بامیه عربی واقعا ترد و خوشمزهست. وقتی که برای بار اول بامیه عربی درست کردم عاشق مزه بینظیرش شدم. کاملا ترد بود و مغزش مزه باقلوا میداد و حتی بعد از گذشت دو روز که تو یخچال مونده بود بازم ترد بود.
مواد لازم برای تهیه بامیه عربی
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد قنادی 1 لیوان
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- شربت بار 2 قاشق غذاخوری برای داخل خمیر بامیه
- کره 50 گرم
- آب 1 لیوان
- قیف و ماسوره
مواد لازم برای تهیه شربت بار
- شکر 2 لیوان
- آب 1 لیوان
- زعفران حدودا 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- گلوکز یا بادکا 1 قاشق غذاخوری سرپر
- جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری
- گلاب یک سوم لیوان
- آبلیمو به مقدار لازم
طرز تهیه شربت بار برای بامیه عربی
برای درست کردن شهد بامیه یک لیوان آب رو داخل قابلمه بریزید و وقتی که به جوش اومد یک چهارم قاشق چایخوری جوهر لیمو رو اضافه کنید و بعد دو لیوان شکر رو بریزید.
با استفاده از یک قاشق چوبی شکرهای کنار ظرف رو به مرکز ظرف هدایت کنید و وقتی که شکر کامل حل شد یک سوم لیوان گلاب و حدود دو قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم شده و یک قاشق غذاخوری گلوکوز یا بادکا اضافه کنید.
روی حرارت ملایم حدود 15 دقیقه زمان بدید تا شهد به قوام بیاد و تو این مدت هر دو سه دقیقه کنارههای ظرف رو قلمویی که به آبلیمو آغشته شده بزنید تا شکرک نزنه. شهد رو فقط با قاشق چوبی هم بزنید.
- وقتی که شربت رو کنار بذارید و خنک بشه خیلی غلیظ تر میشه.
- گلوکز یا بادکا و جوهر لیمو رو از لوازم قنادی ها بخرید و به هیچ عنوان حذف نکنید.
- آبلیمو جایگزین مناسبی به جای جوهر لیمو نیست!
- برای درست کردن یک بامیه حرفه ای شربت بار باید اصولی درست بشه. دلیل خشک شدن و یا خمیر شدن بامیه ها شربت بار نا مناسب هست.
- فقط از قاشق چوبی استفاده کنید و تا زمان حل شدن شکر بهم نزنید فقط شکر رو از اطراف به مرکز طرف هدایت کنید.
- حرارت زیاد گاز، باعث شکرک زدن شربت میشود.
- قوام امدن شربت یعنی غلظت داشتن.
طرز تهیه بامیه عربی ساده
برای شروع آب، کره و شربت بار رو روی حرارت بزارید تا به جوش بیاد و وقتی که از اطراف شروع به جوشیدن کرد بلافاصله یک لیوان آرد قنادی رو اضافه کنید و خیلی سریع شروع به هم زدن کنید. این هم زدن حدود 8 تا 10 دقیقه طول میکشه.
سپس خمیر رو داخل یک بشقاب بذارید و پخشش کنید تا زود خنک بشه.
خمیر رو داخل یک کاسه بزرگ یا اگه همزن دارید داخل همزن بریزید. یک تخم مرغ رو به همراه وانیل به خمیر اضافه کنید و هم بزنید و سپس تخم مرغ دوم رو هم اضافه کنید و هم بزنید تل به خمیری با بافت نرم و یکدست برسید.
قسمت داخلی ماسوره داخواهتون رو با روغن چرب کنید. خمیر رو داخل قیف بریزید و نوک قیچی رو هم چرب کنید. برای درست کردن بامیه عربی بدون قیف خمیر رو داخل پلاستیک فریزر ریخته و سر پلاستیک رو قیچی کنید. امیه ها رو داخل روغن سرد بریزید و وقتی که ماسوره زدن بامیه ها تموم شد، بامیه ها رو که داخل روغن هستند روی حرارت ملایم بذارید. حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا بامیه عربی کامل سرخ بشه. در زمان سرخ شدن بامیه ها رو جند مرتبه بچرخونید تا همه قسمت های بامیه عربی یکدست سرخ بشه.
