آش ماست مازندران یا دقیق تر بگم، آش ماست گلوگاه یه آش خوشمزه و مقوی هست که بدون گوشت درست میشه. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه آش ماست مازندران
- رشته مخصوص آش ۱/۳ بسته
- کشک پاستوریزه ۱/۲ پیمانه
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- سیر ۱۰ حبه
- سبزی آشی ۱ کیلوگرم
- ساقه اسفناج خرد شده ۵۰۰ گرم
- کدو سبز ۳ عدد متوسط
- ماست ۱ کیلوگرم
- نخود فرنگی آماده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
دستور پخت آش ماست مازندران
۱. سبزی آش را تمیز کرده خوب بشورید و خرد کنید. (در حد خورد شدن کفایت میکند نیاز به ریز کردن زیادی نیست.)
۲. ساقه های اسفناج را نیز حسابی شسته و آماده کنید. (ساقه اسفناج به شدت طعم اش را خوشمزه میکند و سرشار از آهن است.)
۳. کدو را شسته و در بالا به شکل بعلاوه برش بزنید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. (اندازه دلخوا می باشد.)
۴. قابلمه ای مناسب بردارید، سبزی خورد شده ساقه اسفناج کدوسبز و نخودسبز را داخل آن ریخته و درحدی آب بریزد که تقریبا آب مواد را در بربگیرد.
۵. قابلمه را روی حرارت بگذارید به نقطه جوش که رسید شعله را کمی ملایم کنید در حد متوسط که در حال جوش مواد نیم پز شود.
۶. در این فاصله پیاز ها را پوست گرفته خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کرده و پیاز داغ درست کنید.
۷. سیر ها را نیز خرد کرده و در روغن تفت داده تا سیر داغتان نیز حاضر شود.
۸. بعد ۴۵ دقیقه که از پخت گذشت رشته ها را نصف کرده و به قابلمه اضافه کنید خوب هم بزنید تا رشته ها بهم چسبیده نشود.
۹. همزمان که رشته در حال پخت و اش در حال حلیم انداختن است مقداری از سیر داغ و پیاز داغ را به همراه کشک یه مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کشک به خرد مواد برود.
۱۰. نمک، فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید و طعم اش را بچشید تا باب میلتان شود.
۱۱. نعنا داغ را را درست کرده کمی از آن را به قابلمه اضافه کنید. (در حین درست کردن نعنا می توانید به ان زردچوبه بزنید.)
12. وقتی حسابی آش حلیم زد جا افتاد و مواد پخته شد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شده و از دما بیافتد.
۱3. به یک کیلو ماست یک پیمانه آب بیافزاید و خوب با همزن دستی هم بزنید. (بهتراست ماست ترش باشد.)
۱4. ماست را به محتویات قابلمه که کمی از دما افتاده کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا ماست نبرد. (دلمه نبندد)
۱5. آش را داخل کاسه سرو ریخته روی آن را با نعنا داغ پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نوش جان
روش دوم
مواد لازم
- ســبزی آش سیصد گـرم (گـشنیز، اسفناج، تره)
- برنج نیمدانه یک لیوان
- پـیاز یک عدد بزرگ
- نـخود خام یک لیوان
- لوبیا سفید خام نصف لیوان
- پـیاز برای نعناع داغ سه عدد
- سـیر یک بوته متوسط
- نـعناع خشک یک قاشق غذاخوری سـرپـر
- آب قلم یا آب گوشت یا عصاره گوشت
- مـاست پـرچرب یک و نیم لیوان
- کشک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
نـخود و لـوبیا از شب قبل خیس کنید و جـداگانه بزارید پـخته بشه. یک عدد پیاز خرد کنید همراه کمی روغن تفت بدید.
سبک که شد زردچوبه بزنید برنج و آب گوشت یا قلم اضافه کنید. اگه نداشتید عصاره گوشت بزنید یدونه ولی حذف نکنید. آب به اندازه ای بریزید روی برنج بپوشونه و بزارید قشنگ پخته بشه و شکفته بشه برنج بعد سبزیجات اضافه کنید.
ده دقیقه گذشت حبوبات پخته رو بریزید ماست و یک قاشق غذاخوری خشک خوب بهم مخلوط کنید. یه مقدار از آب آش اضافه کنید خوب مخلوط کنید تا هم دما بشه. اگه سرد بریزید داغ آش داغ گلوله میشه بعد کم کم به آش اضافه کنید بهم بزنید شعله کم بزارید برید پیاز داغ آماده کنید.
برای پیاز داغ پیازهارو رنده درشت بزنید تفت بدید سبک و طلایی شد سیر رنده زده رو اضافه کنید چند دقیقه تفت دادید نعناع خشک بریزید زود از روی شعله بردارید تا نعناع نسوزه و تلخ نشه بعد به آش اضافه کنید نمک و فلفل اندازه کنید بزارید چهل دقیقه جا بیفته بعد نوش جان کنید. من مـاستی که زد نه خیلی ترش بود نه خیلی شیرین.