باباغنوج با نامهای دیگهای مثل باباغنوش، باباگانوش یا باباقانوش هم شناخته میشه. به این غذای خوشمزه و کلاسیک خاورمیانهای (لبنانی) متبل بادمجان هم میگن. از باباغنوش میشه به عنوان یه شام ساده یا یه پیش غذای خوشمزه استفاده کرد. باباغنوش به خاطر طعم و مزه خوبش در کشورهای زیادی شناخته شده و طرفدارهای بسیاری داره، دستور پختهای مختلفی برای تهیه این غذای لبنانی، باباغنوش، وجود داره اما در است دستور تهیه سعی شده تا طعم پایه و اصلی باباغنوش حفظ بشه و هدف اینه که با مواد اولیهی ساده و ارزون یه غذای سالم، مقوی و خیلی خوشمزه درست کنیم.
مواد لازم برای تهیه باباغنوش
- بادمجان بزرگ 3 عدد
- ارده 3 قاشق غذاخوری
- لیموترش 1 عدد
- پنیر لبنه 1.5 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
- نان پیتا 2 عدد
- سیر 2 حبه
- زیره نصف قاشق چایخوری (البته بهتره تا از زیره سبز استفاده کنین)
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
برای تزیین روی غذا
- جعفری
- کنجد
مواد پیشنهادی برای سرو کنار غذا (به میزان دلخواه)
- خیار
- هویج
- کرفس
طرز تهیه اصلی باباغنوش
مرحله اول:
برای شروع بادمجانها رو بذارید روی حرارت مستقیم گاز یا کباب پز و خوب کبابیشون کنید.
وقتی که بادمجونها خنک شدن پوستشون رو بگیرید و پورهشون کنید.
حالا اون دو حبه سیر رو هم پوست بگیرید و له (پوره) کنید و به پوره بادمجون اضافه کنید. در ادامه کار پنیر لبنه، ارده (دقت کنید که در دستور اصلی بابا قنوج از ارده استفاده میکنن نباید شیرین باشه)، آب لیموترش، روغن زیتون، زیره (سبز)، فلفل قرمز و نمک رو به پوره بادمجان و سیر اضافه کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله همه مواد رو خوب به هم بزنید تا مواد به طور کامل و یکدست با هم ترکیب بشن، اگر که غذاساز، میکسر یا مخلوط کن دارید میتونید مواد رو بریزید داخل دستگاه تا به طور کامل و یکدست ترکیب بشن اگر هم هیچکدام از این وسایل رو نداشتید میتونید با گوشتکوب برقی یا گوشتکوب ساده مواد رو له کنید.
یک نکته مهم: اگه مواد رو با میکسر یا غذاساز ترکیب کنید، شکل و ظاهر باباغنوش زیباتر و یکدستتر میشه.
مرحله سوم:
یه ماهیتابه بردارید و کفش رو با روغن زیتون چرب کنید. نون پیتا رو به شکل مثلث مثل برشهای پیتزا برش بزنید. حالا اون برشهای مثلثی شکل نون پیتا رو بچینید تا ماهیتابه تا با حرارت کم برشته بشن و رنگشون طلایی شه، یه روش دیگه اینه که اول برشهای نون پیتا رو با روغن زیتون کمی چرب کنید و بعد بچینید داخل سینی فر و برای 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید تو فر. اصلا نیازی هم نیست که فر رو از قبل گرم کنید. حواستون باشه که نون پیتا خیلی زود برشته میشه.
مرحله چهارم:
در آخر سبزیجاتی (خیار، هویج و کرفس) که برای سرو کنار بابا غنوش در نظر گرفتیم رو خرد میکنیم.
دقت کنید تا برشهای خیار، هویج و کرفس یک اندازه و به شکل خلالهای بزرگ باشه.
این سبزیجات رو هنگام سرو کنار باباغنوش داخل بشقاب بذارید. نون پیتا هم که برشته شده رو کنار ظرف قرار بدید. برای تزئین باباغنوش میتونید از کمی روغن زیتون، گوجه گیلاسی، کمی کنجد، فلفل قرمز و جعفری تازه خرد شده استفاده کنید. نوش جان.
در ادامه میتونید تمام مراحل طرز تهیه باباغنوش رو تو ویدیویی زیر ببینید.
طرز تهیه باباغنوش با لبو
باباغنوش یا باباغنوج یکی از پیش غذاهای معروف عربیه که از ترکیب بادمجان و سبزیجات درست میشه.
این باباغنوش با حضور افتخاری لبو، عطر خوشمزه ی پاییزی گرفته! امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم
- لبو متوسط پخته 1 عدد (درشت رنده کنید)
- بادمجان 2 عدد متوسط
- گوجه فرنگی درشت 1 عدد
- فلفل شیرین(فلفل کاپی) 1 عدد یا نصف فلفل دلمه ای
- سیر 1 حبه
- پیاز 1 عدد کوچک
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز یا پولبیبر 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه
- زیره کمی (بدلخواه)
- جعفری خرد شده و برگ نعنا برای تزیین
- دانه انار برای تزیین
طرز تهیه
با کارد چند جای بادمجان را سوراخ کنید تا زودتر بپزه. بادمجان را روی زغال یا روی اجاق گاز یا داخل فر کبابی کنید.
گوجه فرنگی و فلفل شیرین را کبابی کنید. من همه رو با هم داخل فر 200 درجه گذاشتم، گوجه فرنگی و فلفل را زودتر بیرون آوردم، وقتی بادمجانها کبابی شد داخل ظرف در دار یا قابلمه بذارید درش را بذارید تا پوستش راحتتر کنده بشه.
پوست سبزیجات را گرفته و ریز خرد کنید. همه مواد بقیه از رب انار را با هم مخلوط کنید.
در ظرف سرو بکشید، با قاشق روی باباغنوش را گود کنید و رب انار بریزید. با جعفری و نعنا تزئین کنید.