لوکومادس یا لوکومادس (Loukoumades) یه دسر یونانیه خیلی خیلی خوشمزه هست که طرز تهیه خیلی خیلی راحتی هم داره و ظرف کمتر از 1 ساعت آماده میشه. این دسر لوکما (Lokma) یا لقمه نیز معروفه. کافیه تا یه بار لوکومادس درست کنید تا از طرفداراش بشید. در ادامه میتونید با دستور پخت لوکومادس به صورت مرحله به مرحله آشنا بشید.
مواد لازم برای تهیه لوکومادس
مواد لازم برای خمیر لوکومادس
- مخمر 1 قاشق غذاخوری
- آرد 3 پیمانه سر خالی
- آب ولرم 2 پیمانه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت لوکومادس
- آب 3 پیمانه
- شکر 2.5 پیمانه
- لیمو ترش 1 برش
دستور پخت لوکومادس
مرحله اول، فعال کردن مخمر
مخمر رو به همراه شکر و مقداری آب با دمای حدود 40 درجه داخل ظرف بریزید. کمی هم بزنید و 15 دقیقه زمان بدید تا مخمر فعال بشه و از سالم بودنش مطمئن بشید.
مرحله دوم، آماده کردن خمیر لوکومادس
سپس بقیهی دو پیمانه آب ولرم رو به خمیر مایه اضافه کنید و آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظتی مثل تصویر زیر برسید.
مرحله سوم، استراحت دادن به خمیر
روی ظرف رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت به خمیر استراحت بدید.
مرحله چهارم، آماده کردن شربت لوکومادس
تا خمیر لوکومادس آماده بشه، شربت لوکومادس رو آماده کنید. برای این کار 3 پیمانه آب و 2.5 پیمانه شکر رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد.
وقتی که به جوش اومد یک برش لیمو ترش رو اضافه کنید و 15 دقیقه زمان بدید تا شربت بجوشه. سپس از روی حرارت بردارید تا خنک بشه.
مرحله پنجم، ریختن مواد داخل قیف
مواد رو داخل یک قیف بریزید. اگه قیف نداشتید میتونید مواد رو با قاشق داخل روغن بریزید.
مرحله ششم، سرخ کردن لوکومادس
داخل یک قابلمه به مقدار کافی روغن برای سرخ کردن بریزید و وقتی که داغ شد لوکومادسها رو داخل روغن بریزید.
به طور مرتب لوکومادسها رو هم بزنید تا همه قسمتها سرخ بشن.
مرحله هفتم، ریختن لوکومادسها داخل شربت
وقتی مه لوکومادسها سرخ شدن و روغن اضافی رو گرفتید، داخل شربت بریزیدشون. لوکومادس آمده شده.
نوش جان.