سوپ کدو حلوایی یا سوپ کدو تنبل سوپی ساده اما با ارزش غذایی بالا و مقویه و در بهبود سرماخوردگی کمک زیادی میکنه. سوپ کدو حلوایی کانادایی با شیر درست میشه و برای تزئینش از خامه استفاده میشه. سوپ کدو تنبل کانادایی بافتی مخملی و نرم داره و برای روزهای سرد یک سوپ عالیه.
مواد لازم برای تهیه سوپ کدو تنبل کانادایی
- کدو تنبل (کدو حلوایی) 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- هویج متوسط 1 عدد
- سیب زمینی متوسط 2 عدد
- استاک گوشت یا مرغ 4 لیوان دسته دار فرانسوی
- شیر (یا شیر نارگیل) نصف لیوان دسته دار فرانسوی
- کره 50 گرم
- زنجفیل 1 قاشق چایخوری
- کاری نصف قاشق چایخوری
- فلفل نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- جعفری تازه ریز خرد شده 4 قاشق غذاخوری (برای تزئین)
- خامه 2 قاشق غذاخوری (برای تزئین)
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی با شیر و خامه
مرحله اول، خرد کردن کدو حلوایی
برای درست کردن سوپ کدو حلوایی به روش کانادایی ابتدا مدو حلوایی رو بشوید و از ئسط به دو قسمت تقسیم کنید. سپس محتویات و تخمهای وسطش رو خالی کنید. کدو تنبل رو پوست بگیرید و به قطعات مکعبی شکل خرد کنید.
مرحله دوم، خرد کردن سیب زمینی و هویج
سیب زمینی ها و هویج رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
پیاز رو پوست بگیرید و به شکل نگینی ریز خرد کنید. کره رو به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید.
پیاز رو داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید تا نرم بشه. وقتی که پیاز نرم شد، نمک، فلفل، پاپریکا، کاری و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و بوی ادویه بلند بشه.
سپس کدو حلوایی خرد شده رو به همراه سیب زمینی خرد شده به پیاز اضافه کنید و مواد رو کمی تفت بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ رشته ورمیشل بدون مرغ
مرحله چهارم، اضافه کردن آب مرغ یا گوشت
وقتی که مواد کمی تفت خورد، آب مرغ یا گوشت رو به مواد اضافه کنید و وقتی که سوپ به جوش آومد، درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید و حدود نیم ساعت زمان بدید تا کدو حلوایی، سیب زمینی و هویج بپزه و نرم بشه.
مرحله پنجم، پوره کردن مواد
وقتی که کدو حلوایی، سیب زمینی و هویج به طور کامل پخت، مواد رو با استفاده از پوره ساز، گوشتکوب برقی، غذاساز یا با گوشتکوب پوره کنید.
مرحله ششم، اضافه کردن شیر
در این مرحله نصف لیوان شیر معمولی یا شیر نارگیل رو به مواد پوره شده اضافه کنید. قابلمه رو روی شعله با حرارت میلایم قرار بدید تا سوپ کدو حلوایی کانادایی به غلظت مناسب برسه و به طور کامل جا بیفته.
مرحله هفتم، سرو و تزئین سوپ کدو تنبل کانادایی
10 دقیقه قبل از اینکه سوپ آماده سرو بشه، زنجفیل رو به سوپ اضافه کنید. وقتی که سوپ کدو حلوایی به غلظت مناسب رسید و جا افتاد، سوپ رو داخل کاسه مورد نظرتون بریزید و روی سوپ رو با مقداری جعفری تازه که به صورت ساطوری خرد شده و خامه صبحانه تزئین کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت سوپ کدو تنبل کانادایی
- برای اینکه سوپ کدو حلوایی طعم بهتری داشته باشه، از کدو حلوایهایی که خیلی بزرگ هستند و مدت زیادی از زمان برداشتشون میگذره استفاده نکنید.
- برای درست کردن سوپ کدو حلوایی از کدو حلواییهایی با اندازه متوسط یا کوچک و تازه برای تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی انتخاب کنید.
- برای اینکه سوپ کدو حلوایی خوشمزهتری داشته باشید، به دلخواه میتونید کمی جوز هندی به همراه زنجفیل به سوپ اضافه کنید.
- برای بیشتر شدن ارزش غذایی و خوشمزهتر شدن آن، از استاک یا آب مرغ یا گوشت استفاده کنید.
روش دوم
مواد لازم برای تهیه سوپ کدو حلوایی با سیب زمینی
- کدو حلوایی ۱ عدد متوسط
- پیاز نگینی شده ۱ عدد متوسط
- سیر رنده شده ۳ تا ۴ حبه
- سیب زمینی کوچک ۱ عدد
- استاک (آب) مرغ به میزان لازم
- فلفل سیاه و روغن به میزان لازم
- آبلیمو به میزان لازم
- خامه صبحانه ۱ بسته ۲۰۰ گرمی
(طعم سیر در سوپ اصلا غالب نیست، سیر باعث تعادل مزه کدو حلوایی در سوپ شده و کمک میکند طعم کدو در سوپ به چشم نیاد.)
مقدار آب مرغ بسته به سایز کدو متغیر هست من برای پخت این سوپ ، ۴ عدد قرص عصاره مرغ را در ۸ پیمانه آب جوش حل و استفاده کردم.
حتما سعی کنید به جای آب معمولی برای پخت سوپ از آب مرغ استفاده کنید تا در نهایت طعم سوپ شما عالی شود.
حتما اواسط پخت به سوپ مقداری آبلیمو اضافه کنید.
میزان آبلیمو به ذائقه شما بستگی دارد.
ترشی آبلیمو ، ته مزه شیرینی کدوحلوایی در سوپ را متعادل کرده و طعم سوپ را عالی میکند.
من نصف بسته خامه صبحانه را ۳۰ ثانیه در مایکروفر گرم کردم و انتهای پخت به سوپ اضافه کردم و مابقی را برای تزیین سوپ استفاده کردم. میتونید خامه را حذف کنید ولی خامه طعم سوپ را عالی میکنه.
جعفری ساطوری و مقداری پولبیبر برای تزئین روی سوپ (دلخواه)
این دستور بسته به سایز ظرف سرو برای ۶ تا ۸ نفر کافی ست
برای پخت سوپ توصیه میکنم به هیچ وجه کدو را به صورت خام داخل سوپ نریزید در اینصورت سوپ به شدت مزه کدو میگیره که زیاد جالب نیست.
بهترین تکنیک، استفاده از کدوحلوایی رست شده داخل سوپ است.
اگر فر در دسترس ندارید میتوانید کدوحلوایی را پوست بگیرید و خورد کنید و در روغن تفت دهید و بعد داخل سوپ استفاده کنید یا میتوانید از پوره کدوحلوایی آماده در سوپ استفاده کنید.
طعم سوپ عااالیه. پیشنهاد میکنم به این روش حتما درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای کدو حلوایی (کدو تنبل) رنده شده بدون آهک
طرز تهیه دسر کدو حلوایی بسیار خوشمزه و ساده
طرز تهیه کیک کدو حلوایی پف دار و اسفنجی در قابلمه بدون فر
عالی
ممنون
????????????