اگه همینجوری یهویی هوس حلیم کردید، میتونید تو خونه یه حلیم فوری خوشمزه با جو دوسر پرک درست کنید و از طعم و مزه فوقالعادهش لذت ببرید.
پخت این حلیم با جو پرک کمتر از نیم ساعت زمان میبره اما شاید باورتون نشه که چقدر خوشمزه میشه. در ادامه با دستور پخت آش حلیم فوری با جوی پرک مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه حلیم با جو پرک
- بلغور گندم نصف پیمانه
- جو دوسر پرک یا جو پرک نصف پیمانه (یا گندم پرک)
- شیر (یا شیر گیاهی) یک پیمانه
- آب سه پیمانه
- کره یک قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- کنجد دو قاشق غذاخوری باری تزئین
- دارچین دو قاشق چایخوری برای تزئین
- گلاب دو قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- عرق هل دو قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- شکر یا شیره انگو یا شیره خرما یا عسل به مقدار دلخواه
طرز تهیه حلیم فوری در خانه با جوی دوسر پرک و بلغور گندم بدون گوشت
مرحله اول، پختن مواد
برای شروع یک قابلمه با بزرگ بردارید و بلغور گندم، جوی دوسر پرک یا جوی پرک، شیر، آب، کره و نمک رو داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو روی حرارت زیاد بذارید.
وقتی که مواد داخل قابلمه شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه رو نیمه بذارید و روی حرارت ملایم حدود بیست دقیقه زمان بدید تا بلغور گندم و جو پرک بپزه،
مرحله دوم، له کردن بلغور و جو پرک
بعد از گذشت بیست دقیقه وقتی که مواد پخت، با استفاده از گوشتکوب برقی یا گوشتکوب معمولی مواد رو بکوبید تا کامل له بشه.
وقتی که مواد رو کامل له کردید گلاب، هل و مقداری کره به دلخواه بهش اضافه کنید و حدود پنج دقیقه روی حرارت کم بذارید، بعد از پنج دقیقه حلیم آمادهست.
طرز تهیه حلیم با گندم پرک
برای درست کردن حلیم با گندم پرک کافیه تا جو پرک یا جو دوسر پرک رو با گندم پرک جایگزین کنید. هیچ تغییر دیگهای نیاز نیست.
مرحله سوم، سرو و تزئین
در آخر وقتی که حلیم آماه شد داخل ظرف دلخواهتون سرو کنید و روش رو با کنجد و دارچین تزئین کنید. اگه حلیم رو شیرین دوست دارید میتونید با شکر، شیره انگور، شیره خرما، عسل یا با شیرین کننده دیگهای به سلیقه خودتون میل کنید. نوش جان
همچنین بخوانید: طرز تهیه حلیم مرغ با جو پرک (حلیم جو پرک با مرغ ریش ریش)
طرز تهیه حلیم فوری با جو پرک و گوشت
مواد لازم
- مخلوط گوشت قرمز و سفید دویست و پنجاه گرم
- گندم پرک صد و پنجاه گرم
- شیر یا آب مرغ یک پیمانه
- روغن مایع یا محلی یا کره مقداری
- دارچین و کنجد برای تزیین
طرز پخت
مرغ را با پیاز درسته وکمی نمک پخته و ریش ریش کردم. “آب مرغ را نگه میدارم.” مقداری گوشت قرمز را پختم بعد از سرد شدن ریش ریش کردم.
صد و پنجاه گرم گندم پرک را پاک کرده شسته، سه تا چهار برابر میزان خودش آب (بهتره از آبِ گوشت و مرغ استفاده کنیم اگه نبود آبِ معمولی) ریختم و یک تا دوساعت زمان دادم بپزه.
بعداز یک تا دوساعت مخلوط گوشت قرمز و سفید را به گندم پخته اضافه کرده بیست دقیقه زمان دادم.بعد خاموش کردم کمی که خنک شد در مخلوط کن ریخته همراه شیر یا آب مرغ میکس کردم دوباره در قابلمه ریخته بیست دقیقه دیگه باید ریز بجوشه.
حالا حلیم آماده است. در ظرف سرو کشیده کره یا روغن آب شده روی حلیم ریختم و با دارچین تزیین کردم.
- اگه وقت داشتید میتوانید بجای گندم پرک از گندم پوست کنده استفاده کنید.
- بهتره گوشت قرمز گوشت گردن باشه که من نداشتم.
- بهتره گوشت مرغ مخلوط سینه و ران باشه.
- از آب گوشت و آب مرغ برای پخت گندم پرک استفاده کنید. طعم بهتری میگیره.
- برای طعم بهتر حلیم قبل از میکس کردن یک پنسه نمک اضافه کنید. اگه آب گوشت و مرغ نمک نداشت.
- تمام مواد غذایی که نشاسته ای هستند بهتره تا زمانیکه درون آب باز نشده اندو لعاب نینداخته و جا نیفتاده اصلا هم نزنید. اگه هم بزنید، باید مرتب هم بزنید وگرنه ته میگیره. ولی وقتی جا افتاد آنرا هم میزنیم و دیگه ته نمیگیره.
- اگه خواستید حلیم را برای فردا نگه دارید موقع میکس کردن شیر به حلیم اضافه کنید که فردا حلیم گلوله گلوله نشه.
- اگر خواستید حلیم را همان موقع سرو کنید موقع میکس کردن شیر اضافه نکنید و آب مرغ اضافه کنید.
- میشه گوشت بوقلمون را جایگزین کنید.