این نون شکری طرز پخت ساده و آسونی داره. مخصوصا برای دوستانیکه نون شیرین دوست دارن و دوست دارن شکرشو بیشتر بریزن تا شیرین تر بشه! لای این نون هر چقدر دوست داری می تونی شکر بریزی!
مواد لازم برای تهیه نان شکری ساده
- شیر ولرم کمی بیشتر از نصف لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۲ قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد ۲ و یک هشتم لیوان (من آرد ۱۸ درصد استفاده میکنم)
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- کره نرم ۳۰ گرم
برای لای خمیر:
- کره نرم ۳۰ گرم
- شکر به اندازه دلخواه
برای رومال:
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق چای خوری
دستور پخت نان شکری ساده و خوشمزه
آرد و نمک رو مخلوط کنید وسطش رو گود کنید خمیر مایه، شکر، شیر و تخم مرغ رو اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه کره رو اضافه کنید ورز بدین تا کاملا جذب خمیر بشه و خمیر به دست نچسبه.
خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
خمیر آماده رو به چانه های ۳۰ گرمی تقسیم کنید البته میتونید به اندازه دلخواه تقسیم کنید.
چانه ها رو ۱۰ دقیقه استراحت بدین. خمیر رو با وردنه نازک پهن کنید و با کاتر نواری نازک برش بزنید.
روی خمیر کره نرم بمالید و همونطور که در ابتدا گفتم هر چقدر شکر دوست دارید بپاشید.
خمیر رو به شکل اریب رول کنید و گرد کنید و داخل قالبهای چرب شده با کره بذارید.
البته اگه قالب نداشتید میتونید داخل سینی بذارید.
۳۰ دقیقه استراحت بدین. رومال بزنید. داخل فر گرم ۱۸۰ درجه بذارید تا طلایی بشن حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه.
بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید و به دلخواه اگه مثل من موقع پیچیدن زیاد شکر نزدین میتونید کمی پودر شکر روی نون ها الک کنید.
فیلم طرز تهیه نان شکری ساده
نوش جان.
طرز تهیه نان پیج شکری
نان پیج شکری یه نون خوش بافت و خوشگل! شکل پیچیدن این نون خیلی جالبه و وسط نون از هر مواد دلخواهی میتونید استفاده کنید من عناب گذاشتم.
از انواع میوه های خشک انواع کرمها، مربا و مارمالاد و … میتونید استفاده کنید. این نون شیرین نیست پس اگه شیرین دوست دارین برای وسطش از مواد شیرین استفاده کنید.
مواد لازم:
آب ولرم ۱۰۰ گرم
شیر ولرم ۱۰۰ گرم
خمیر مایه ۸ گرم
شکر ۳۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۸۰ گرم
آرد ۵۰۰ گرم (من آرد بربری استفاده کردم)
نمک ۳ گرم
طرز تهیه:
آرد و نمک رو مخلوط کنید وسطش ر گود کنید خمیر مایه و شکر رو اضافه کنید. آب، شیر، سفیده تخم مرغ و روغن رو مخلوط کنید و به آرد اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه ورز بدین تا وقتیکه خمیر به دست نچسبه. (زرده برای رومال)
خمیر رو استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. خمیر آماده رو به ۹ قسمت تقسیم و چانه کنید ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد از اولین چانه شروع کنید با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید به هشت قسمت برش بزنید و تکه ها رو روی هم بذارید و با چاپستیک یا دو تا سیخ چوبی وسط خمیر رو فشار بدین تا به هم بچسبن بعد بپیچید و با انگشت وسط خمیر رو فشار بدین تا سوراخ ایجاد بشه.
داخل سینی قرار بدین با دستمال سبک بپوشونید و ۱۰ دقیقه استراحت بدین. بعد وسط نونها رو با انگشت یا یه وسیله گرد سوراخ کنید و با مواد دلخواه پر کنید.
زرده باقیمونده رو با یک قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و آروم رومال بزنید. در فر گرم ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار بدین.
بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید و به دلخواه روی نونها کمی پودر شکر الک کنید.
نوش جان