سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی بدون مرغ یکی از سوپهای خوشمزه و ساده هست که هم به عنوان پیش غذا استفاده میشه و هم برای افرادی که دچار سرماخوردگی شدند مفیده.
سوپ ورمیشل به دلیل استفاده از ورمیشل یا رشته فرنگی لعاب زیادی داره. دستور پخت سوپ ورمیشل بدون مرغ رو به صورت مرحله به مرحله در ادامه بخونید.
مواد لازم برای تهیه سوپ ورمیشل ساده بدون مرغ
- پیاز 1 عدد
- هویج متوسط 2 عدد
- گوجهفرنگی 5 عدد
- سیب زمینی متوسط 2 عدد
- کره 50 گرم
- ورمیشل دو سوم لیوان فرانسوی داستهدار
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- لیموترش 2 عدد
- گشنیز (یا جعفری) 5 شاخه
- زرشک 1 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
این مقدار مواد اولیه برای تهیه سوپ ورمیشل یا رشته فرنگی برای 4 نفر کافیه
طرز تهیه سوپ رشته ورمیشل بدون مرغ، ساده و فوری
مرحله اول، رنده کردن مواد
هویج رو شسته و پوست بگیرید. سپس هویج رو درشت رنده کنید یا به صورت نگینی ریز خرد کنید.
گوجهفرنگی رو شسته و پوست بگیرید و رنده کنید یا با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید. و در آخر پیاز رو پوست گرفته و رنده کنید (یا نگینی ریز خرد کنید).
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو تنبل کانادایی
مرحله دوم، تفت دادن پیاز
برای شروع یک قابلمه روی حرارت بذارید و کره رو به همراه کمی روغن مایع داخل قابلمه بریزید. پیاز رنده شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی پیاز گرفته بشه.
وقتی که خامی پیاز گرفته شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر و کمی بعد رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه و رب گوجهفرنگی گرفته بشه.
مرحله سوم، اضافه کردن گوجهفرنگی رنده شده
گوجهفرنگی رنده شده رو و وقتی که خامی ادویه و رب گرفته شد داخل قابلمه بریزید و به مواد اضافه کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ دال عدس بوشهری
مرحله چهارم، اضافه کردن هویج
بعد از اضافه کردن گوجهفرنگی رنده شده، هویج رنده شده رو داخل قابلمه بریزید و مواد رو هم بزنید. 4 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت زمان بدید تا هویج بپزه.
مرحله پنجم، اضافه کردن سیبزمین
سیبزمینیها رو شسته و پوست بگیرید و درشت رنده کنید. پس از گذشت حدود نیم ساعت سیبزمینی رنده شده رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. حدود نیم ساعت زمان بدید تا سیبزمینی بپزه و لعاب کنه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر با جو پوست کنده و قارچ و خامه
طرز تهیه سوپ ورمیشل با قارچ
اگه دوست دارید تا سوپ ورمیشل با قارچ درست کنید، 8 عدد قارچ رو خرد کنید و به همراه سیبزمینی به سوپ اضافه کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ کینوا رژیمی
مرحله ششم، اضاف کردن ورمیشل
نیم ساعت بعد از اضفه کردن سیبزمینی، ورمیشل یا رشته فرنگی رو به سوپ اضافه کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا ورمیشل داخل سوپ باز بشه و لعاب کنه.
مرحله هفتم، سرو و تزئین
5 دقیقه مانده به پایان پخت، آبلیمو یا آب لیموترش تازه رو به همراه گشنیز یا جعفری خرد شده و به دلخواه زرشک به سوپ اضافه کنید.
5 دقیقه بعد سوپ رو داخل ظرف مورد نظرتون سرو کنید. نوش جان.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو سبز خوشمزه، ساده و رژیمی
نکات مهم و فوت و فن های پخت سوپ ورمیشل
- خرد کردن یا رنده کردن سیبزمینی و هویج به سلیقه شما بستگی داره.
- اگه رشته ورمیشل رو زیاد بریزید، سوپ بیش از حد لعاب دار و سفت میشه، پس ورمیشل رو با دقت اضافه کنید.
