عدسی از غذاهای محبوب، پرطرفدار و اصیل ایرانیه و دستور پخت های متنوعی داره. عدسی به عنوان صبحانه، عصرانه یا شام گزینه خیلی خوبیه. عدسی دارای آهن و پروتئین گیاهی و خوبه که از این ماده غذایی به اندازه تو برنامه غذاییتون استفاده کنید. اگه عدسی رو تو خونه درست میکنید و دوست دارید که طعم و مزه عدسی بیرون و رستورانی رو داشته باشه، این طرز پخت عدسی بازاری برای شماست. در ادامه با طرز تهیه عدسی با سیب زمینی و بدون رب به روش بازاری مرحله به مرحله آشنا میشید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی با جو پرک
مواد لازم برای تهیه عدسی خوشمزه با سیب زمینی له شده بدون رب
- عدس 2 پیمانه
- سیب متوسط زمینی 2 عدد
- پیاز متوسط 6 عدد
- نمک 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی رنده شده بدون رب گوجه به روش بازاری مثل بیرون
مرحله اول، پختن عدس
عدس رو پاک کرده و با آب سرد بشویید. سپس عدس رو داخل قابلمه بریزید. حدود سه تا چهار برابر عدس آب داخل قابلمه بریزید.
درب قابلمه رو بذارید و قابلمه رو روی حرارت بذارید تا آب به جوش بیاد عدس کمی بپزه. حدود نیم ساعت کافیه.
مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ
پیاز ها رو پوست گرفته و به صورت خلالی و باریک خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد و پیاز نرم شد، مقداری روغن و به دلخواه کره اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید.
ئقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و قرمز و زرد پوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.
نکته: به دلخواه برای تزئین عدسی در زمان سرو کمی از پیاز داغ رو قبل از اضافه کردن ادویه بردارید.
مرحله سوم، رنده کردن یا له کردن سیب زمینی
سیب زمینی رو شسته و پوست بگیرید. سیب زمینی رو میتونید ریز رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید تا له بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با هویج و سیب زمینی
مرحله چهارم، اضافه کردن پیاز داغ و سیب زمینی به عدس
در حالی که عدس در حال جوشیدنه، درب قابلمه رو بردارید و پیاز داغ و سیب زمینی رو داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید.
برای خوشمزه تر شدت عدسی در این مرحله میتونید مقداری آب قلم یا آب مرغ به عدسی اضافه کنید.
حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان بدید تا عدسی رو حرارت کم آروم بپزه و لعاب بیندازه و جا بیفته.
مرحله پنجم، سرو عدسی
بعد از گذشت حدود یک ساعت و نیم وقتی که عدس کامل پخت و عدسی لعاب کرد و جا افتاد، عدسی رو داخل کاسه بریزید و روش کمی پیاز داغ و کره آب شده روش بریزد.
عدسی به همراه کمی آب لیمو، گلپر و زیره، طعم بینظیری پیدا میکنه. نوش جان
نکات پخت عدسی با سیب زمینی
- برای پخت عدسی خوشمزه و لعاب دار بهتره از عدس زیر و زود پخت استفاده کنید.
- برای لعاب دار شدن عدسی از آرد استفاده نکنید، چون وقتی که سرد بشه خیلی سفت و غلیظ میشه.
- عدسی رو روی حرارت کم بذارید تا کامل بپزه و جا بیفته تا لعاب دار و خوشمزه بشه.
- مقدار پیاز داغ رابطه مستقیم با خوشمزه و لعاب دار شدن عدسی داره.
- به دلخواه می تونید مقداری پیاز سرخ شده رو کنار بذارید و در زمان سرو برای تزئین روی عدسی بریزید.
- در زمان سرو به دلخواه می تونید مقداری دارچین و زیره و آبلیمو و روغن زیتون به عدسی اضافه کنید.