ماقوت مشهدی، یکی از دسرهای سنتی، ساده و خوشمزهی ما ایرانی هاست. اصالت ماقوت به شهر مشهد برمیگرده. ماقوت مشهدی زعفرانی یه دسر عالی برای فصل زمستونه. طرز تهیه ماقوت مشهدی بسیار راحت و ساده هست و مواد اولیهاش هم خیلی ساده هست. ماقوت مشهدی همچنین یک افطاری سریع و خوشمزه بسیار مقوی مناسب ایام روزه داری هم هست.
مواد لازم برای تهیه ماقوت مشهدی برای 2 نفر
مواد لازم | مقدار |
---|---|
نشاسته گل یا گندم | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 4 قاشق غذاخوری (اگر شیرین تر دوست دارید، تست کنین و شیرین تر کنید.) |
گلاب | نصف فنجان (بستگی به گلاب داره که چقدر عطر داشته باشه.) |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
زعفران دم کرده غلیظ | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
عرق هل | 1 قاشق غذاخوری (یا پودر هل 1 قاشق چایخوری) به دلخواه |
خلال بادام | 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه) |
خلال پسته | 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه) |
برای درست کردن ماقوت برای هر تعدادی، به ازای هر نفر 1 قاشق غداخوری نشاسته، 2 قاشق غداخوری شکر و 1 لیوان آب در نظر بگیرید.
طرز تهیه ماقوت مشهدی زعفرانی
مرحله اول
ابتدا نشاسته، شکر و آب سرد رو داخل یک قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا نشاسته وشکر به طور کامل در آب حل بشه.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه رو روی حرارت ملایم میگذاریم و مدام هم میزنیم تا به غلظت برسه، مواد رو حدود 40 دقیقه روی حرارت ملایم مدام هم زدم.
نکته مهم: اگر مدام هم نزنید یا نشاسته رو یک مرتبه اضافه کنید، نشاسته گلوله گلوله میشه.
نکته مهم: برای اینکه نشاسته خوب پخته بشه باید حرارت کم باشه، غلظت ماقوت رو در ویدیوی بالا میتونید ببینید. بعد توی ظرف مناسب ریخته و تزئین میکنیم. بعد از خنک شدن میل کنید.
مرحله سوم
وقتی که ماقوت در حال سفت شدن بود، خلال بادام، گلاب و عرق هل و زعفران رو هم اضافه کنید. بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارید. یک تا دو دقیقه قابلمه رو کنار بگذارید و بعد در ظرف مورد نظر بریزید.
برای تزئین ماقوت میتونید از خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.
روش درست کردن ماقوت دورنگ و سه رنگ
اگه خواستید که ماقوت دو رنگ درست کنید، بعد از ریختن گلاب و هل کمی از مواد سفید رو بردارید و به بقیه مواد زعفران بزنید. به این ترتیب ماقوت دو رنگ سفید و زعفرانی دارید.
روش اول برای اینکه دورنگ داشته باشید اینه که با دو ملاقه هم اندازه به صورت یکنواخت از ماقوت زرد و سفید داخل ظرف بریزید.
روش دوم هم اینه که بهش کاکائو بزنید یا همینطوری سفید داخل ظرف بریزید و صبر کنید تا خنک بشه خودشو بگیره و بعد رنگ بعدی رو اضافه کنید، به طوری که با هم قاطی نشن و کنار هم باشن.
نکات مهم و فوت و فنهای درست کردن ماقوت مشهدی
- برای طعم بهتر، خلال بادام رو داخل گلاب بریزید تا کمی با گلاب خیس بخوره و بعد به مواد اضافه کنید.
- ماقوت جزو دسرهایی هست که مناسب برای افطار هست.
- ماقوت رو حتما با حرارت متوسط بپزید و عجله نکنید.
- برای اینکه ماقوت خودش رو زودتر بگیره، زودتر درست کنین و بذارین کنار تا سرد بشه.
- ماقوت رو درجای خنک و خارج از یخچال بگذارید تا سرد بشه (داخل یخچال نگذارید).
- ماقوت خوب نباید مثل مسقطی کدر باشه بلکه باید مثل ژله شفاف باشه. قوام ماقوت هم نباید خیلی سفت باشه. ماقوت نباید قابل برش خوردن باشه.
- توجه داشته باشید زمانی که میخواید ماقوت رو از روی شعله بردارید خیلی غلیظ و سفت نباشه.
- بعد از اینکه ماقوت رو از روی حرارت برداشتید اجازه بدید سرد بشه بعد به سلیقه خودتون تزئین کنید و بزارید داخل یخچال.
- بهتره که ماقوت مشهدی رو 3 تا 4 ساعت قبل از سرو آماده کنید چون این دسر به صورت سرد میل میشه.
- ماقوت خوب اونیه که مثل مسقطی کدر نباشه بلکه مثل ژله شفافیت داشته باشه و قوامش هم خیلی سفت و قابل برش نباشه.
طرز تهیه ماقوت مشهدی با شیر
مواد لازم
- نشاسته گل ۱/۳ پیمانه
- شکر ۱/۲ پیمانه
- آب سرد ۱/۲ پیمانه
- شیر ۱ پیمانه
- بستنی زعفرانی ۱ پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذا خوری
- گلاب ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
برای شروع ابتدا نشاسته و آب رو داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید تا وقتی که نشاسته خوب در آب حل بشه و بعد از صافی ریز رد کنید.
در ادامه شیر و شکر و زعفران رو به مخلوط آب و نشاسته اضافه کنید و و روی حرارت ملایم بذارید تا شکر کامل حل بشه.
سپس بستنی زعفرانی رو به مواد اضافه میکنیم و مرتب مواد رو هم می زنیم تا وقتی که به غلظت برسه.
در ادامه گلاب رو هم اضافه می کنیم و همه مواد رو خوب مخلوط کرده و شعله رو خاموش می کنیم. سپس در قالب مورد نظر ریخته و کمی که خنک شد به مدت ۲ ساعت در یخچال میذاریم.
در آخر برای برای برگردوندن ماقوت از قالب داخل ظرف فقط کافیه تا کناره های ماقوت رو با یک چاقوی خیس به آرومی و با دقت آزاد کنید و در ظرف مورد نظرتون بر گردونید. میتونید کف ظرف رو کمی خیس کنید تا بتونید ماقوت رو در وسط ظرف تنظیم کنید. به همین سادگی به همین خوشمزگی! نوش جان
ماقوت مشهدی با این دستور درست کردم و عالی شد. ممنون از مطلب خوبتون.
خواهش می کنم سحر جان.
درست کردم عالی شددستتون دردنکنه
خواهش می کنم لیلا جان. نوش جان