آش جو پوست کنده بدون گوشت یه آش خوشمزه و لعابدار هست که خیلی راحت می تونید درستش کنید. برای تهیه این آش جو خوشمزه به دلخواه می تونید از آب قلم استفاده کنید و اگه نداشتید هم می تونید نریزید. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه آش جو پوست کنده بدون گوشت و لعابدار برای ۶ تا ۸ نفر
- جو پوست کنده ۱ پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- بلغور جو ۱/۳ پیمانه
- برنج ۱/۳ پیمانه
- سبزی آش ۳۰۰ گرم (شامل تره، اسفناج، جعفری، گشنیز، شوید، بعضی ها در این آش مرزه و ترخون هم می ریزند)
- پیاز ۳ تا ۴ عدد
- سیر ۲ حبه
- کشک ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- آب قلم در صورت تمایل ۱ لیتر
- نعنا داغ به میزان لازم
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه آش جو پوست کنده بدون گوشت، لعابدار و خوشمزه
برای تهیه این آش حبوبات رو از شب قبل خیس کردم.
اول جو و بلغور جو رو داخل قابلمه ای ریختم و آب اضافه کردم و گذاشتم بپزه.
در قابلمه دیگه یک عدد پیاز رو خرد کردم و کمی تفت دادم. سیر رو رنده کردم و اضافه کردم و با سیر کمی تفت دادم، مقداری زردچوبه ریختم.
سپس نخود و لوبیا رو اضافه کردم و آب قلم ریختم (می تونید آب هم جای آب قلم بریزید) و گذاشتم بپزه.
زمانی که نخود و لدبیا نیم پز شده، جو و بلغور جو پخته رو بهش اضافه کردم. عدس و برنج رو هم ریختم و گذاشتم بپزه. هر زمان که آب غذا کم بود، آب اضافه کردم.
۳ تا ۴ عدد پیاز رو خلالی کردم و سرخ کردم. نصف از این پیاز داغ رو داخل آش می خوام بریزم و نصفش رو برای تزئین آش.
وقتی حبوبات پخت، سبزی آش رو اضافه کردم، نصف پیاز داغ رد هم داخلش ریختم، گذاشتم کمی سبزی بپزه. یک ربع آخر کشک رو با کمی آب رقیق کردم و به آش اضافه کردم. نمک رو هم تست کردم و گذاشتم آش کامل جا بیفته.
برای نعنا داغ، روغن رو روی حرارت قرار دادم و کمی گرم شد، نعنا خشک رو اضافه کردم و وقتی یکدست شد از حرارت برداشتم.
آش رو با ماست و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کردم.
این آش در مدل های مختلف تهیه میشه، یک سری سبزی آش داخل این آش نمی ریزند، یک سری داخل این آش گوشت اضافه می کنند، حبوبات هم همین طور که بسته به هر منطقه متفاوته و از ماش، بلغور گندم، لوبیا سفید هم میشه استفاده کرد. نوش جان