آش رشته شمالی با آش رشته ای که تو شهرهای دیگه میشه یکم فرق داره. آش رشته از اون غذاهاست که کلی فوت و فن کوزه گری داره که همش رو در ادامه نوشتم. پیشنهاد می کنم حتما یک بار این آش رشته گیلانی رو امتحان کنید. خیلی خیلی خوشمزه ست.

مواد لازم برای تهیه آش رشته شمالی برای 20 نفر

  • قلم گاوی ۱ کیلو
  • پیاز ۲ کیلو
  • نخود ۲۰۰ گرم
  • لوبیا سفید و لوبیا چیتی با هم ۲۰۰ گرم
  • عدس ۲۰۰ گرم
  • کشک ۱ کیلو
  • رشته آش ۱ بسته
  • دوغ ۱ کیلو
  • سبزی جعفری، گشنیز، تره و برگ سیر
  • همه با هم نیم کیلو؛ فقط تره دو برابر بقیه باشه
  • ادویه شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و سیر داغ به مقدار لازم
  • سیر ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش رشته گیلانی برای 20 نفر

طرز تهیه آش رشته شمالی برای 20 نفر

نخود و لوبیا رو از یک شب قبل با آب سرد خیس بدین و 2 تا 3 بار آبش رو عوض کنین تا نفخش گرفته بشه؛ عدس رو همون نیم ساعت قبل از اضافه کردن خیس بدین کافیه.

قلم گاوی رو میزاریم با آب حدودا ۵ تا ۶ ساعت بپزه تا کاملا مغرش جدا بشه. آب هم در حدی بریزین که روی قلم‌ها رو بگیره.

قلم که پخت از صافی ردش کنین و استخوانها رو جدا کنین و بقیه مواد هرچی که موند رو خوب میکس و له کنین و همراه با آب قلم که غلیظ شده کنار بزارین.

پیازها رو خلالی میکنیم و با کمی زردچوبه سرخ میکنیم. (زیاد زردچوبه نزنین وگرنه آش خوش‌رنگ نمیشه.)

داخل قابلمه‌ای آب میریزیم و به ترتیب نخود، لوبیا و عدس رو میپزیم. (نخود چون دیرپزتره زودتر اضافه میکنیم و وقتی تقریبا پخت لوبیاها رو اضافه میکنیم و در آخر هم عدس رو اضافه میکنیم.)

حبوبات پخته شده رو به همراه آب و معز قلم داخل قابلمه بزرگتر میریزیم و هم‌ میزنیم تا یکدست بشه.

حالا نوبت اضافه کردن کشکه. ۱ کیلو کشک رو با ۴ لیوان آب رقیق میکنیم و به مواد اضافه میکنیم. حالا باید مدام هم بزنیم تا به جوش بیاد؛ تو این مرحله دستتون رو ول نکنین وگرنه آش میبره.

وقتی به جوش اومد، سبزی‌ خرد شده، دوغ، ۱ قاشق غذاخوری سیر، نمک، فلفل و سیرداغ اضافه میکنیم و هم میزنیم.

شعله رو زیاد میکنیم تا مواد به جوش بیاد و حالا رشته آش رو از وسط نصف کردیم به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدیم ۵ دقیقه با همون حرارت زیاد بجوشه. حالا شعله رو کم میکنیم و‌ میزاریم با حرارت کم، آش جا بیوفته. 30 تا 45 دقیقه بعد آش رشته شمالی ما آمادست.

نکات مهم پخت آش رشته شمالی

  • میزان کشک اختیاریه؛ اگه دوس دارین آش سبک‌تر باشه، کشک کمتری تو آش بریزین و به جاش برای تزئین روی آش، از کشک استفاده کنین.
  • دوغ یا ماست برای آش رشته الزامی نیست و قابل حذفه.