- سوپ ورمیشل وقتی که سرد بشه، سفت میشه، پس حتما داغ سرو کنید و بهتره که کمی رقیق سرو بشه.
- اگه سوپ خیلی غلیظ شد، کمی آب حوش یا آب مرغ به سوپ اضافه کنید تا کمی رقیق بشه.
- استفاده از رب گوجهفرنگی باعث میشه سوپ ورمیشل خوش رنگی داشته باشید.
- اگه دوست داشتین میتونیند به دلخواه مرغ پخته ریش ریش شده به سوپ اضافه کنید.
- ورمیشل بیشتر از 10 تا 15 دقیقه نجوشه، چون حالت خمیری میگیره و شکلش رو از دست میده.
- در پنج دقیقه آخر یا حتی بعد از خاموش کردن شعله لیمو ترش رو اضافه کنید چون ممکنه که لیمو ترش با جوشیدن تلخ بشه.
- گشنیز و جعفری نباید داخل سوپ بپزه چون عطرش از بین میره.
- به دلخواه میتونید کمی قارچ و نخود فرنگی هم اضافه کنید.
- ورمیشل خیلی آب به خودش جذب میکنه، حتما آب سوپ رو اندازه بریزید و بعد ورمیشل رو اضافه کنید، چون اگر بعد از اضافه کردن ورمیشل آب بریزید ، رشتهها حالتشون رو از دست میدن.
- به جای آب میتونید از آب مرغ یا عصارههای آماده استفاده کنید. اگه از عصاره آماده استفاده میکنید نمک رو حذف کنید یا کم بریزید اضافه کنید چون این عصارهها پرنمک هستند.
طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ با نخود آبگوشتی
اگر هوس سوپ کردین یا مجبور بودین سوپ بخورین به هر دلیلی این سوپ ورمیشل بدون مرغ با نخود عالیه.
مواد لازم
- یک استکان نخود آبگوشتی پخته
- یک استکان هویج نگینی
- یک استکان سیبزمینی نگینی
- یک پیاز متوسط
- یک استکان ورمیشل
- آب مرغ
- نمک، فلفل، زرچوبه، پولبیبر
- یک قاشق نعناداغ
- ماست
- لیمو
طرز پخت
پیاز را رنده کنین تفت بدین شیشهای که شد هویجوسیب زمینی را هم بریزین و تفت بدین زرچوبه و فلفل سیاه بزنین و بعد آب مرغ را اضافه کنین و فرصت بدین بپزن.
نیمپز که شد نخود کاملا پخته را اضافه کنید و یک ربع دیگه زمان بدین. وقتی سبزیجات همه پخت نمکش را اندازه کنید و ورمیشل را به سوپ اضافه کنید.
اجازه بدین ورمیشل بپزه، سوپ حاضره. برای سرو یک قاشق نعنا داغ حاضر کنین روی سوپ بدین و تو ظرف سرو بریزین.
زمان سرو هم با لیمو تازه میشه نوش جان کرد هم با دو سه قاشق ماست. جذابیت این سوپ تو همین سرو متمایز با ماست است که همراه با کمی پول بیبر عالیه.
نکته های پخت سوپ ورمیشل بدون مرغ با نخود آبگوشتی
- این سوپ نخود داره، تجربه رژیم غذایی بیمارانی که کرونا میگیرن نشون میده نخود ماده غذایی مناسبی برای بهبوده. پس اگر الان کرونا گرفتین خارش و گلودرد دارین ومجبورین سوپ بخورین این یک گزینه خوبه.
- ماست را موقع سرو هر کسی شخصا به غذایش اضافه میکنه پس مقدار معینی نداره والبته خراب نمیشه وماست هم نمیبره.
- اگر با ماست سرو بشه خنک و مطبوع است پس تو گرما قابل تحمله.
- این سوپ با عصاره قلم، یا عصاره بلدرچین هم قابل پختنه و میتوانید حتی کمی گوشت هم بهش اضافه کنید.
- اگر از سیب زمینی استانبولی استفاده کنین معرکه خواهد بود.