کباب لقمه خانگی غذایی سالم و خوشمزه هست و شباهت زیادی به کباب تابهای داره. در ادامه با دستور تهیه کباب لقمه خانگی با گوشت و سویا آشنا میشید. کباب لقمه رو میشه به عنوان فست فود برای زمانهایی که فرصت کافی برای غذا درست کردن ندارید در نظر بگیرید. به این صورت که مواد کباب لقمه رو آماده کنید و قالب بزنید، سپس داخل کیسه فریز بذارید و فریز کنید و در زمان لازم از فریزر خارج کنید و سرخ کنید.
مواد لازم برای تهیه کباب لقمه با گوشت و سویا
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- سویا 2 لیوان
- پیاز متوسط 2 عدد
- آرد سوخاری 4 قاشق غذاخوری
- سبزی خشک معطر 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- نمک 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه حدود 10 عدد کباب لقمه خواهید داشت.
طرز تهیه کباب لقمه خانگی با سویا و گوشت چرخ کرده
مرحله اول، خیساندن سویا
برای درست کردن کباب لقمه با کوشت و سویا، ابتدا سویا رو به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل آب ولرم خیس کنید. سپس سویا رو داخل سبد یا صافی بریزید و آبکش کنید. سویا با دست خوب فشار بدید تا آب سویا کامل کشیده بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کباب توری با گوشت چرخ کرده
مرحله دوم، چرخ کردن سویا
وقتی که آب سویا رو کامل گرفتید، داخل چرخ گوشت یا غذاساز یا میکسر بریزید و چرخ یا میکس کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز
مرحله سوم، مخلوط کردن مواد کباب لقمه
پیازها رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس آب پیاز رو کامل بگیرید. پیاز رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. گوشت چرخ کرده، سویا میکس یا چرخ شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و پودر سیر و سبزی خشک معطر رو اضافه کنید و مواد رو کمی مخلوط کنید. سپس پودر سوخاری رو کم کم به مواد اضافه کنیدتا وقتی که مواد به دست نچسبه. مواد کباب لقمه رو حدود 10 دقیقه خوب ورز بدید تا منسجم و یک دست بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کباب لا پلویی
مرحله چهارم، استراحت دادن به مواد
وقتی که مواد منسجم شد، روی طرف رو بپوشونید و به مدت 1 ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای
مرحله پنجم، فرم دادن به کباب لقمه
بعد از گذشت حداقل یک ساعت مواد رو از یخچال خارج کنید. کباب لقمه رو میتونید با سیخ چوبی، قالب کباب زن یا فرم دادن با دست آماده کنید. برای درست کردن کباب لقمه با استفاده از سیخ چوبی ابتدا سیخها رو به مدت 10 دقیقه داخل آب خیس گنید تا در زمان پخت نسوزه. سپس کمی از مایه کباب لقمه بردارید و به سیخ بکشید و به مدت ده دقیقه داخل فریزی بذارید تا خودش رو بگیره و بعد داخل تابه با کمی روغن سرخ کنید.
برای درست کردن کباب لقمه با کباب زن، ابتدا روی کباب زن یک لایه کیسه فریزی بذارید، سپس مقداری از مایه کباب لقمه بذارید و روش یک لایه کیسه فریزر بذارید و کباب لقمه رو با دستگاه فرم بدید و سپس داخل تابه سرخ کنید.
برای درست کردن کباب لقمه بدون سیخ چوبی یا کباب زن، کف دست رو کمی چرب کنید، کمی از مایه کباب لقمه بردارید و با دست بهش فرک بدید و سپس داخل تابه با مقداری روغن سرخ کنید.
نکات مهم و فوت وفن های پخت کباب لقمه خانگی با سویا و گوشت
- برای اینکه کباب لقمه در زمان پخت وا نره، از گوشت با چربی خیلی زیاد استفاده نکنید.
- پودر سیر و پاپریکا برای دادن طعم بهتر به کباب لقمه سویا استفاده میشه.
- برای وا نرفتن کباب لقمه بهتره تا گوشت رو حداقل یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید.