آش انار شیرازی رو اگه تو فصل انار هستید حتما امتحان کنید چون یه آش خوشمزهست که حسابی می چسبه. این آش راحت درست میشه و حسابی لذیذ و یه آش سبک هستش. این آش در مناطق مختلف کشورمون درست میشه، هر منطقه روش های مختلفی برای درست کردن این آش داره. این آش انار خوشمزه از غذاهای معروف شیرازی هست که هم با گوشت و هم بدون گوشت درست میشه، البته که در سایر نقاط کشور هم درست میشه.
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی برای ۴ تا ۵ نفر
- لپه نصف پیمانه
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- سبزی آش ۲۰۰ گرم (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
- پیاز ۴ عدد
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم (قابل حذف)
- آب انار ۲ تا ۳ لیوان
- رب انار ۱ قاشق غذاخوری (قابل حذف)
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- گلپر ۱ قاشق مرباخوری
- نعنا داغ به میزان لازم
- انار دون شده به میزان لازم برای تزئین
دستور پخت آش انار شیرازی سنتی به روش اصلی
قبل از شروع لپه و برنج رو از یکی دو ساعت قبل خیس کردم. بعضی ها توی این آش نخود و لوبیا چیتی می ریزند اما به شکل مرسوم این شکلی هست.
یک عدد پیاز رو خرد کردم و داخل قابلمه با روغن تفت دادم. لپه رو آبش رو خارج کردم و اضافه کردم و دو سه دقیقه تفت دادم تا بوی خامی لپه گرفته بشه و توی آش وانره.
فلفل سیاه هم ریختم و بعد آب ریختم و گذاشتم بپزه. وقتی لپه نیم پز شد، برنج رو آبش رو خارج کردم و اضافه کردم و گذاشتم که برنج هم بپزه.
وقتی برنج شکفته شد، سبزی آش رو ریختم و مخلوط کردم و در ظرف رو گذاشتم تا با حرارت کم سبزی کمی بپزه. آب زیاد نباشه و بعد آب انار رو ریختم.
رب انار هم سلیقه ای هست و قابل حذف هستش و اضافه کردم، نمک و گلپر رو هم ریختم و گذاشتم که آش جوش بیاد و جا بیفته.
برای تهیه آش انار شیرازی بدون گوشت از این مرحله بگذرید.
برای کوفته قلقلی، یک عدد پیاز رو رنده کردم و آبش رو گرفتم. به گوشت چرخ کرده اضافه کردم. نمک و زردچوبه و فلفل سیاه هم ریختم و ورز دادم و بعد ازش کوفته قلقلی درست کردم. کوفته رو هم با مقداری روغن تفت دادم.
ده دقیقه آخر به آش کوفته ها رو اضافه کردم. با دو تا پیاز دیگه که خرد کردم و پیار داغ درست کردم. آش که جا افتاد در ظرف ریختم و با پیاز داغ و کوفته و نعنا داغ و کوفته قلقلی تزئین کردم.
ادویه تخم گشنیز و پودر زنجبیل هم میشه داخلش ریخت. در سبزی آش هم میشه از نعنا تازه یا نعنا خشک هم استفاده کرد. میشه از استاک گوشت هم در این آش استفاده کرد.