عدسی یک صبحانه مقویه که به عنوان عصرونه یا یک شام سبک هم گزینه خوبیه. عدسی به روشهای مختلفی پخته میشه. در ادامه با دستور پخت عدسی لعاب دار و خوشمزه به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه عدسی بدون رب گوجه با سیب زمینی رنده شده
مواد لازم برای تهیه عدسی لعاب دار و مجلسی بدون سیب زمینی با جو پرک
- عدس 2 لیوان دستهدار فرانسوی
- جو پرک 1 لیوان دستهدار فرانسوی سر خالی
- کره 100 گرم
- پیاز 4 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- لیموترش 2 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچویه 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- گلپر نصف قاشق چایخوری
- زیره نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی با جو پرک، لعاب دار و خوشمزه
مرحله اول، خیساندن عدس
عدس رو شسته و داخل قابلمه بریزید. روی عدس آب بریزید به طوری که روی عدس رو یک بند انگشت آب بگیره. حدود دو ساعت زمان بدید تا عدس خیس بخوره.
مرحله دوم، پختن عدس
جو پرک به داخل قابلمه عدس بریزید. قابلمه رو روی حرارت بذارید، وقتی که به جوش اومد، درب قابلمه رو نیمه بذارید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا عدس و جوی پرک پخته بشه.
در زمان پخت عدس و جو پرک رو چند مرتبه هم بزنید تا ته نگیره.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
پیازها رو پوست گرفته و خلالی خرد کنید. کره رو به همراه مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز رو تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، پیاز رو به کنار تابه بزنید و وسط تابه رو خالی کنید.
رب گوجه فرنگی رو وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید. وقتی که رنگ رب باز شد، رب رو با پیاز مخلوط کنید و نمک، فلفل و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
مرحله چهارم، پخت نهایی عدسی
در این مرحله 4 لیوان آب جوش به قابلمه حاوی عدس اضافه کنید و مخلوط پیاز داغ و رب گوجه فرنگی رو هم داخل قابلمه بریزید.
وقتی که عدسی به جوش اومد، حرارت رو کم کنید، پودر دارچین رو روی عدسی بپاشید و درب قابلمه رو ببندید. حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا عدسی جا بیفته و لعاب دار بشه.
مرحله پنجم، سرو عدسی
وقتی که عدسی لعاب دار شد و جا افتاد، به دلخواه میتونید مقداری زیره، گلپر، آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو و کمی روغن زیتون یا کره به عدسی اضافه کنید و با هر نونی که دوست دارید نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت عدسی لعاب دار خوشمزه بدون سیب زمینی
- برای اینکه عدسی لعاب دار بشه، باید مقدار پیاز داغش کافی باشه. اگه مقدار پیاز داغ کافی باشه نیازی به استفاده از آرد یا سیب زمینی برای لعاب دار شدن عدسی نیست.
- عدسی رو بدن رب گوجه فرنگی هم می تونید درست کنید. اما برای خوش رنگ تر شدن عدسی بهتره تا از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- برای رنگ بهتر عدسی میتونید به دلخواه 2 تا 4 قاشق غذاخوری زعفران آب شده به پیاز داغ اضافه کنید.
- زیره و گلپر طعم خوبی به عدسی میده. عدس طبع سردی داره و زیره طبع گرم داره.
- اگه عدسی رو خیلی لعاب دار و غلیظ دوست دارید، میتونید یک ربع مونده به آخر پخت و سرو، یک کاسه از عدسی رو بکوبید و له یا پوره کنید و دوباره به قابلمه برگردونید تا عدسی غلیظ تر و لعاب دار تر بشه.
- برای اینکه عدسی خوشمزه تر بشه و ارزش غذایی بیشتری پیدا کنه، میتونید آب مرغ، آب گوشت یا قلم به عدسی اضافه کنید.
- اگه در زمان پخت آب عدسی کم شد، حتما از آب جوش استفاده کنید و آب سرد به عدسی اضافه نکنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با هویج و سیب زمینی