باسلوق یکی از دسرهای قدیمی و ستنی ایرانیه. اسم دیگه‌‌ این شیرینی راحت الحلقوم یا راحتی هست. در ادامه با آموزش درست کردن باسلوق با پودر ژلاتین یا ورق ژلاتین به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه باسلوق با ژلاتین با پیمانه لیوان برای 4 نفر

  • نشاسته گل یک لیوان
  • پودر ژلاتین 2 قاشق مربا‌خوری (یا 2 ورق ژلاتین)
  • شکر یک و نیم لیوان
  • آب سرد دو لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • مغز گردو 5 عدد
  • پودر نارگیل نصف لیوان
  • روغن مایع 1 قاشق غذاخوری (یا کره)
  • مغز گردو به مقدار لازم

طرز تهیه راحت الحلقوم با ژلاتین

طرز تهیه باسلوق با پودر ژلاتین یا ورق ژلاتین (طرز تهیه راحت الحلقوم با ژلاتین)

مرحله اول، حل کردن نشاسته در آب سرد

برای شروع آب سرد رو داخل یا قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس نشاسته رو کم کم به آب اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته به خوبی در آب حل بشه و گلوله گلوله نشه. سپس قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و با استفاده از قاشق یا کفگیر چوبی هم بزنید تا نشاسته به طور کامل در آب حل بشه. اگر نشاسته گلوله شده در آب وجود داشت به کمک قاشق اون رو باز کنید تا داخل آب حل بشه و هیچ گلوله نشاسته‌ای در آب وجود نداشته باشه.

نکته مهم: برای هم زدن نشاسته فقط از قاشق یا کفگیر چوبی استفاده کنید.


مرحله دوم، اضافه کردن شکر و ژلاتین

وقتی مخلوط آب و نشاسته کمی غلیظ شد، شکر رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کامل در آب حل بشه. پودر ژلاتین رو به یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و به آرومی داخل یک سوم لیوان آب بریزید و حل کنید. سپس پودر ژلاتین حل شده رو روی حرارت غیر مستفیم (بخار آب) قرار بدید و 10 دقیقه زمان بدید تا پودر ژلاتین به طور کامل داخل آب حل بشه و مایع شفافی به دست بیاد. سپس ژلاتین رو به نشاسته اضافه کنید.

برای درست کردن باسلوق با ورق ژلاتین، ورق ژلاتین رو داخل آب سرد خیس کنید و چند دقیقه زمان بدید تا ورق ژلاتین نرم بشه. سپس ورق ژلاتین رو از آب خارج کنید و با دست فشار بدید تا آبی که جذب کرده گرفته بشه و سپس به نشاسته اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگه ورق ژلاتین زیاد داخل آب بمونه، در آب حل میشه.


مرحله سوم، اضافه کردن گلاب و روغن مایع

وقتی که شکر و ژلاتین کامل حل شد، گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید. سپس روغن مایع رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.

در این مرحله مواد رو روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا به غلظت مناسب برسه و حالت خمیری شل پیدا کنه.

طرز تهیه باسلوق زعفرانی با پودر ژلاتین

برای درست کردن باسلوق زعفرانی با پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری زعفران آب شده رو به همراه گلاب به مواد اضافه کنید.


مرحله چهارم، استراحت دادن به مواد

وقتی که مواد حالت خمیری پیدا کرد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا سرد بشه. وقتی که سرد شد، باسلوق رو داخل یخچال بذارید و حداقل یک ساعت زمان بدید تا خودشه بگیره و سفت بشه.


مرحله پنجم، اضافه کردن پودر نارگیل و گردو

بعد از یک ساعت باسلوق رو از یخچال بیرون بیارید. کف دستتون رو با کمی روغن مایع چرب کنید و باسلوق رو کمی ورز بدید.

سپس مقداری از باسلوق رو بردارید و با دست گرد کنید. سپس داخل پودر نارگیل بغلتونید. نصف مغز گردو رو روی باسلوق بذارید و کمی فشار بدید تا داخل باسلوق فرو بره و سپس داخل ظرف مناسب بچینید.


طرز تهیه باسلوق رولی یا رولتی

برای درست کردن باسلوق رولی وقتی که باسلوق رو از روی حرارت برداشتید، کف یک سینی کاغذ روغنی پهن کنید، روی کاغذ روغنی یا سلفن پودر نارگیل بریزید و به طور یکدست پخش کنید.

سپس باسلق رو روی کاغذ روغنی بریزید و به طور یکدست پخش کنید. یک طرف باسلوق مغز گردو ها رو بچینید. سپس به یک ساعت داخل یخچال بذارید تا خودشو بگیره و سفت بشه تا بتونید رول کنید.

بعد از یک ساعت از یخچال بیرون بیارید و به آرومی رول کنید. دقت کنید که کاغذ روغنی لای رول نره چون به راحتی جدا نمیشه. دور باسلوق رول شده رو محکم کیسه فریزر بپیچید و به مدت سه تا چهار ساعت داخل یخچال بذارید تا خودشو بگیره. سپس به اندازه دلخواه برش بزنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه باسلوق ساده خانگی بدون ژلاتین


نکات مهم و فوت و فن های تهیه باسلوق با پودر ژلاتین

  • برای تهیه باسلوق حرارت ملایم باشه و مدام مواد ور هعم بزنید. هم زدن مداوم از نکات اصلی در تهیه باسلوق محسوب میشه.
  • بهتره نشاسته‌ای که استفاده می‌کنید تازه باشد تا حین پخت مزه‌ی ترش نده.
  • باسلوق رو می‌توندی داخل یخچال و ظرف درب دار به مدت سه هفته نگهداری کنید.

طرز تهیه باسلوق با پودر ژلاتین و نشاسته گل

مواد لازم

  • نشاسته گل ۱ پیمانه
  • آب سرد ۲ پیمانه
  • گلاب ۱.۲پیمانه
  • پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
  • آب سرد برای ژلاتین ۱.۴ پیمانه
  • شکر ۱ و ۱.۲ پیمانه
  • گلوگز ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چای خوری
  • پودر نارگیل ۱ پیمانه
  • گردو به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا نشاسته را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و از صافی رد کرده در قابلمه ریخته. شکر و وانیل هم اضافه کرده و روی حرارت کم گذاشته تا نشاسته کاملا بپزد و خامیش گرفته بشه. (حدودا ۱۵ دقیقه روی حرارت خیلی کم)

در این فاصله ژلاتین را با ۱.۴ پیمانه آب سرد مخلوط کرده و کنار گذاشته تا حالت اسفنجی شود. وقتی نشاسته کمی غلیظ شد گلاب و ژلاتین اسفنجی شده و گلوکز را اضافه کرده و مدام هم میزنیم. (دقت کنید مدام هم زده و حرارت هم خیلی کم باشد تا ته نگیرد.)

وقتی به غلظت مورد نظر رسید (مثل حلوا وسط قابلمه جمع میشود و با قاشق تکه تکه پایین میاد) حرارت را خاموش کرده و اجازه داده کاملا خنک شود.

دستامون را چرب کرده و به اندازه گردو کمی بزرگتر از مواد را گلوله کرده و در مرکزش گردو گذاشته و با پودر نارگیل کاور میکنیم. چند ساعت در یخچال گذاشته. نوش جان