شله زرد تبریزی یکی از پیش غذاهایی که توی ماه رمضون خیلی پرطرفداره و از قدیم سر سفره افطار بوده و یه جورایی جزو سنت دیرینمونه.

مواد لازم برای تهیه شله زرد تبریزی

  • برنج (کامل یا دانه ‏ریز) (100گرم)
  • شکر (نرم و دانه‏ ریز) (200 گرم)
  • زعفران (ساییده شده و حل شده) به مقدار لازم
  • گلاب نصف پیمانه
  • عرق شاه نسترن یک چهارم پیمانه
  • خلال پسته سه چهارم پیمانه (100 گرم)
  • خلال بادام 1 پیمانه (100 گرم)
  • دارچین مقداری برای تزیین

برنج دانه ریز رو شسته و از شب یک شب قبل در کمی آب م مقدار کمی زعفران خیس کنید. اگه برای پخت شله زرد از برنج کامل استفاده می‌کنید، برنج رو از دو شب قبل خیس کنید.

سپس برنج رو با مقداری آب جوش بپزید تا برنج کاملا پخته و له بشه. وقتی که برنج کمی پخته اما هنوز کامل نپخته و وا نرفته داخل آب، شکر رو اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا شکر حل بشه و به خورد برنج بره.

کمی بعد وقی برنج داخل آب کامل باز شد و وا رفت مقداری زعفران دم شده بهش اضافه کنید و هم بزنید.

مقداری زعفران دم کرده به خلال بادام اضافه کنید و چند دقیقه زمان بدید تا خلال بادوم رنگ بگیره و سپس وقتی که برنج کامل پخت و لعاب انداخت اضافه کنید. سپس در 10 دقیقه آخر پخت گلاب و عرق شاه نسترن رو هم اضافه کنید و زمان بدید تا شله زرد جا بیفته.

نکات مهم و فوت و فن های پخت شله زرد تبریزی قالبی

طرز تهیه شله زرد تبریزی با برنج کامل و فوت و فن شله زرد قالبی

علت اب انداختن شله زرد چیست؟

  • وقتی که می‌خواید شله زرد رو در ظرف بریزید باید به  یکباره به وسیله یک پارچ یا شیر جوش بزرگ بریزید چون اگه در چند مرحله ریخته بشهممکنه که هم آب بیندازه یا روش ترک بخوره. پی از اینکه در دمای محیط خنک شد، در یخچال بذارید و موقع سرو با پسته و بادام و دارچین و گل محمدی تزئین کنید.
  • برای اینکه شله زرد آب نیدازه وقتی که گلاب رو اضافه کردید درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعله پخش كن و حرارت بسيار ملايم اجاق اجازه بدید 20 دقيقه دم بكشه.
  • برای درست کردن شله زرد قالبی به ازای هر 3 پیمانه شله زرد آماده 1 قاشق سوپ‌خوری پوردر ژلاتین رو به صورت بن ماری آب کنید و به شله زرد اضافه کنید و در قالب مورد نظر بریزید.

5/5 - (2 امتیاز)