کوکوی عدس پخته یه غذای ساده، سالم و مقویه که زود آماده میشه و برای درست کردنش هم به مواد اولیه زیادی نیاز نیست. در ادامه با دستور پخت کوکوی عدس پخته به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کوکوی عدس پخته با سیب زمینی برای 4 نفر

  • عدس 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی متوسط 3 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • تخم مرغ 4 عدد
  • پودر سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • زیره 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کوکوی عدس پخته خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه کوکوی عدس پخته با سیب زمینی پخته خوشمزه و ساده

مرحله اول، پختن عدس و سیب زمینی

عدس رو به مدت یک ساعت داخل آب سرد خیس کنید. سپس آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید و به همراه 2 لیوان آب بپزید تا کامل بپزه و نرم بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام


مرحله دوم، له کردن عدس و سیب زمینی پخته

سیب زمینی ها رو هم داخل قابلمه بریزید وو به همراه آب و کمی نمک سیب زمینی رو بپزید.

عدس پخته شده رو با گوشت کوی کامل له کنید یا داخل غذاساز بریزید تا خوب له بشه. سیب زمینی پخته شده رو ریز رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید یا با گوشت‌کوب خوب له کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکو با مرغ ریش ریش شده پخته


مرحله سوم، مخلوط کردن مواد

عدس و سیب زمینی له شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید. سپس ادویه ها که شامل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زیره و پودر سیر بود رو به مواد اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.

تخم مرغ ها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکونید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید. آرد سوخاری رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا تخم مرغ با مواد مخلوط بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکوی بادمجان خام


مرحله چهارم، سرخ کردن کوکوی عدس

یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید. مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، مایه کوکو رو به آرومی داخل تابه بریزید و با قاشق سطح کوکو رو کامل صاف کنید. درب تابه رو ببندید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا روی حرارت متوسط سرخ بشه.

وقتی که کناره‌های کوکو طلایی شد، کوکو رو برگردونید. حدود 15 دقیقه روی حرارت متوسط زمان بدید و درب تابه رو نبندید. وقتی که دو طرف کوکو سرخ شد، کوکوی عدس با سیب زمینی پخته آماده شده. به همراه گوجه و خیارشور سرو کنید و از این کوکوی خوشمزه لذت ببرید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکوی تره فرنگی با سیب زمینی

نکات مهم و فوت و فن های کوکوی عدس پخته

  • هرچه قدر ضخامت کوکو کمتر باشه کوکو‌یه ترد تر و خوشمزه تری خواهید داشت.
  • نشاسته‌ ذرت باعث‌ترد شدن کوکو‌ میشه. به جای پودر سوخاری می تونید از نشاسته‌ ذرت استفاده کنید.
  • جایگزین نشاسته ذرت آرد گندم یا همون سوخاریه.
  • تخم مرغ رو دونه دونه اضافه کنید، اگه چسبندگی کوکو به حدی بو‌د که به دست نچسبید تخم مرغ بعدی رو اضافه نکنید.
  • روغن حتما باید داغ باشه.
  • تخم مرغ رو حذف نکنید که باعث‌وا نرفتن کوکو‌ میشه.
  • اگه وقت اضافه داشتین حتما داخل یخچال نیم ساعت استراحتش بدین.
  • سیب زمینی رو‌کامل نپزید، اینکار در وا نرفتن کوکو خیلی موثره.
  • کوکو‌ رو بزرگ و پهن نگیرید.