به نظرم آش شله قلمکار با بلغور گندم خوشمزه ترین آش دنیاست و من همیشه آش شعله قلمکار رو با این دستور درست میکنم. من مقدار مواد اولیه رو چون برام زیاد بود نصف کردم.
مـواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار با بلغور گندم
- نخود صد و پنجاه گرم
- لوبیا چیتی صد و پنجاه گرم
- لوبیا کشاورزی صد و پنجاه گرم
- لوبیا سفید صد و پنجاه گرم
- لوبیا قرمز صد و پنجاه گرم
- عدس صد و پنجاه گرم
- ماش دویست گرم
- بلغور گندم سیصد الی چهارصد گرم
- برنج نیم دانه یک پیمانه
- سبزی آش شصد گرم خرد کرده
- گوشت پخته ریش ریش شده سیصد گرم
دستور پخت آش شله قلمکار با بلغور گندم کشدار و لعاب دار
گندم از روز قبل خیس کنید و بزارید پخته بشه.
گندم وقتی پوستش شکفته شد خاموش کنید داخل آبکش بریزید یه مقداری خنک شد چرخ کنید. گندم زیاد بپزید چرخ کردن سخته.
حبوبات به جز عدس و ماش از روز قبل خیس کنید چد بار آبش عوض کنید تا نفاخیش از بین بره حبوبات نیم پز کنید و چرخ کنید عدس و ماش هر کدوم جداگانہ بپزید و چرخ کنید.
قلم همراه چند عدد پیاز خرد کرده و مقدار زیادی آب بزارید به مدت چند ساعت خوب پخته بشه آب قلم از صافی رد کنید برنج و سبزی اضافه کنید تا برنج کامل شکفته و پخته بشه.
در این مرحله گندم چرخ کرده رو با دو لیوان آب گرم رقیق کنید اضافه کنید یک ساعت الی یک و نیم ساعت زمان بدید تا گندم کامل پخته بشه مدام بهم بزنید ته نگیره.
وقتی گندم کامل پخته شد حبوبات چرخ کرده رو همراه دو لیوان آب گرم رقیق کنید به آش اضافه کنید و یک ساعت زمان پخت بدید.
در این مرحله گوشتی که پختید با گوشتکوب خوب بکوبید تا ریش بشه به آش اضافه کنید نعناع داغ و پیاز و کشک اضافه کنید.
نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه اجازه بدید مواد به خورد هم بره و آشتون جا بیفته بعد نوش جان کنید.