بورک سیب زمینی با خمیر خانگی یه غذای ترکیه ای فوق العاده خوشمزه و راحت! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره، من که همیشه درست می کنم.
مواد لازم برای تهیه بورک سیب زمینی با خمیر خانگی
مواد لازم خمیر
- 4 لیوان آرد(لیوان 200 میلی لیتر)
- 2 لیوان شیر
- 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1 بسته بکینگ پودر 10گرمی ترک (یا 1قاشق مرباخوری پر)
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری سرکه
برای چرب کردن لایه خمیر
- 100 گرم کره
- نصف استکان روغن مایع (40گرم)
مواد میانی
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 5 تا 6 عدد عدد سیب زمینی متوسط
- 2 عدد پیاز
- 1 قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل، جعفری و فلفل پرک شده به مقدار لازم
مواد رومال
- 1 عدد تخم مرغ کامل
- 1 قاشق مرباخوری روغن
از ليوان فرانسوی دسته دار استفاده کنید.
دستور تهیه بورک سیب زمینی با خمیر خانگی
طرز تهیه مواد میانی:
ابتدا سیب زمینی ها را جوشانده وآبپز کنید. پیاز ها را خرد کرده و در تابه بریزید و با روغن زیتون تفت بدید تا پیاز سبک شود، سپس رب گوجه و سیب زمینی آبپز و ادویه جات وجعفری خرد شده را اضافه کنید و تفت بدید تا تمام مواد خوب پخته شوند و بزارید کنار.
طرز تهيه خمیر:
همه مواد خمیر را به ترتيب بجز آرد در یک ظرف ریخته و هم بزنید، سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد و بعد روی خمیر را پوشانده و 10 دقیقه استراحت بديد.
فقط کره و روغن را در یک تابه ذوب کنید و کنار بگذارید. (برای چرب کردن لایه های خمیر). بعد استراحت خمیر، آن را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و روی میز کار کمی آرد پاشیده وهمه خمیرها را با وردنه باز کنید و روی همگی را با مخلوط کره و روغن چرب کنید و هر خمیر رو باز کرده و به شکل پاکت تا بزنید و بزارید در وسط خمیر دیگر و دوباره تا بزنید و بزارید روی خمیر دیگر تا سه تا و با 3 قسمت دیگر هم همینطور به شکل پاکت در آوردید وروی هر دو خمیر را بپوشانید ونیم ساعت استراحت بدید.
هر خمیر را با کمی آرد به اندازه سینی فر با وردنه باز کرده وبزارید در سيني فر که کاغذ روغنی انداخته شده و روی خمیر از مواد سيب زمینی بریزید و کامل پهن کنید و قسمت دوم خمیر را هم به اندازه سینی فر باز کرده و بزارید روی لایه سيب زمینی و لبه خمیرها را بهم بچسبانید وروی آنرا از مخلوط تخم مرغ و روغن رومال کنید و با چنگال شکل بديد و بزارید در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه به مدت تقریبی 20 ت ا30 دقیقه تا بورک پخته وروی آن برشته و طلایی شود. نوش جان
برای رومال: 1 عدد تخم مرغ کامل را با 1قاشق مرباخوری روغن ترکیب کنید.