سایدر سیب یا اپل سایدر رو اگر سرچ کنید براتون مینویسه شراب سفید که حاوی درصدی الکل هست ولی وقتی دقیقتر جستجو کنید به اینجا میرسید که لزوما همه اپل سدارها حاوی الکل نیستند و اینی هم که دستورش رو براتون نوشتم یه نوع بدون الکل خوشمزه و مقویه. نمیخوام وارد بحث زیاد بشم فقط جهت اطلاع اشاره کردم.
خلاصه که این اپل سایدر رو هم توی دونات سیب که میشه استفاده کرد و هم توی دستورات دیگه و هم میشه به عنوان نوشیدنی گرم و یا سرد استفاده کرد. عملا اپل سدار عصاره سیب هست که حرارت دیده و با شکر و بعضی ادویه ها عطرش قوی تر شده.
مواد لازم برای تهیه سایدر سیب
- پرتقال یک عدد (هم پوست پرتقال نیاز هست و هم میوه اش)
- سیب ۱۰ عدد (از هر مدل سیبی میتونید استفاده کنید فقط خوشمزه باشه و از سیب های سرما زده و بی مزه استفاده نکنید)
- میخک دو قاشق چایخوری
- ادویه آل اسپایس ۲ قاشق چایخوری
- شکر قهوه ای یک دوم پیمانه
- آب ۸ پیمانه و یا تا حدی که روی سیب ها رو بگیرد
نکته: طبیعتاً چون این سایدر سیب غلظت زیادی نداره نهایتا ۲ روزه بهتره مصرفش کنید البته میتونید حجم مواد رو هم نصف کنید.
طرز تهیه اپل سدار
این نوشیدنی رو پیشنهاد میکنم که توی آرام پز و به مدت ۶ تا ۸ ساعت بپزید ولی البته که میشه با قابلمه معمولی و روی حرارت ملایم طی ۲ تا ۳ ساعت و یا حتی زودپز و به مدت ۲۵ دقیقه پخت
روش کار خیلی ساده است.
قسمت نارنجی پوست پرتقال رو جدا کنید ولی مراقب باشید که قسمت سفید همراهش نباشه که تلخ نشه.
حالا خود میوه پرتقال هم خرد کنید و هسته هاش رو جدا کنید.
سیب هم چند قطعه کنید و دانه هاش رو جدا کنید.بعد سیب و پرتقال های خرد شده و پوست نارنجی پرتقال رو به همراه ادویه ها و شکر و آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و بعد هم دربش بسته میشه و متناسب با اینکه آرام پز هست و یا قابلمه و …. بهش زمان بدید تا وقتی که سیب ها کاملا نرم بشه.
حالا با یه چنگال و یا هر وسیله دیگه سیب ها رو له کنید و بعد هم از تنظیف رد کنید تا سدار سیب آماده بشه.
میتونید بنا به سلیقه با هر شیرین کننده ای اون رو شیرین کنید و یا حتی زمان پخت بهش زنجبیل تازه و یا …. اضافه کنید.
دستورهای زیادی هست از این اپل سدار توش استفاده میشه.
نوش جان