چشم بلبلی پلو با گوشت تکه ای یا شوشتری پلو که به پلو شوشتری و شوید پلو شوشتری هم معروفه یکی از غذاهای اصیل شوشتره. پلو شوشتری با مرغ، تن ماهی، گوشت، سالاد و البته بدون هیچکدوم از اينا هم خورده ميشه. در ادامه با دستور پخت لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت خورشتی تکه ای مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت تکه ای برای 6 نفر
- برنج 4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 2 پیمانه
- گوشت خورشتی تکه ای بدون استخوان 200 تا 250 گرم
- پیاز 3 عدد
- شوید خرد شده تازه 8 قاشق غذاخوری (یا 4 قاشق غذاخوری شوید خشک)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق مرباخوی
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت خورشتی تکه ای
مرحله اول، خیس دادن لوبیا چشم بلبلی
برای تهیه پلو شوشتری اول باید لوبیا چشم بلبلی رو از شب قبل با آب گرم خیس کنید و یک مرتبه آب لوبیا رو عوض کنید. سپس لوبیا رو آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید و آب اضافه کنید. حدود 40 دقیقه زمان بدید تا لوبیا چشم بلبلی بپزه. دقت کنید که لوبیا له نشه.
مرحله دوم، پختن گوشت خورشتی تکه ای
برای پختن گوشت ابتدا پیاز رو به صورت نگینی خیلی ریز یا خلالی خیلی باریک خرد کنید. همچنین میتونید پیاز رو ریز رنده کنید. سپس یک قابلمه رو روی حرارت بذارید. پیاز رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم پیاز رو کمی تفت بدید تا سبک بشه و آبش کشیده بشه.
در ادامه گوشت تکه ای رو اضافه کنید و به پیاز تفت بدید تا رنگ گوشت عوض بشه. مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه.
وقتی که مواد خوب تفت خورد دو لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید. روی حرارت ملایم زمان بدید تا گوشت کامل بپزه.
در حین پخت گوشت رو چند بار هم بزنید تا ته نگیره و خوب بپزه و اگه برای پخت به آب بیشتری نیاز بود مقداری آّب جوش اضافه کنید. در پایان پخت گوشت نباید آب زیادی داشته باشه. در اواخر پخت گوشت مقداری نمک اضافه کنید. برای پخت سریعتر گوشت میتونید از زودپز استفاده کنید.
مرحله سوم، پختن برنج
برنج رو که از قبل خسی کردید رو روب حرارت بذارید. برنج این غذا رو بهتره آبکش کنید و در حین جوشیدن برنج کمی زردچوبه به برنج اضافه کنید. وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد لوبیا چشم بلبلی پخته رو به برنج اضافه کنید و همراه با هم آبکش کنید، کف قابلمه کمی روغن بریرزید و سیب زمینی ورقه شده بچینید یا نون بذارید و يه لايه برنج و لوبیا و يه لايه شوید خشک و یه لایه گوشت بریزید و تا تموم شدن مواد ادامه بدید.
قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید. وقتی که بخار کرد، زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حرارت رو کم کنید. حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا لوبیا چشم بلبلی پلو دم بکشه و آماده بشه.
نکات مهم و فوت و فن های پخت لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت تکه ای خورشتی
- اگه برای پخت لوبیا چشم بلبلی پلو از شوید تازه استفاده میکنید، زمانی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد، شوید تازه رو اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج رو آبکش کنید.
- برای تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو با گوشت خورشتی کته ای وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد لوبی و شوید رو اضافه کنید و وقتی که آب برنج تقریبا کشیده شد، برنج رو به گوشت اضافه کنید و هم بزنید و سپس برنج رو دم بذارید.
طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ
مــواد لازم
لـوبیا چـشم بلبلی یک و نیم لیوان
بـرنج سه لـیوان
شـوید (شبت) پانصد گرم خرد شده
سـینه مـرغ نصف بزرگ
پـیاز یک عدد بزرگ
زعفران به دلخواه
طـرز تـهیه
لوبیا از شب قبل خیس کنید چند بار آبش عوض کنید بعد با مقداری آب بزارید پخته بشه.
شـوید بشورید و خرد کنید میتونید از شوید خشک استفاده کنید ولی طعم شوید تازه عالی.
مرغ به اندازه دلخواهتون خرد کنید.
پـیاز رنده درشت بزنید همراه روغن و زردچوبه تفت بدید تا سبک و طلایی بشه.
مرغ اضافه کنید پنج دقیقه تفت بدید بعد یک استکان آب اضافه کنید در تابه رو بزارید تا یک ربع سینه مرغ مقداری پخته بشه.
آب مرغ کامل کشیده شد و سرخ شد لوبیا و شوید اضافه کنید نمک و فلفل اضافه کنید کنار بزارید نیاز به تفت دادن زیاد نیست چون شوید تغییر رنگ میده.
داخل قلبمه بزرگی آب بریزید زمان بدید جوش بیاد یک چهارم استکان آبلیمو بریزید تا برنج قد بکشه بعد برنج اضافه کنید برنج نباید پخت کامل داشته باشه مقداری نرم شد خالی کنید.
کف قابلمه ته دیگ دلخواهتون بزارید و برنج دم کنید به دلخواه روشو زعفران بریزید اجازه بدید چهل و پنج دقیقه دم بکشه.
من از نون تافتون استفاده کردم شعله پخش کن فراموش نشه.