کباب مشتی با هویج یا کباب مشتی زردکی یکی از غذاهای سنتی شهر اصفهانه و فوقالعاده خوشمزه و خوش طعمه و برای درست کردنش به مواد اولیه زیادی احتیاج نیست. در ادامه با دستور پخت کباب مشتی با هویج مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کباب مشتی با هویج
- آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری سر پر
- زردک یا هویج خام رنده شده با رنده ریز 4 عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد (قابل حذف)
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- سرکه 6 قاشق غذاخوری
- شیره 4 تا 5 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کباب مشتی با هویج اصفهان مرحله به مرحله
مرحله اول، آماده کردن مایه کباب مشتی
برای شروع ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده ریز، هویج رنده شده ریز، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و با هم حسابی مخلوط کنید و خوب ورز بدید. همچنین میتونید مواد رو داخل غذاساز بریزید و برای مخلوط شدنش از غذاساز استفاده کنید. سپس روی ظرف رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت مواد رو داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و بادمجان
مرحله دوم، سرخ کردن کباب مشتی
ماهیتابه رو روی حرارت بذارید و وقتی که داغ شد مقداری روغن داخل تابه بریزید تا داغ بشه. مایه کباب مشتی با هویج رو از یخچال بیرون بیارید و گلولههایی به اندازه گردو یا کمی بزرگتر از مایه کباب بردارید و به شکل بیضی بهش فرم بدید. سپس هر دو طرف کبابها رو داخل روغن سرخ کنید و وقتی که سرخ شد از تابه خارج کنید و داخل یک بشقاب بچینید. دقت کنید که در زمان سرخ کردن کباب مشتی حرارت زیاد نباشه چون که کباب مشتی زود میسوزه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کباب توری با گوشت چرخ کرده
مرحله سوم، آماده کردن سس مخصوص کباب مشتی با هویج
در این مرحله سرکه، شیره، یک لیوان آب جوش و زعفران دم شده رو داخل تابهای که کباب مشتی رو سرخ کردیم میریزیم و مخلوط میکنیم. سپس روی حرارت میذاریم تا به جوش بیاد. وقتی سس به جوش اومد کباب مشتی های سرخ شده رو داخل ماهیتابه میذاریم و روی حرارت ملایم به مدت 30 تا 40 دقیقه زمان میدیم تا کباب مشتیها خوب بپزه و مغزپخت بشه و جا بیافته.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کباب لقمه با گوشت و سویا به روش کارخانه ای در خانه
نکات مهم و فوت و فن های پخت کباب مشتی با هویج یا کباب مشتی زردکی
- مقدار مخلوط آب و سرکه و شیره باید به اندازهای باشه که روی کباب مشتیها رو بگیره.
- در پایان پخت، کباب مشتی نباید زیاد آب داشته باشه. فقط باید یه مقدار سس غلیظ تو تابه باشه.
- برای درست کردن کباب مشتی اصفهانی از هر نوع شیرهای میتونید استفاده کنید. مثل شیره انگور یا شیره خرما.
- اگر شیره نداشتید از شکر هم میتونید استفاده کنید.
- استفاده از تخم مرغ اختیاریه و اگه مایه کباب مشتی انسجام کافی رو داشت، نیاز به اضافه کردن تخم مرغ نیست، اما استفاده از تخم مرغ به انسجام بیشتر مایه کبتب مشتی کمک میکنه.
- کباب مشتی رو هم با زردک و هم با هویج میشه درست کرد.
- مقدار شیره و سرکه کاملا به ذائقه و سلیقه شما بستگی داره. اگه طعم ملس دوست دارید مقدار سرکه رو بیشتر کنید و اگه طعم شیرین رو ترجیح میدید، مقدار شیره رو بیشتر کنید.