مربای گل قند یکی از خوشمزه ترین مرباهاست! توی زنجان مربای گل قند آفتابی رو به این شکل آفتابی درست می کنن. مربای گل قند آفتابی دستورهای مختلفی داره، این مدل روش درست شدن مربا زمان بره اما خیلی خوشمزه ست و پر از خاصیته.
اول بگم که نوع گل و هر منطقه در مزه تاثیر داره. گل محمدی که در زنجان و شهرهای آذربایجان هستش شیرین و تلخی کمتری دارند و گل هایی که در مناطق کویری هستند تلخ هستند.
مواد لازم برای تهیه مربای گل قند آفتابی
- گل محمدی تازه دو کیلو
- شکر دو کیلو
دستور پخت مربای گل قند آفتابی خوشمزه و خوش رنگ
گل محمدی رو اول پاک کردم، گلبرگ ها رو جدا کردم . بعد شستم و روی دستمال پهن کردم تا رطوبتش گرفته بشه و خشک بشه.
برای این مربا به هر میزان گل محمدی هست، شکر میشه ریخت. بعضی ها از قند استفاده می کنند و نزدیک دو برابر گل محمدی قند می ریزند.
من دو کیلو گل محمدی داشتم، دو کیلو هم در ابتدا شکر استفاده کردم.
گلبرگ ها رو با شکر مخلوط میشه کرد و با دست کمی فشار داد، این کار ممکنه سخت و خسته کننده بشه و میشه از آسیاب، غذاساز و یک عده حتی چرخ گوشت استفاده می کنند، البته گلبرگ ها خیلی ریز نشند.
وقتی شکر و گلبرگ ها کمی ترکیب شدند داخل قابلمه مسی ریختم. یک کم روش شکر ریختم. یک پارچه تمیز تخی روش کشیدم که پشه و … نره و دورش رو محکم کردم.
پارچه اولی که کشیدم بزرگ بود جا به جا کردم بعدا. روش هم یک شیشه قرار دادم و جلوی آفتاب قرار دادم. بهترین جا براش بالا پشت بام هستش.
اینکه چه مدت طول بکشه برسه بسته به شدت آفتاب و اندازه های گلبرگ ها داره، اگر گلبرگ ها درشت تر باسند دیرتر می رسه. چیزی حدود ۴۵ الی ۶۰ روز زمان می بره.
هر چند روز یکبار بهش سر می زنیم و چک می کنیم. من بعد از ۵ ، ۶ روز دوباره بهش سر زدم و کمی شکر صاف درست کردم و ریختم.
ترکیب کمی شکر و آب رو روی حرارت قرار دادم و وقتی شکر حل شد ازحرارت برداشتم و داخل مربا ریختم. باز هم دوباره باید بهش سر بزنم و چک کنم، چون فرصت کم بود زود فیلم گرفتم که براتون بزارم.
اگر مربا سفت هست و شیرینیش کمه میشه شکر صاف درست کرد و داخلش ریخت.