اگه در زمان سرخ کردن بامیه ها روغن کف کرد یک قاشق چوبی داخل روغن قرار بدید تا کف روغن کمتر بشه.
وقتی که بامیه ها طلایی شدند از روغن خارج کنید و حدود 2 دقیقه داخل شهد ولرم قرار بدید و سپس از شهد خارج کنید و داخل ضافی بذارید تا شهد اضافیش گرفته بشه و سپس نوش جان کنید.
- برای اینکه بامیه ترد تری داشته باشید میتونید یک قاشق غذاخوری آرد از اون یک لیوان آرد کم کنید و به جاش یک قاشق غذاخوری آرد نشاسته به جاش بریزید.
- ماسوره ای رو انتخاب کنید که وسطش باز باشه تا خمیر راحت بیرون بیاد.
- حرارت موقع سرخ کردن کم باشه.
طرز تهیه بامیه هندی بسیار خوشمزه
طرز تهیه بامیه عربی با روغن مایع
بامیه عربی دستورو طعم متفاوتی با بامیه خودمون داره و حالت ترد و خشکی داره و ماندگاریش از بامیه خودمون بیشتره.
لطفا دستور قنادیش رو تغیر ندین که نتیجه خوبی داشته باشین.
مواد لازم برای تهیه بامیه عربی
- آرد ۲۰۰ گرم
- آب ۲۰۰ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- شربت ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- آب سرد تقریبا ۸۰۰ گرم
دستور پخت بامیه عربی خشک
اول از همه داخل قابلمه آب و روغن رو ریخته حرارت رو زیاد میکنیم تا به جوش بیاد. سپس حرارت رو ملایم کرده و نصفی از اردمون ک معادل ۱۰۰ گرم هست و شربت و اضافه و مدام با قاشق چوبی هم میزنیم. خمیرو حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت کم تفت میدیم و با پشت قاشق به کف تابه میزنیم تا کاملا پخته و یکدست بشه.
بعداز روی حرارت برداشته و اجازه میدیم کاملا خنک بشه (خمیر رو مدام زیرو رو میکنیم تا زودتر خنک بشه.)
حالا بقیه اردمونو اضافه و با دور کند همزن ارد و ب خرد خمیرمون میدیم. (میتونین با کمک دستم اینکارو انجام بدین)
وقتی خمیر یکدست شد بهش تخم مرغ و وانیل رو اضافه و دوباره با دور کند همزن میزنیم تا تخم مرغ به خرد خمیرمون بره.
حالا برای اینکه از قیفمون در بیاد آب سرد رو با احتیاط اضافه میکنیم تا جایی که خمیر چسبندگی داشته باشه و باکمی فشار از قیفمون دربیاد.
خمیر رو داخل قیف با ماسوره مخصوص بامیه میریزیم و در تابه گودی که توش روغن ریختیم به سلیقه خودمون (کوتاه یا بلند) قیف کاری میکنیم.
(روغن برای قیف کاری باید خنک باشه سپس باحرارت ملایم بامیه ها رو سرخ میکنیم که مغزش پخته بشه)
مراقب باشین زیاد از حد قیفکاری نکنین ک جایی برای پف نداشته باشن.
مدام بامیه ها رو زیرو رو میکنیم تا همه جاشون طلایی بشه.
حالا داخل شربت داغی که درست کردیم میندازیم و حدود ۱۰ دقیقه زمان میدیم تا شربت کامل جذب بامیه هامون بشه بعد از شربت بیرون آورده و در صافی میندازیم.
این بامیه تا ۵ روز ماندگاری داره و بهتره درجای خشک نگهداری شه فوق العاده خوشمزست. نوش جان