آلبالو پلو با گوشت تکه ای از غذاهای خوشمزه و مجلسیه که هم به صورت ماس و هم به صورت ترش تهیه میشه. آلبالوپلو با گوشت خورشتی روش پخت نسبتا راحتی داره و نکته مهمش آماده کردن آلبالو و طعم دار کردن گوشت خورشتیه. در ادامه با دستور پخت آلبالو پلو با گوشت خورشتی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت تکه ای خورشتی

  • پیاز 2 عدد
  • گوشت تکه ای خورشتی 200 گرم
  • کره 50 گرم
  • برنج 3 پیمانه
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • چوب دارچین یک تکه
  • آب زعفران 2 قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آب جوش 2 لیوان
  • آلبالوی تازه 200 گرم
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته 50 گرم
  • خلال بادام 50 گرم

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت خورشتی

 

آلبالو پلو با گوشت خورشتی

مرحله اول، پختن گوشت خورشتی

پیازها رو به صورت خلالی باریک تا نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلم بریزید و کمی تفت بدید. سپس گوشت خورشتی بدون استخوان رو اضافه کنید و کمی تفت بدی تا رنگ گوشت عوض بشه. سپس کمی فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت بدید. رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه. یک تکه چوب دارچین و 2 لیوان آب جوش به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت کم زمان بدید تا گوشت کامل بپزه. برای پختن گوشت میتونید از زودپز هم استفاده کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در انتهای پخت، گوشت باید خیلی کم آب داشته باشه و غلیظ باشه.  پنج دقیقه به پایان پخت گوشت نمک و کمی زعفران آب شده اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

مرحله دوم، پختن برنج

برنج رو که از قبل به همراه مقداری نمک خیس داده‌اید رو به دلخواه به صورت کته یا آبکش دم بذارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو ساده با مرغ ترش یا ملس

مرحله سوم، پختن آلبالو

هسته آلبالوها رو جدا کنید. آلبالو ها رو داخل یک قابلمه که بهتره لعابی باشه بریزید. شکر رو اضافه کنید. حدود یک لیوان آب به آلبالو ها اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. وقتی که شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و حدود 20 دقیقه زمان بدید تا آب آلبالو تبخیر بشه و شهد آلبالو کمی قوام بیاد.

در آخر پخت آلبالو تنها کمی شهد داخل قابلمه باشه کافیه. در زمان پخت آلبالو درب قابلمه باز باشه و اگه روی آلبالو کف ایجاد شد حتما با قاشق جدا کنید و دور بریزید.


مرحله چهارم، تفت دادن خلال پسته و خلال بادام

استفاده از خلال پسته و خلال بادام به سلیقه شما بستگی داره. خلال بادام و پسته رو به مدت 15 دقیقه داخل کمی آب و گلاب خیس بدید و سپس آبکشی کنید. داخل یک تابه کوچک کمی روغن و کره بریزید. خلال بادام رو داخل تابه بریزید و روی حرارت کم 3 تا 4 دقیقه تفت بدید. سپس خلال بادام رو از تابه خارج کنید و خلال پسته رو داخل تابه بریزید و تفت بدید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک آلبالو با شیر بدون فر

مرحله پنجم، سرو و تزئین آلبالو پلو با گوشت خورشتی

مقداری برنج رو با زعفران آب شده مخلوط کنید. همچنین می‌تونید مقداری از برنج رو هم با شهد آلبالو مخلوط کنید تا برای تزئین استفاده کنید. مقداری برنج داخل دیس بریزید. روی برنج مقداری آلبالو بریزید و سپس مقداری گوشت خورشتی روی آلبالو بریزید. روی مواد دوباره برنج بریزید و به صورت لایه لایه تا تمام شدن مواد ادامه بدید. در آخر روی آلبالو پلو رو با برنج زغفرانی و برنج آلبالویی و خلال پسته و خلال بادام تزئین و سرو کنید. نوش جان.


نکات مهم و فوت و فن های پخت آلبالو پلو با گوشت خورشتی تکه ای

  • برای درست کردن آلبالو پلو می‌تونید آلبالو ها بدون آب تنها چند دقیقه با کمی کره تفت بدید و سپس در زمان دم گذاشتن برنج، لایه لایه بین برنج بریزید و آلبالو لاپلو درست کنید.
  • برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت به مرحله قوام آمدن برسه.
  • برای درست کردن آلبالو پلو ترش 2 قاشق شکر اضافه کنید.
  • برای درست کردن آلبالو پلو ملس با توجه به میزان ترشی آلبالوها می‌تونید مقدار شکر رو افزایش بدید.
  • برای تهیه آلبالو پلو مجلسی بهتره که آلبالو رو در زمان پخت با برنج مخلوط نکنید.