بامیه خشک بدون شربت یا بدون شهد یا چوروس یه مدل بامیه خیلی خوشمزه و تا حدودی رژیمیه.

افرادی که به خاطر اینکه زولبیا بامیه خیلی شیرینه، نمی‌خورن می‌تونن این نوع بامیه بدون شهد رو‌ که شیرینی خیلی خیلی کمی داره امتحان کنن.

اسپانیایی ها بامیه ما رو برداشتن، تو شربت بار نمی‌زنن، اسمشو گذاشتن چوروس!

مواد لازم برای تهیه بامیه خشک بدون شهد

  • تخم مرغ 2 عدد
  • آرد سفید یک پیمانه
  • کره 75 گرم
  • آب یک پیمانه
  • سس شکلات یا نوتلا به مقدار دلخواه
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • وانیل یک قاشق مرباخوری
  • نمک یک چهارم قاشق مرباخوری
  • پودر دارچین یک قاشق مرباخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین و شکر به میزان لازم برای غلتاندن بامیه ها

با این میزان مواد اولیه حدود 25 عدد چوروس خواهید داشت. البته تعداد نهایی بستگی به سایز ماسوره و طول چوروس ها داره.

طرز تهیه بامیه خشک بدون شربت و بدون شهد

دستور پخت بامیه خشک بدون شربت

ابتدا آب، شکر، وانیل، دارچین و کره رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا جوش بیاد و به مدت یک ربع روی حرارت باشه.

سپس آردی را که الک کردیم به مواد اضافه می‌کنیم تا خمیری صاف به دست بیاد.

سپس خمیر رو از قابلمه خارج می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا خمیر خنک بشه. در ادامه تخم مرغ رو به خمیر اضافه می‌کنیم و با همزن برقی می‌زنیم تا یکدست بشه. سپس تخم مرغ بعدی رو هم اضافه کرده و هم میزنیم تا به خمیری یکدست برسیم.

سپس توی قیف رو کمی روغن اسپری می‌کنیم و‌ خمیر رو داخل قیف می‌ریزم. حالا روی یک سینی کاغذ روغنی بذارید و با قیف حاوی خمیر، بامیه هایی به اندازه یک انگشت برش بدید و روی سینی قرار بدید.

سپس سینی رو به مدت چهل و پنج دقیقه در فریزر بذارید.

داخل قابلمه یا تابه‌ای گود روغن می‌ریزم و وقتی که داغ شد بامیه‌ها رو ببه آرومی داخل قابلمه قرار می‌اندازیم.

توجه کنید که اگه روغن زیادی داغ باشه بامیه خیلی خشک میشه و اگه سرد باشه بامیه خیلی چرب و روغنی و وارفته میشه.

اجازه بدید تا با حرارت کم بامیه ها مغز پخت و برشته بشن. در این مرحله باید بسیار صبور باشید چون پخت چوروس ها حدود بیست تا سی دقیقه زمان می‌بره تا چوروس ها کاملا قهوه ای بشن.

در زمان سرخ کردن بامیه ‌ها رو گه گاهی هم بزنید تا یکنواخت سرخ بشن. زمانی چوروس ها آماده هست که وقتی به هم می‌خورند صدای خشکی بدن یعنی رویه‌ی بامیه ها خشک و برشته شده باشد.

سپس از روغن خارج کنید و روی کاغذ روغنی یا دستمال تمیزی قرار دهید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

در این مرحله شکر و دارچین را داخل یک بشقاب می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم.

وقتی که بامیه ها سرخ شد از داخل روغن خارج می‌کنیم و تا داغ هست تو شکر و دارچین و می‌غلتونیم و در آخر با هر نوع شکلاتی که دوست دارید نوش جان کنید.

همچنین می‌تونید برای سس شکلاتی، شکلات تخته‌ای رو ذوب کنید و بهش خامه یا سه قاشق غذاخوری روغن مایع و دارچین بزنید و سر چوروس ها را داخل سس شکلاتی دارچینی بزنید و میل کنید.

یک روش دیگه هم اینه که با یک نی وسط بامیه ها رو را سوراخ کنید، سپس بامیه ها رو در پودر شکر بغلتونید و سپس شکلات آب شده رو در یک قیف بریزید و  نوک قیف رو سوراخ کوچکی کنید و با قیف داخل بامیه ها رو از شکلات پر کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه عربی ساده خانگی بدون قیف

نکات مهم و فوت و فن های پخت بامیه خشک بدون شهد

  • تابه یا قابلمه رو کوچیک در انتخاب کنید تا روغن روی بامیه ها رو بگیره.
  • قیچی یا کاردی که برای برش بامیه انتخاب می‌کنید رو‌ چرب کنید که برش راحت‌تر انجام بشه.
  • آرد رو  به این دلیل الک می‌کنیم که سبک بشه و بامیه هامون ترد و پوک‌ بشن.
  • چوروس ها داخل روغن مقداری پف میکنند پس سعی کنید بین چوروس ها داخل تابه فضای خالی باشد تا شکل آنها حفظ بشه و به هم نخوره.
  • چوروس به صورت کشیده و طویل پخته میشود و حدود 10 سانت یا بیشتر طول داره.
  • در کنار چوروس ها می‌تونید هات چاکلت درست کنید و سرو و نوش جان کنید.
  • حرارت رو برای سرخ شدنِ سریع‌تر، زیاد نکنید چون بامیه ها مغز پخت نمی‌شن و مغز بامیه ها کاملا خمیری میمونه.
  • اگر همزن دستی ندارید از سری همزن به جای همزن دستی استفاده کنید.
  • برای راحت بودن مراحل از همزن برقی استفاده نکردم اما میتونید در مرحله اضافه کردن تخم مرغ با همزن برقی مواد رو هم بزنید، هرچند نیازی نیست و بدون همزن برقی هم تهیه اون آسونه.
  • از تخم مرغ خیلی درشت استفاده نکنید چون مواد خمیری شل میشه. همچنین تخم مرغ خیلی کوچک مواد سفت شده و به سختی از قیف بیرون میاید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه لگیمات ساده خوزستانی با ماست