باقلوای پسته صدفی ترکیه ای یه باقلوای خاص و متفاوته. این باقلوا باید با خمیر خونگی آماده بشه و برای داخل باقلوا هم میتونین فقط از آجیل دلخواه استفاده کنید ولی در اینصورت خیلی آجیل لازم میشه. مقدار آجیلی به سلییقه خودتون بستگی داره.


مواد لازم برای تهیه خمیر باقلوا صدفی

  • ۲ تخم مرغ
  • ۵۰ گرم کره آب شده
  • نیم پیمانه ماست یا شیر
  • نیم پیمانه روغن مایع
  • نیم پیمانه آب
  • ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید (حذف نشه)
  • ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • یک پنس نمک
  • حدود ۵ پیمانه آرد قنادی

مواد لازم برای باز کردن خمیر

  • نشاسته ذرت

مواد لازم برای توپکها

  • سه پیمانه شیر
  • یک پیمانه خامه صبحانه (یا شیر)
  • یک پیمانه آرد سمولینا یا ایرمیک

مواد لازم دیگر

  • ۱-۲ پیمانه پسته درشت خرد شده یا پودری
  • پودر هل
  • ۲۵۰ گرم کره آب شده
  • نیم پیمانه روغن مایع

مواد لازم برای برای شربت

  • ۶ پیمانه شکر
  • ۵ پیمانه آب
  • ۱ برش لیمو

دستور پخت باقلوا صدفی استانبولی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه باقلوا صدفی استانبولی خوشمزه مرحله به مرحله
برای تهیه خمیر، همه مواد بجز آرد رو مخلوط کنین و آرد رو کم کم اضافه کنید و ورز بدین تا خمیر جمع شه و نرم باشه و به دست نچسبه.

خمیر رو به ۱۴ قسمت تقسیم کرده و روشونو بپوشونین تا ۲ ساعت استراحت کنه. بعضیا یخچال میذارن خمیرو تا استراحت کنه.

برای توپکها، میتونین خامه رو حذف کنید. همه موادو روی حرارت مدام هم بزنین تا غلیظ شه، بعد ۴-۵ دقیقه دیگه بپزین بعد از روی حرارت بردارین و روش سلفون بکشین تا کاملا سرد شه بعد با دستاتون به توپکهای کوچک تقسیم کنین و روشونو بپوشونین و بذارین کنار.

برای شربت، آب و شکر رو روی حرارت گذاشتین جوشید، برش لیمو رو اضافه کنین، ۱۰ دقیقه بجوشه بعد از روی حرارت بردارین تا کاملا سرد شه.

خمیر ها رو یکی یکی با کمک نشاسته ذرت باز کنین، بعد دور یک وردنه نازک بپیچید و از کناره ها به سمت وسط هل بدین تا چروک شه بعد باز کنین و روش آجیل پودر شده دلخواه، توپک و دوباره آجیل پودر شده بریزین و خمیر رو از یک طرف روش بیارین و ببرین بعد برگردونین و از دو طرف فشار بدین و روی سینی فر که چرب کردین، کنار هم بچینین.

طرز تهیه باقلوا صدفی ترکیه ای

روشون کره آب شده و روغن بریزین. میتونین فقط کره بریزین ولی روغن باعث میشه باقلواها یکمی نرمی داشته باشند.

در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه حدود ۳۵-۴۰ دقیقه بپزید تا خوب سرخ شن. دقت کنید که سرخ نشن ترد نمیشه روشون.

از فر که درآوردین، ۱-۲ دقیقه صبر کنید بعد شربت ولرم رو با ملاقه روش بریزین. هرچقدر شربت گرم تر باشه، باقلوا نرم تر میشه. نه گرم باشه نه خیلی سرد. یک روش بهتر اینه که باقلوا سرد شه و به دمای اتاق برسه و شربت رو بجوشونین بعد از روی حرارت بردارین و بعد از ۱-۲ دقیقه که داغی اولش اولش، روی باقلوا بریزین.

همچنین بخوانید: طرز تهیه باقلوا ساده بدون مغز خوشمزه و ارزان

طرز تهیه باقلوا صدفی شانه ای

مواد لازم خمیر

  • ۱ فنجان چایخوری روغن مایع (معادل نصف لیو‌ان فرانسوی)
  • نصف فنجان چایخوری شیر (معادل یک چهارم لیوان فرانسوی)
  • نصف فنجان چاخوری آب
  • ۲ قاشق غذاخوری ماست
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۱ قاشق مرباخوری سرکه
  • ۱ پنس نمک
  • ۱ بسته ۱۰ گرمی بکینگ پودر (معادل ۲/۵ قاشق چای خوری)
  • ۴ تا ۴ و نیم لیو‌ان آرد

مواد شربت

  • ۴ لیوان شکر
  • ۵ لیوان آب
  • چند قطره آب لیمو ترش تازه
  • مواد میانی
  • مغز گردو کوبیده شده

برای باز کردن خمیر

  • پودر نشاسته ذرت فراوان

برای چرب کردن رویه باقلوا

  • ۲۰۰ گرم کره آب شده

طرز تهیه

ابتدا شربت را تهیه کنید، شکر و آب را داخل قابلمه بریزید و ر‌وی حرارت بگذارید و وقتی شرو‌ع به جوشیدن کرد آب لیمو را اضافه کنید و با حرارت متوسط ۱۵ دقیقه به جوشاندن ادامه دهید تا کمی غلیظ شود و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

سپس خمیر را آماده کنید. همه مواد خمیر به غیر از آرد را داخل ظرف گودی بریزید و با دست مخلوط کنید سپس آرد را کم کم اضافه کرده و ورز دهید و تا جایی آرد بزنید که خمیر نه خیلی لطیف باشد و نه خیلی سفت باشد و خمیر را خوب ورز دهید و سپس خمیر را به ۱۲ چانه مساوی تقسیم کرده و گرد کنید.

هر چانه را با نشاسته فراوان و وردنه به اندازه بشقاب غذاخوری باز کنید و وقتی همه چانه ها را باز کردید همه خمیر های باز شده را روی یکدیگر قرار دهید و لا به لایه هر خمیر نشاسته بپاشید که به هم نچسبد.

سپس دسته خمیر ۱۲ تایی را با وردنه تا آنجا که متوانید نازک باز کنید و دسته خمیر نازک شده را از یک طرف به شکل فشرده رول کنید و رول را برش هایی به پهنای ۲ انگشت بزنید و برش ها را از قسمت برش خورده یعنی قسمت عرضی که لایه های خمیر مشخص است با ورنه باز کنید تا نازک شود و وسطش گردو بریزید و به شکل صدفی ببندید.

داخل سینی فری که کمی چرب کردید بچینید و کره را آب کنید و کف سطحش را جدا کنید و با قاشق کره شفاف را روی باقلوا بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد تا موقعی که زیر و رویش طلایی شود بپزید حدود ۵۰ دقیقه آرام آرام بپزید.

از فر خارج کنید و ۴ تا ۵ دقیقه استراحت دهید تا از حرارت اولیه بیوفتد و بعد شربت خنک را رویش بریزید و اجازه دهید شربت به خوردش ر‌ود و تزئین کنید.