باقالی پلو از غذاهای اصیل ایرانیه و البته فوق‌العاده خوشمزه و پرطرفداره. دستورهای مختلفی برای درست کردن باقالی پلو وجود داره که یکی از اونها باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلیه. در ادامه با دستور پخت باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


‎مواد لازم برای تهیه تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

  • برنج 3 پیمانه
  • باقالی 3 پیمانه
  • شوید خشک 1 پیمانه (یا شوید تازه 2 پیمانه)
  • دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • ‎زعفران دم کرده 2 قاشق سوپ‌خوری
  • سیب زمینی 2 عدد
  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شوید باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

مرحله اول، آماده کردن گوشت قلقلی

یک پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. پیاز رنده شده رو خوب فشار بدید تا آبش گرفته بشه. سپس گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه رو داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید.

گوشت رو حدود 5 تا 10 دقیقه خوب ورز بدید تا منسجم و یکدست بشه. مقدار کمی از گوشت رو بردارید و بین کف دو تا دستاتون بغلتونید. اندازه گوشت قلقلی بهتره تا کمی بزرگ‌تر از فندوق باشه.

گوشت قلقلی شده رو داخل یک بشقاب بچینید. روشو بپوشونید و بین نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.

همچنین بخوانید: مرغ لا پلو کته؛ طرز تهیه مرغ ریش ریش لای برنج


مرحله دوم، پختن باقالی پلو

برنج رو از قبل با آب گرم و نمک خیس کنید در یک قابلمه آب بزرگ آب بریزید تا به جوش بیاد. سپس آب برنج رو خالی کنید و داخل قابلمه آب جوش بریزید. وقتی که برنج رو داخل آب جوش میریزید آب از جوش می افته که باید صبر کنید تا دوباره به جوش بیاد و وقتی به جوش آمد باقالا ها رو اضافه کنید و اجازه بدید برنج به همراه باقلا به مدت 5 تا 6 دقیقه بجوشه.

بعد از اینکه مغز برنج پخت، برنج رو آبکش کنید. کف قابلمه‌ای که میخواید باقالی پلو رو توش دم کنید کمی روغن و زعفرون دم کرده بریزید و با سیب زمینی یا نون کف قابلمه رو بپوشونید. سپس یک لایه از مخلوط برنج و باقلا و یک لایه از شوید دورن قابلمه بریزید و مقداری دارچین بپاشید تا همه مخلوط برنج تمام بشه. در آخر یک بوته کوچک سیر هم روی برنج بذارید. در قابلمه دم کنی بپیچید و برنج رو به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط بذارید تا بخار کنه. بعد شعله رو کم کنید و بذارید به مدت 40 دقیقه برنج دم بکشه. اگه برنج خشک بود میتونید کمی کره آب کنید و روی برنج بریزید. برای تزیین روی برنج هم میتونید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و در زمان سرو روی برنج بریزید.

همچنین بخوانید: کباب لاپلو؛ طرز تهیه کباب لا پلویی


مرحله سوم، آماده کردن گوشت قلقلی

یک پیاز رو پوست گرفته و ریز رنده کنید، داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد کمی روغن اضافه کنید و گوشت قلقلی شده رو از یخچال بیرون بیارید و داخل قابلمه بچینید.

روی حرارت ملایم همه طرف‌های گوشت چرخ کرده قلقلی رو سرخ کنید. وقتی که گوشت قلقلی سرخ شد، مواد رو به کناره‌های تابه بفرستید و وسط تابه رو خالی کنید.

رب ‌گوجه فرنگی رو وسط تابه بریزد و کمی تفت بدید، سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. وقتی که رنگ رب باز شد و خامی ادویه و رب گرفته شد، یک استکان آب جوش اضافه کنید. درب تابه رو بذارید و حدود 30 دقیقه روی حرارت کم زمان بدید تا گوشت قلقلی کامل بپزه و مغزپخت بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی


مرحله چهارم، سرو و تزئین

وقتی که باقالی پلو دم کشید، داخل ظرف مورد نظر بریزید و روش رو با باقالی پلوی زعفرونی و گوشت چرخ کرده قلقلی تزئین و سرو کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت باقالی پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

  • ‎در پخت برنج به صورت آبکش، برنج در حال جوش رو بهم نزنید، چون خرد خواهد شد.
  • استفاده از دارچین رو به خیای مهمه چراکه طبع باقالی بسیار سرده و اینجوری تعدیل میشه و طعم قوی تری هم خواهید داشت.
  • بهتره از باقالی و شوید تازه استفاده کنید چون که موندن باقالی به مدت طولانی در فریزر طعم و رنگش رو تغییر میده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه قیمه لا پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی مجلسی (قیمه پلو)