آش لخشک گناباد نظیر نداره! من با این آش رفتم به سال های پیش. یک روز سرد پاییزی بود که خانواده هوس آش کردن. منم که کنجکاو آشپزی با مادر همسرم رفتم آشپزخانه که ببینم چه طوری با این زمان کم میخوان برای خانواده آش درست کنن که دیدم با مهارت خمیر درست کردن و تا خمیر استراحت بکنه پیاز داغ و سیرداغ و بقیه کارا. در یک زمان کوتاه کمتر از یک ساعت آش خوشمزه آماده شد و در هوای سرد آخر آذرماه زیر کرسی لذتی بی نظیر داشت! من تا زمانی که ایشون در قید حیات بودن هر وقت کنارشون بودم ازشون میخواستم این آش ساده و خوشمزه رو درست کنن!
حالا بعد از یادآوری این خاطره شیرین با کمی آرد و اسفناج میریم برای دستور پخت آش لخشک گناباد!
مواد لازم برای تهیه آش لخشک گنابادی با رشته لخشک
مواد لازم برای تهیه رشته لخشک
- آرد یک پیمانه
- تخم مرغ یک عدد کامل
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- آب یک چهارم پیمانه
مواد لازم برای آش لخشک گناباد
- اسفناج یک کیلو
- پیاز سرخ شده یک پیمانه
- پوره سیر دو قاشق غذا خوری
- کشک یک پیمانه
- نعنا خشک یک قاشق غذا خوری
ادویه آش لخشک
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت آش لخشک گنابادی با رشته لخشک
ابتدا آرد و آب و تخم مرغ و نمک رو مخلوط کرده و خمیری درست میکنیم که به دست نچسبه.
سپس روش رو پوشونده و نیم ساعت استراحت میدیم. در این فاصله پیاز و سیر رو تفت داده.
بعد ادویه رو اضافه کرده و دو لیتر آب داخل قابلمه میریزیم. وقتی جوش اومد حرارت رو کم میکنیم.
سپس خمیر رو باز می کنیم.
لای خمیر رو آرد پاشیده و رول کرده و به اندازه یک سانت برش میدیم و کنار میذاریم.
اگه زیاد اومد میتونید روی سینی ریخته و خشک کنید و داخل یخچال نگهداری کنید.
حالا رشته ها را درون آب در حال جوش ریخته و نیم ساعت اجازه میدیم تا رشته ها پخته بشه.
اسفناج رو خرد کرده و بعد از پخته شدن رشته اسفناج رو اضافه میکنیم و بعد از ده دقیقه کشک رو اضافه میکنیم.
یه جوش که زد زیر آش رو خاموش میکنیم. اگر آب آش کم بود از آب جوش استفاده کنید.
بعد از اینکه داخل ظرف کشیدین مثل تمام آشها روش رو با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر سرخ شده و کشک تزیین کنید و کنار خانواده تو این هوای سرد نوش جان کنید.
من این آش لخشک گناباد رو درست از روی رسپی اصلی درست کردم ولی قطر رشته ها کاملا سلیقه ای هست شما میتونید نازکتر برش کنید. قطر رشته ها تو دستور اصلیش حدود دو سانت پهنا داره که من یک سانت برش زدم.
اگه حوصله درست کردن رشته لخشک رو نداشتید میتونید از رشته آشی آماده هم استفاده کنید ولی خب دیگه از طعم و مزه اصلی دور میشید و اون آش لخشک گنابادی سنتی رو ندارید.