این بریوش سوئیسی حکم شیرینی داره انقدر که لذیذ و خوشمزست!
مواد لازم برای تهیه بریوش سوییسی
- آرد نان ۱/۲ پیمانه ۶۵ گرم
- مایه خمیر فوری ۳/۴ قاشق چای خوری
- شیر ۱/۴ پیمانه ۶۰ میلی لیتر
مواد خمیر
- آرد نان ۲۱۲ گرم
- تخم مرغ سه عدد
- شکر سفید ۱/۴ پیمانه (۵۰ گرم)
- عسل ۱/۲ قاشق غذاخوری (۱۲ گرم)
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- کره ۱/۲ پیمانه ۱۱۳ گرم
مواد رومال
- یک عدد تخم مرغ + یک قاشق غذاخوری شیر
- برای شربت روی نان
- ۱/۲ پیمانه اب + ۱/۲ پیمانه شکر روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود بعد کنار بگذارید
- کرم پاتیسیر و چیپس شکلات برای مابین نان
دستور پخت نان بریوش سوئیسی خوشمزه و متفاوت
۱. تمامی مواد پولیش را در ظرفی با هم مخلوط کرده و روی ظرف را بپوشونید تا دو برابر شود و روی سطحش حباب حباب شود.
۲. تمامی مواد خمیر را به جز کره داخل ظرفی ریخته و پولیش را هم بهش اصافه میکنیم.
۳. هم میزنیم تا مواد کامل مخلوط شود در دو یا سه مرحله کره را اضافه کرده و مخلوط میکنیم. وقتی کره به خورد مواد رفت شروع میکنیم ورز دادن تا زمانی که به یک ازمون پنجره عالی برسیم.
۴. روی خمیر را پوشانده و برای یک ساعت استراحت میدهیم تا حجم خمیر دوبرابر شود. (بسته به محیط تایم متفاوت)
۵. بعد از یک ساعت پف خمیر را گرفته و داخل یخچال بگذارید برای دو ساعت تا خمیر کامل سرد شود.
۶. خمیر را از یخچال خارج کرده و روی سطح ارد پاشی شده بگذارید برای راحتی کار خمیر را به دو نیم کرده. یکی از خمیر ها را با وردنه کامل باز کرده به شکل مستطیل یک طرف ان کرم و چیپس شکلات ریخته و خمیر را تا کرده. برش زده و داخل سینی فر با فاصله بچینید و برای یک تا یک ساعت و نیم استراحت دهید. (با پارچه ای سبک و تمیر روی خمیر را بپوشانید.)
۷. بعد از حجم گرفتن رمال زده ودر فر گرم ۱۸۰ درجه به مدت ۱۴ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملا طلایی تیره شود.
۸. بلافاصله پس از خارج کردن نان ها روی انها را با برس شربت که آماده کرده ایم را بزنید.
۱۰. پس از یک رب آماده خوردن هست. نوش جان
طرز تهیه نان بریوش قالبی با کرم
نان بریوش، یه نون شیرین و پنبه ای. من داخل قالب کف جدا درست کردم تا خارج کردنش آسون باشه شما میتونید داخل سینی هم بذارید و یا داخل قالب کمربندی و یا قالب معمولی. اندازه قالبم ۲۵ سانت.
مواد لازم:
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ولرم ۲۴۰ گرم
- شکر ۸۰ گرم
- خمیر مایه ۵ گرم
- روغن مایع ۸۰ گرم
- آرد ۵۰۰ گرم (من آرد بربری استفاده کردم میتونید آرد سفید نول یا فانتزی هم استفاده کنید)
- نمک ۴ گرم
طرز تهیه:
شیر، شکر و خمیر مایه رو مخلوط کنید تخم مرغ و روغن رو اضافه و مخلوط کنید آرد و نمک رو اضافه کرده مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه بعد ورز بدین تا خمیر یکدست بشه و وقتی دست میزنید از دست جدا بشه خمیر رو استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
تو این مدت کرم رو آماده کنید.
مواد لازم:
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر ۳۰ گرم
- نشاسته ذرت ۱۰ گرم
- شیر ۱۵۰ گرم
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه:
شکر، نشاسته و وانیل رو با همزن دستی مخلوط کنید تخم مرغ رو اضافه و مخلوط کنید شیر رو اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ و کرمی بشه بعد داخل ظرفی بریزید و بذارید خنک بشه.
آماده کردن و شکل نهایی:
قالب رو با کره نرم کاملا چرب کنید خمیر آماده رو داخل قالب پهن کنید با دستمال بپوشونید و ۴۵ دقیقه استراحت بدین.
اگه ناخن ندارین با انگشت ولی اگه ناخن دارید مثل من با دسته قاشق چوبی داخل خمیر برای کرم جا باز کنید کرم رو با کمک قیف داخل شیارهای خمیر بریزید.
روی نون رو با یه زرده و یه قاشق شیر رومال بزنید و پرک بادام بپاشید. داخل فر گرم ۱۸۰ درجه بذارید به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه تا کاملا طلایی و مغز پخت بشه با انگشت وسط نون رو کمی فشار بدین اگه زیادی نرم و فرو نرفت پخته.
بعد از خارج کردن از فر میتونید روی نون پودر شکر الک کنید. اجازه بدین نون خنک بشه و یا از داغی بیوفته بعد برش بزنید من چون عجله داشتم ریسک کردم و داغ برش زدم.
نوش جان.
طرز تهیه نان بریوش با خمیر ترش
این هم دستور فوق العاده نان بریوش با خمير ترش لطفا به تمام نکات توجه کنید و دستور رو با دقت بخوانید.
