کلوچه کدو حلوایی یه کلوچه نرم و لطیف با طعم عالی و دوست داشتنی و متفاوت! این کلوچه کدو تنبل هم مثل کوکی کدو حلوایی و کیک کدو حلوایی، اصلا طعم کدوحلوایی نمیده، بلکه حسابی خوشمزه و بافت نرم و لطیفی داره!
مواد لازم برای تهیه کلوچه کدو حلوایی بدون فر
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر ۲۲۰ گرم (من نصف شکر سفید و نصف شکر قهوه ای ریختم) (شکر قهوه ای رو میشه حذف کرد و بجاش شکر سفید ریخت)
- کره ۱۰۰ گرم
- کدو حلوایی ۳۰۰ گرم
- آرد حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
- ماست ۴۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- پودر گردو ۴ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- پودر دارچین ۱/۲ قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
مواد به دمای محیط رسیده باشند.
دستور پخت کلوچه کدو حلوایی بدون فر ساده نرم و خوشمزه
برای شروع ابتدا کدو حلوایی رو با کمی آب گذاشتم بپزه، بعد از پخت از پوست جدا کردم و له کردم، نزدیک ۲۰۰ گرم (حدود ۱ لیوان) پوره کدوحلوایی میشه.
سپس شکر و کره رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم. تخم مرغ و وانیل رو ریختم و یک دقیقه زدم. ماست و پودر گردو و پودر دارچین رو ریختم و در حد ترکیب شدن، مخلوط کردم. نصف آرد الک شده و بیکینگ پودر رو داخل مواد ریختم و ترکیب کردم، پوره کدوحلوایی رو هم ریختم و بعد مابقی آرد الک شده رو ریختم.
خمیر این کلوچه کمی چسبناک هست، آرد خیلی نریزید، اگر خیلی خیلی چسبنده است کمی آرد اضافه کنید اما چسبندگی کم بود زیاد نریزید. چرا که با ریختن ارد زیادی لطافت کلوچه از بین میره.
روی خمیر رو پوشوندم، یک ساعت در یخجال استراحت داشته باشه، بعد از استراحت چسبندگی کمی بهتر میشه اما برای راحت تر کار کردن زیر کار کمی آرد پاشیدم، خمیر رو قرار دادم و کمی ارد ریختم و خمیر رو باز کردم.
قطر خمیر نه کلفه و نه نازک نباشه. بعد با کاتر گرد، قالب زدم. با فاصله در سینی چیدم. میشه روی کلوچه مهر و یا طرح انداخت، فقط باید محکم فشار بدید.
برای رومال از ترکیب، یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران و ۱ قاشق مرباخوری خامه (یا ماست) استفاده کردم و رومال زدم و کمی روش تخم خرفه ریختم.
سینی رو در فر از پیش گرم شده، دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم.
با این مقدار مواد اولیه برای من ۱۳ عدد کلوچه شد.
برای تهیه کلوچه کدو حلوایی بدون فر ، داخل فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز می تونید درست کنید.
نکات مهم پخت کلوچه کدو حلوایی
- شکر این مقدار حالا دوست داشتید می تونید نصفش رو شکر قهوه ای و نصف دیگر رو شکر سفید بریزید ندارید کلش رو شکر سفید بریزید.
- به جای کره میتونید روعن مایع بله البته که کیفیت با کره بهتره.
- به جای کاتر زدن می تونیم دست گردش کنیم فقط چون کمی چسبنده است دستتون رو چرب کنید و گرد کنید.
- این کلوچه کدو حلوایی اصلا مزه کدو حلوایی بلکه این کلوچه بسبار خوش طعم هست و بافتی عالی داره.
ممنون از دستور پخت خوبتون. ماست برای چیه؟ میشه حذفش کرد؟
سلام مائده جان. نه، نمیشه حذفش کرد چون خمیر این کلوچه مخمر نداره و برای بافت بهتر خمیر از ماست استفاده میشه.
تیتر رو زدید کلوچه کدوحلوایی بدون فر،بعد توطرزتهیه نوشتید داخل فر قرارمیگیره بافلان دما😒
برای تهیه کلوچه کدو حلوایی بدون فر، داخل فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز می تونید درست کنید. برای فر دست ساز، یک تابه عمیق یا قابلمه که تقریبا کهنه شده اختصاص بدید به فر دست ساز، قابلمه رو روی شعله متوسط بذارید داخلش یک قالب فلزی یا رینگ یا هرچیز فلزی بعنوان پایه قرار بدید و درش رو بذارید تا بیست دقیقه خوب داغ بشه با شعله متوسط. بعد ظرفی که کلوچه ها رو داخلش گذاشتید رو داخلش بذارید و درش رو بذارید، اگر در قابلمه خوب کیپ نمیشه حتما دمکنی بذارید.