ته چین لوبیا سبز با مرغ یه تهچین فوق العاده خوشمزه و خوشگل و به برنامه غذاییوتون تنوع میده. پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید.
در درست کردن ته چین لوبیا پلو ادویه خیلی مهمه چون که ته چین لوبیا پلو رو خاص و خوشمزه میکنه. برای ته چین لوبیا پلو از پودر زیره (سبز یا سیاه فرقی نداره مهم عطرشه) و پودر گل محمدی حتما استفاده کنید.
ولی استفاده از زیاد دارچین رو پیشنهاد نمیکنم. استفاده از پودر دارچین به صورت لایه لایه بین برنج برای عدس پلو و باقالی پلو خیلی خوب میشه ولی برای لوبیا پلو و ته چین لوبیا پلو نه.
مواد لازم برای تهیه ته چین لوبیا پلو با مرغ ریش ریش برای 4 نفر
- برنج 3 پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده 1.5 پیمانه
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- ماست 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- زعفران دم شده به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- دارچین به مقدار لازم
- زیره به مقدار لازم
- پودر گل محمدی به مقدار لازم
- عرق هل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه ته چین لوبیا پلو با مرغ ریش ریش یا تکه ای
برای شروع ابتدا سینه مرغ رو بپزید و استخوانش رو جدا کنید. برای پختن مرغ ابتدا مرغ رو به همراه پیاز، فلفل دلمه ای، چوب دارچین، زردچوبه و با مقداری آب بذارید تا کاملا بپزه.
بهتره که کم آب بریزید تا در پایان پخت آب مرغ کشیده بشه.
اگه فیله مرغ دارید، میتونید فیله مرغ رو به تکه های به انداره بند انگشت خرد کنید و بدون اینکه بپزید، به همراه پیاز تفت بدید تا سرخ بشه و بعد لوبیا سبز رو اضافه کنید و باقی مراحل پخت رو ادامه بدید.
مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید یا به صورت تکه ای و نگینی خرد کنید. برای مزه دار شدن، مرغ ریش ریش شده رو با مقدار خیلی کمی روغن، نمک، فلفل و زردچوبه بریزید داخل یک ماهیتابه بریزید و تفت بدید.
برای اینکه مرغ خشک نشه، میتونید چند قاشق از آب مرغ رو در هنگام تفت دادن به مرغ اضافه کنید. سپس مرغ رو بذارید کنار.
من همیشه لوبیا سبز رو اول نیم پز میکنم و بعد بسته بندی و فریز میکنم.
داخل یک تابه مخلوط کره و روغن بریزید پیاز خرد شده رو اضفه کنید و تفت بدید تا کمی سبک بشه.
سپس لوبیا سبز نیم پز، کمی نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین بریزید و همه رو با هم یه تفت بدید.
اگه هم لوبیا سبز شما خام بود، اول حدود 10 تا 15 دقیقه داخل آب بذارید بپزه و بعد آبکش کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و تفت بدید.
در آخر هم کمی رب گوجه و زعفران بریزید و یه ته استکان آب مرغ اضافه کنید و بذارید کمی ریز جوش بزنه تا آب مرغ کشیده بشه و بعد بذارید کنار.
حالا میخوایم مواد تهچین رو آماده کنیم.
برای آماده کردن مواد ته چین اول ماست رو با یه تخم مرغ کامل و زعفران دم کرده و عرق هل (در حد یکی دو قطره نه بیشتر) و دو تا سه قاشق غذاخوری هم روغن مایع بریزید داخل کاسه و خوب هم بزنید و بذارید کنار.
برنج رو که چند ساعت قبل خیس کردید رو داخل آب جوش ریخته و نیمپز که شد آبکشی کنید.
نصف برنج رو بریزید داخل مواد ته چین و خوب هم بزنید.
کف قابلمه رو روغن بریزید و مقداری از برنج ته چین رو بدید روش و با قاشق کمی فشرده کنید.
حالا با یه لایه تمام سطح برنج رو از مایه لوبیا سبزمون پر میکنیم.
روی مواد لوبیا سبزمون، مرغ ریش ریش شده یا تکه ای شده رو میریزیم. یادتون نره برای هر لایه پودر زیره و پودر گل محمدی بدید روش.
چند تکه کره رو هم بذارید لا به لای برنج.
روی مرغ هم مابقی برنج رو بدید و با پشت قاشق فشرده کنید. باز کمی پودر زیره و پودر گل محمدی بدید.
ته چین لوبیا پلو رو دم بذارید و حدود 45 تا 50 دقیقه زمان بدید آماده بشه و سپس با سالا شیرازی سرو و نوش جان کنید.