آش ماست شیرازی یه آش مقوی و فوق‌العاده خوشمزه‌ست. آش ماست انواع و اقسام مختلفی داره و در هر شهرى به روش خودشون آش ماست رو درست مى‌كنن. اين آش ماست شيرازيه و اين روش طبخش در شيرازه که در ادامه نوشته شده. ادويه اصلى آش ماست شيرازى فلفل سياهه و روی آش هم با فلفل سياه تزيين میشه. تو دستور پخت اصلی آش ماست شیرازی گوشت وجود داره. اما در این دستور پخت گوشت حذف شده. در ادامه با دستور پخت آش ماست شیرازی با مرغ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه آش ماست شیرازی بدون گوشت

  • ماست غلیظ و کم آب 1.5 تا 2 کیلو
  • برنج خرد 1 پيمانه
  • لپه 1 پيمانه
  • شويد تازه خرد شده 1 پیمانه
  • پیاز 4 عدد
  • سیر 2 حبه
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سياه 2 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه آش ماست شیرازی بدون گوشت

طرز تهیه آش ماست شیرازی بدون گوشت

مرحله اول، پختن برنج و لپه

برنج رو به همراه مقداری نمک و لپه رو به مدت 3 تا 4 ساعت داخل مقداری آب خیس کنید. سپس هر کدوم رو جداگانه داخل قابلمه بریزید و بپزید. برنج باید کاملا پخته و شکفته بشه.


مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز ها رو به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید و به همراه مقداری روغن تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، سیر رو ریز رنده کنید و یه پیاز اضافه کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. طعم سیر در آش خیلی مشخص نیست بلکه بیشتر باعث خوش عطر شدن آش میشه.


مرحله سوم، مخلوط کردن مواد آش ماست

برنج پخته شده و لپه رو به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. سپس شوید تازه خرد شده رو اضافه کنید. یک لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و زمان بدید تا کمی با هم جوش بخوره و آبش کشیده بشه. آش رو کم آب بردارید چون با اضافه کردن ماست دوباره کمی رقیق میشه. توحه داشته باشید که آش ماست شیرازی نباید رقیق باشه.


مرحله چهارم، اضافه کردن ماست

ماست رو از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسه و کمی نمک و فلفل بهش اضافه کنید. بعد از اتمام پخت آش ابتدا چند قاشق از آش رو در ظرف جداگانه با ماست مخلوط کنید تا ماست به آرومی با آش هم دما  بشه و سپس حرارت رو خاموش کنید و ماست رو به آرومی به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید. اول مقداری از آش رو با ماست مخلوط کنید و بعد ماست رو به آش اضافه کنید تا ماست نبره و تکه تکه نشه. کمی فلفل سیاه به آش اضافه کنید و نمکش رو تست کنید. سپس درب قابلمه رو بذارید و حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم زمان بدید تا آش جابیفته و آماده بشه. آش ماست شیرازی هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو میشه، روی آش رو با فلفل سیاه و پیاز داغ تزئین و سرو کنید.

5/5 - (2 امتیاز)