مواد لازم خمیر اصلی
- آرد دانمارکی ۴۰۰ گرم
- شکر ۷۰ گرم
- نمک ۸ گرم
- شیر سرد ۱۰۰ میل
- تخم مرغ متوسط ۳ عدد
- تمام خمیر ترش شیرین
- کره ۱۴۰ گرم
بهترین ترکیب برای رومالی براق و خوش رنگ یک قاشق چای خوری خامه که کمی با چنگال بزنيد و با تخم مرغ کامل مخلوط کنید
برای شروع از روز قبل ساعت ۶ یا ۷ بعداظهر خمیر ترش مادر رو به اندازه ۵_۵_۵ فعال کنید دفعه دوم ساعت ۱۱ یا ۱۲ شب به اندازه ۲۲_۲۲_۱۲ یعنی نسبت ۲_۲_۱ فعال کنید که تا صبح بین ساعت ۶ تا ۷ به پیک میرسه برای بار سوم و تهیه استیف استارتر شيرين باید طبق اندازه هایی که براتون نوشتم مخلوط کنید.
دقت کنید یکدست مخلوط بشه و قسمت خشکی نماند توی ویدئو در پست قبلی هم نشان دادم علامت بزنید حتما باید سه برابر بشه تا بتونیم ازش استفاده کنیم.
استیف استارتر ما زمانیکه سه برابر شده، روی اون از حالت گرد و قله ای به حالت صاف و یکدست دراومد قابل استفاده هست معمولا ۷ ساعت طول میکشه، دقت کنید تا در دمای ۲۸ تا حداکثر ۳۰ درجه قرار بگیرد.
برای خمیر گیری آرد و با نمک و شکر مخلوط کنید دستگاه رو روشن کنید شیر و تخم مرغ ها رو اضافه کنید حالا نوبت استیف استار تر هست که اضافه بشه بعد از حداقل ۸ دقیقه ورز خوردن شروع کنید کره سرد رو کم کم اضافه کنید، باید کم کم اضافه بشه خمیر برای حداقل ۱۵ دقیقه ورز بخوره تا به تست پنجره برسید.
وسط ورز خوردن حتما یکدفعه دور تا دور کاسه رو تمیز کنید تا کره های دور تا دور کاسه کاملا مخلوط بشن. خمیر رو چانه کنید و در ظرف در دار به مدت ۲ ساعت کامل در دمای حداکثر ۲۹ درجه استراحت بدید بعد از خمير ۶ چانه مساوی بگیرید و ده دقیقه استراحت بدید حالا یکی یکی چانه ها رو به مدل دلخواه ببندید و داخل قالب قرار دهید.
قالب ها رو در فر خاموش چراغ روشن در دمای ۲۹ درجه استراحت بدید تا خمير ها به لب قالب برسند معمولا از ۳ تا ۴ ساعت طول میکشد حالا خمیر های رسیده رو رومال بزنید و در فر کاملا داغ با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه یا تا زمانیکه نان ها کاملا پخته و رنگ بگیرند پخت کنید.
این نان با توجه به رومال تخم مرغ زود رنگ میگیرد حتما با فویل بپوشانید و اجازه بدین پخت کامل بشه.
طرز تهیه نان تست بریوش
اساسا خمیر بریوش یک خمیر غنی شده با کره و تخم مرغ فراوانه. وجود شکر هم به طور قابل توجهی باید باشه که حقیقتا یه همچین خمیری واقعا خمیرگیری سختی داره! اما نتیجه بی نهایت جذاب و لطیف میشه. انتخاب من نان تُست بریوش بود که واقعا برای وعده صبحانه عالیه!
مواد لازم برای قالب ۲۰ در ۱۰ در ۱۰
- آرد فانتزی ۳۰۰ گرم
- شیر پرچرب ۵۰-۶۰ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد معادل ۱۶۰ گ
- کره ۶۰ گرم
- شکر ۳۰ گرم
- مخمر فوری ۵ گرم
- نمک ۶ گرم
- وانیل دلخواه
طرز تهیه
ابتدا ارد، نمک و مخمر رو ترکیب کنید، ترجیحا شیر رو کمی ولرم کنید تا شکر داخلش حل بشه (دقت کنید شیر گرم نیست) لازم نیست کاملا شکر حل بشه همینکه کمی باز بشه خوبه! چون مقدارش زیاده ممکنه خمیرگیری رو سخت کنه، بهتره توی شیر باز بشه.
تخم مرغها رو اضافه مرده و ورز بدید، خمیر کمی چسبنده است اما با تداوم ورز یک خمیر با استحکام خوب بدست میاد! وقتی خمیر یکدست شد و به تست کشش نزدیک شد کره نرم رو اضافه کرده و تا جایی ورز بدید که تست کشش عالی بدست بیاد (خمیر باید خیلی لطیف باشه)
۶۰-۷۰ دقیقه به خمیر استراحت بدید و بعد به سه چونه مساوی تقسیم کرده و مجددا ده دقیقه زمان بدید!
در نهایت فرم داده و داخل قالب بزارید !
استراحت نهایی تا حدی باشه که خمیر یک سانت از قالب بالاتر بیاد، رومال تخم مرغ و شیر وکمی نمک بزنید. میتونید در طی استراحت نهایی چندبار این کار رو بکنید تا رویه ضخیم تر و قشنگتری بشه و در نهایت داخل فر داغ شده ۲۰۰ درجه به مدت ۲۲ دقیقه بپزید. (فقط المنت پایین)
بعد سرد شدن کامل برش بزنید.
دمای خمیر من بخاطر دمای محیط از ابتدای کار ۲۴ درجه بود که تقریبا کمه.