلمه کلم پیچ با مرغ درست کنید. اما خب دستور اصلی دلمه کلم پیچ سفید اینی هست که در ادامه اومده.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ سفید برای 4 نفر:
- کلم پیچ سفید متوسط 1 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- برنج قهوهای یا سفید نصف پیمانه
- آب 1 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 450 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- پاپریکا 1 قاشق چای خوری سرخالی
- نمک 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری
- رب گوجه فرنگی 200 گرم
طرز تهیه خوشمزهترین دلمه کلم پیچ سفید دنیا
مرحله اول، آماده کردن مواد داخل دلمه:
قسمت سفت داخل کلم رو دربیارید.
با توجه به اندازه کلم سفید، یه قابلمه با اندازه مناسب بردارید و توش آب بریزید تا جوش بیاد. وقتی آب جوش اومد کلم رو داخل آب جوش و بذارید 15 دقیقه تو آب در حال جوش بمونه تا برگهای کلم سفید شروع به باز شدن از هم کنن.
مرحله دوم:
برنج رو با نصف پیمانه آب بپزید.
پیاز رو ریز خرد کنید و تو ماهیتابه داغ بریزید. وقتی که آب پیاز تبخیر شد و سبک شد دو قاشق روغن مایع رو اضافه کنید و پیاز رو تا زمانی که طلایی شه تفت بدین.
مرحله سوم:
وقتی که پیاز طلایی شد، گوشت، برنج، تخم مرغ و جعفری و ادویهها رو تو یه ظرف مناسب بریزید.
مواد رو خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم، پیچیدن دلمهها:
الان وقت پیچیدن دلمههای کلم پیچ سفید رسیده. روش پیچیدن رو میتونید تو ویدیویی که آخر مطلب اومده ببینید. اگه برگ کلم قسمت سفتی داره حتما جدا کنید. یه قسمت کوچک از انتهای برگ کلم رو جدا کنید و 1 تا 2 قاشق از مواد رو بریزید داخلش و مثل شکل زیر بپیچید.
دلمه ها رو تو یه قلبلمه با اندازه مناسب بچینید.
مرحله پنجم، آماده کردن سس روی دلمهها:
200 گرم رب گوجه فرنگی رو با 1 تا 1.5 لیوان آب جوش مخلوط کنید تا به غلطت مناسب برسه.
مرحله ششم، پختن دلمهها:
حالا سسی رو که آماده کرده بودید رو بریزید رو دلمهها و یه بشقاب رو به صورت برعکس رو دلمهها بذارید و در ظرف رو ببندید. دلمهها رو میتونید بین 1.5 تا 2 ساعت با دمای 170 درجه سانتیگراد داخل فر بذارید یا میتونید روی شعله با حرارت کم برای یک ساعت بپزیدشون.
مرحله هفتم، سرو و تزئین:
وفتی که دلمهها آماده شدن میتونید با مقداری سس (همون رب گوجهفرنگی رقیق شده) و یکم جعفری تزئین کنیدشون. نوش جان.
در این ویدیو میتونید همه مراحل بالا رو ببینید.
کی به دلمه ی کلم رب گوجه فرنگی می زنه؟!!!! اصلا این رب ناسالم چیه که متاسفانه باب شده توی همه ی غذاها استفاده میشه؟ قبلا دلمه مو، دلمه ی کلم و هیچ دلمه ی دیگه ای و حتی خیلی غدا ها مثل کوفته و یا حتی خورش قیمه رب نداشت… و خیلی هم خوشمزه بودند و هر کدام عطر و مزه ی خاص خودش را داشت.. اما حالا همه ی غدا ها یک مزه فقط دارن…
هالا تو نزن مگه زورت کردن اخه هرکی نزری داره نزر همه محترمه
فکر کنم رب باعث میشه جون بگیره یکم